Manchester United – Newcastle: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 10.
Manchester Utd.
Teljesítmény:
N D N N D
  • Old Trafford
  • Szeptember 11. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Newcastle
Teljesítmény:
D V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Igazi örömünnepre készülnek az Old Traffordon, 2009 után ugyanis újra a Manchester United dresszében lép pályára Cristiano Ronaldo, a korábbi nagy kedvenc. A portugál ötszörös Aranylabdás az utolsó pillanatokban hagyta el a Juventust, bár egy ideig úgy tűnt, hogy a városi rivális Manchester City labdarúgója lesz.

Semmi akadálya nincs, hogy a támadó pályára lépjen, ennek pedig a Newcastle ihatja meg a levét. Akik egyébként nem túl erős szezonkezdeten vannak túl, összesen eddig három mérkőzésen egy pontot gyűjtöttek, azaz győzniük még nem sikerült, ezzel ők a legrosszabb bent maradók idáig. Tény, három forduló után komoly következtetéseket nem kell levonni, de a mutatott játék nem igazán volt biztató eddig…

Lehet-e bármilyen esélye a Newcastle United csapatának az Álmok Színházában? Szerintünk nem, és bőszen egyetértenek velünk a fogadóirodák. Vagy mi velük. A lényeg, hogy nem most fogják pontjaik számát növelni a vendégek. De akkor mit keresünk itt? Miért írunk erről a meccsről? Mert maradtak még jó opciók, amiből egy kis mellékest tudunk a kasszába tenni.

Jöjjön a Manchester United – Newcastle United beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolves – Manchester United: 0-1

G.: Greenwood

Micsoda peches csapat a Wolves… Minden mérkőzésen totál egyenrangú partnereik az ellenfeleknek, de a gólszerzés tekintetében el vannak átkozva. Három meccsükön három vereséget számlálnak, mindegyiken 1-0-ra kaptak ki… Nem lesz ennek jó vége…

A kezdők:

Wolves:

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, Neves, Moutinho, Marcal – Trincao, Jimenez, Traoré

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw – Pogba, Fred – James, Fernándes, Sancho – Greenwood

Először lépett pályára a vörös ördögök két új igazolása, Jadon Sancho és Raphael Varane, előbbinek nem sült el olyan jól a meccs, hiszen megsérült, utóbbi viszont kiosztott egy gólpasszt.

Senki nem számított könnyű meccsre, a Wolves valóban jól játszik hétről hétre, csak épp a befejezésekkel nem boldogulnak, de ez bármikor megszakadhat, bármikor megtörhet a jég. De nem a Manchester ellen tört meg…

Pedig megtörhetett volna, megérdemelték volna a hazaiak, akik olyan elánnal kezdték a meccset, hogy öröm volt nézni. Nyilván azoknak, akik nem a Manchesterért szorítottak.

A negyedik percben Adama Traoré egy Manchester United szöglet után iramodott meg a tőle megszokott hatalmas sebességel, kipasszolt Raúl Jimenezhez, aki de Geába lőtte a labdát.

Három perccel később újra kontráztak a hazaiak, Trincao gólhelyzetben ellőtte a labdát a spanyol portás mellett, ám egy hatalmas mentéssel tisztázni tudott Aaron Wan-Bissaka.

A játékrész még hozott egy Joao Moutinho, valamint egy Romain Saiss helyzetet, egyikből sem született gól, a Wolves mintha tényleg el lenne átkozva. Egyébként a Manchester a félidő végére valamennyire összekapta magát, Bruno Fernándes lőtt egy lesgólt, Mason Greenwood lövése pedig alig ment mellé.

A második félidőben is a farkasok voltak aktívabbak, újra sikerült lekontrázni a vörös ördögöket, Trincao nagy helyzetben törte el a labdát.

Saiss, a Wolves védője még öt méterről sem tudott a hálóba passzírozni egy szögletet, kétféle szcenárió létezett a meccsen: Vagy valahogy sikerül mégis összehozni egy gólt a Wolvesnak, vagy kapnak egyet, mert ilyenkor ez szokott még előfordulni.

Az utóbbi realizálódott, Mason Greenwood oldalról leadott lövését védte be José Sá, a hazaiak pedig megrohamozták a játékvezetőt, mivel egy társuk az akció során a földön feküdt. De ez sem a MU-t, sem pedig Mike Deant nem hatotta meg.

Balszerencsés vereség, megint a Wolves lett a szimpatikus vesztes. Amiből valószínűleg már nagyon elegük van…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.21.Premier League
man united
3:1
newcastle united
Premier League
2020.10.17.Premier League
newcastle united
1:4
man united
Premier League
2019.12.26.Premier League
man united
4:1
newcastle united
Premier League
2019.10.06.Premier League
newcastle united
1:0
man united
Premier League
2019.01.02.Premier League
newcastle united
0:2
man united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle United – Southampton: 2-2

G.: Wilson, Saint-Maximin ill. Elyounoussi, Ward-Prowse

Őrült meccset játszott egymással a Newcastle és a Southampton, ahol a 90. percben még 1-1 volt az állás, a vége viszont 2-2 lett. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a szarkák és a szentek is nyeretlenek három forduló elteltével.

A kezdők:

Newcastle United:

Woodman – Fernández, Lascelles, Schar – Murphy, Willock, Longstaff, Almiron, Ritchie – Wilson, Saint-Maximin

Southampton:

McCarthy – Livramento, Stephens, Salisu, Walker-Peters – Elyounoussi, Ward-Prowse, Romeu, Djenepo – Adams, A. Armstrong

A stadionba kilátogató mintegy 44 ezer néző gólnélküli első félidőt láthatott, ahol helyzetek ugyan voltak, de inkább a vendégek előtt adódtak lehetőségek. Nem is akármekkorák. Moussa Djenepo kétszer is a hálóba találhatott volna, első esetben ott tátongott előtte az üres kapu, ő valahogy mégis fölé durrantott négy méterről. Másodszor pedig egész egyszerűen önző volt, addig-addig forgolódott, amíg a lövésébe belevetődtek, pedig mellette érkezett Ché Adams üresen.

Ralph Hasenhüttl egyre idegesebben járkált a technikai zónában, amire megvolt minden oka. A helyzetekkel nem tudott élni a csapata, és bizonyára aggódott, hogy ez visszaüt.

Vissza is ütött…

A második félidő tizedik percében Callum Wilson fejjel a Newcastle Unitedet juttatte előnyhöz, pedig a meccs egyáltalán nem úgy állt, hogy a szarkák szereznek vezetést.

Húsz perccel később a sokadik lehetőséget viszont már gólra váltották a vendégek, Redmond beadását Mohamed Elyounoussi becsúszva értékesítette.

És ezután kezdődtek az igazán finom dolgok. Közvetlenül a szentek egyenlítése után Allan Saint-Maximin gyanús körülmények között esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem adott tizenegyest. A francia támadó azonban így is sikeresen bevette a kaput, méghozzá a 91. percben egy kaotikus kontra végén.

De még nem volt vége a meccsnek, ó, nagyon nem. A hosszabbítás hetedik percében Adam Armstrong lépett ki, de Jamaal Lascelles rácsúszott a lábára. Az eset tizenegyest ért – hosszú videózás után – James Ward-Prowse lába pedig nem remegett meg, nagy erővel lőtte ki a jobb alsót.

Hihetetlen végjáték volt…

Összefoglalás

A fogadóirodák szerint az, hogy a Manchester United nyeri a találkozót nem képezi vita tárgyát. Az odds az 1.20-at nem éri el, így ezt az opciót mi sutba is dobtuk, ennyiért nem fogunk kockáztatni.

Vannak azonban más opciók, amire máris kitérünk, csak előbb vegyük sorra a hiányzókat. Ott van Jadon Sancho, aki ugyan az angol válogatottal elutazott, játszani viszont nem játszott, nem valószínű, hogy most fog.

Aztán ott van még Marcus Rashford, aki sérült, illetve kevés esély mutatkozik Scott McTominay, Phil Jones és Alex Telles játékára, miközben Fred szintén azon nyolc brazil közé tartozik, akiket a FIFA egy mérkőzésre eltiltott.

Az ellenfélnél sem túl rózsás a helyzet, továbbra sem bevethető sem Dubravka, sem pedig Karl Darlow, így a szarkák kezdője ismét Woodmannel fog kezdődni.

Jonjo Shelvey, Isaac Hayden és Ryan Fraser szintén nem játszhat, és Callum Wilson játéka is erősen kérdéses.

Saint-Maximin párja így minden bizonnyal Joelinton lesz majd.

A két együttes összecsapása általában gólzáporosan végződik, így mi is az over 2,5-et célozzuk meg első körben, valamint nagyon erős a gyanúnk, hogy a megerősödött manchesteri védelmet a szarkák nem tudják majd feltörni. Ó, és arra is mérget vehettek (na jó, nem), hogy Cristiano Ronaldo a hálóba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső