Manchester United – West Bromwich Albion: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 18.
Manchester United
Teljesítmény:
N V V N D
  • Old Trafford
  • November 21. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
West Brom
Teljesítmény:
V V D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegnap a Manchester City rangadójával foglalkoztunk, ma pedig a városi rivális aktuális mérkőzését fogjuk megvizsgálni, a Premier League 9. fordulójában Manchester United – West Bromwich Albion meccset rendeznek. Ha megnézzük a tabellát, azt mondhatnánk, hogy egy középcsapat fogad egy kiesés elől menekülő gárdát. A Manchester jelen pillanatban a 14. helyen áll, míg a WBA kiesőhelyen, a 18. pozíciót foglalja el. Igaz, a MU egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, egy plusz győzelem egészen a hetedik helyig repíthetné őket. Még akkor is csalódás, de azért sokkal jobban mutat, mint a 14.

A WBA pedig egyelőre úgy tűnik, hogy nincs felkészülve a Premier League-re, de nyolc forduló alatt nem illik nagy következtetéseket levonni. Egy biztos: Három csapatnak nem sikerült eddig győznie az idei kiírásban, a West Brom közülük az egyik.

Az Álmok Színházában egyértelmű Manchester sikerre számítunk. Vagy nem? A Chelsea-t sikerült megviccelnie az újoncnak…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Everton – Manchester United

Elég sokat foglalkoztunk különböző tippeknél az Everton gárdájával. Remekül kezdték a bajnokságot, 4 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség. Aztán a folyamatos sérülések, eltiltások következtében sikerült egy tartós gödörbe belemászni Gylfi Sigurdssonéknak, a Liverpool elleni 1-1-et követően kellemetlen vereség a jól rajtoló Southamptontól, majd vereség a Newcastle otthonában. Most pedig a Manchester United következett a Goodison Parkban.

Érdekes, hogy a nyáron apróért igazolt Donny van de Beek még mindig nem tudta kiharcolni a kezdő tagságot, ezúttal Fred és McTominay kezdett a pálya közepén. A mérkőzés hőse pedig egyértelműen Bruno Fernándes volt, aki – szerintem nem túlzok – az évtized igazolása volt a Vörös Ördögöknél.

Rosszul indult számukra a meccs, a csapatba visszakerülő Bernard többször is veszélyes volt a balszélen, Calvert-Lewin fejese (Bernard beadásából) még fölé szállt, de aztán a kis brazil a 19. percben vezetést szerzett: Dominic Calvert-Lewin fejelt le egy felívelt labdát Bernard elé, a szélső megverte egy csellel Wan-Bissakát és a rövid alsóba lőtt.

Hét percig tartott a liverpooli vezetés, ekkor következett Bruno Fernándes első gólja. Tőle talán kissé szokatlan módon fejjel vette be az ellenfél kapuját, Luke Shaw tökéletes beadását bólintotta a hosszúba.

A 32. percben újra lecsapott a portugál, bár ő Marcus Rashford fejére akarta varázsolni a labdát, sikertelenül, az angol tini nem érte el a beadást. Azonban ez annyira meglepte Jordan Pickfordot, hogy földbe gyökerezett lábakkal nézte végig, ahogy a labda a baloldali kapufa segítségével a hálóban köt ki. Szerencsés gól volt, nem is vitás.

A két Fernándes gól között egyébként az eltiltásából visszatérő Digne lőtt kapufát.

A második félidő kevésbé sikerült gólgazdagra, Rashford ugyan növelhette volna a vendégek előnyét, de Pickford lábbal hárította a lövést. Az Everton hajtott az egyenlítésért, de nem nagyon tudták megjátszani Calvert-Lewint, pár távoli kósza kísérletre futotta az erejükből, ezek egyike sem talált kaput.

Már mindenki a lefújást várta (vagyis a vendégek), Bruno Fernándes pedig két gólja mellé kiosztott egy gólpasszt is. Teljesen szétszakadt a pálya, könnyű kontrából voltak eredményesek a manchesteriek, Edinson Cavani fejezte be az akciót, megszerezve ezzel első gólját új csapatában.

Előző 5 meccs eredménye
2018.04.15.Premier League
man united
0:1
west brom
Premier League
2017.12.17.Premier League
west brom
1:2
man united
Premier League
2017.04.01.Premier League
man united
0:0
west brom
Premier League
2016.12.17.Premier League
west brom
0:2
man united
Premier League
2016.03.06.Premier League
west brom
1:0
man united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Brom – Tottenham

A minap már beszélgettünk erről a meccsről, a vártnál nehezebb dolga volt a Spursnek, nagyon sokáig tűnt úgy, hogy 0-0 lesz a végeredmény, aztán Harry Kane, a WBA védelme és Johnstone kapus együttesen hozták össze a győzelmet érő találatot a mérkőzés legvégén.

Eseménytelen első félidőt játszottak, nem is nagyon tudtam helyzetet hozni onnan, a legveszélyesebb akció egy hazai beadás volt, melynek végén Eric Dier mentett a berobbanó Robinson elől.

A második játékrész már egy fokkal jobban sikerült, itt már Gareth Bale, Harry Kane, Giovanni Lo Celso, sőt, a védelem két tagja, Sergio Reguilón és Eric Dier is veszélyeztetett, de vagy nem találták el a kaput (Lo Celso öt méterről…) vagy Johnstone védett.

Végül a 88. perc hozta meg a gólt, Doherty felívelésénél a kapus a védőre, a védő a kapusra várt, Harry Kane pedig nevető harmadikként a kapuba csúsztatott.

Nagyon nehéz meccs volt, egy buta hiba miatt maradt pont nélkül az újonc csapat.

Összefoglalás

Anno még szeptemberben a MU – Crystal Palace meccsnél gondoltam, hogy ez sima hazai lesz, aztán Zaha vezetésével megleptek a vendégek, elvitték a három pontot az Old Traffordról. Akaratlanul is eszembe jutott ez a meccs a mostani találkozó kapcsán, de kétlem, hogy a forgatókönyv hasonló lesz.

A WBA még nyeretlen idén, 8 forduló alatt három pontot gyűjtött be, öt vereséget számlálnak és holtversenyben a Leeds Uniteddel ők kapták a legtöbb gólt ez idáig.

Idegenben 10-szer kellett Johnstone-nak a hálóból kikotorni a labdát, szóval az esélyek egyértelműen nem mellettük szólnak.

Utoljára a 2017/2018-as szezonban találkoztak, akkor a később kieső West Brom 1-0-ra nyert idegenben. Ebben akkor lehet reménykedni?

Akkor még José Mourinhonak hívták a MU edzőjét, abban a szezonban második helyen végeztek a City mögött, de az egy teljesen más United volt. Solskjaer sokkal jobban megfogta ezt a csapatot, az új igazolások, a fiatalítás egyre inkább kezd beérni.

Kétlem, hogy pontot vagy pontokat tudna szerezni a WBA, így a tippem ezúttal egy hazai győzelem!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső