Manchester United – West Ham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 12.
Manchester Utd.
Teljesítmény:
D N D D D
  • Old Trafford
  • Március 14. 20:15
Nézd élőben itt:
QuickWin
West Ham
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegnap egy igazán élvezetes meccset játszott a Manchester United az Európa Ligában, az ellenfél az AC Milan együttese volt, és végül az utolsó pillanatban bukták a győzelmet az angolok. Nincs megállás, a bajnokságban újabb rangadó vár rájuk, és tavaly ilyenkor nem gondoltam volna, hogy egy Manchester United – West Ham meccset majd rangadónak nevezek. David Moyes együttese tavaly alig tudott megmenekülni a kieséstől, most viszont olyannyira összeszedték magukat, hogy az élmezőnyhöz tartoznak, olyan együtteseket előznek meg, mint a Tottenham, az Arsenal vagy a Liverpool.

Nagyon masszív csapat lett belőlük, és akárhogy is alakuljon a szezon számukra, ők már nyertek.

A MU a hétvégén a városi rivális – és listavezető – City 23 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatát szakította meg, így már „csak” 11 pontos hátrányban vannak velük szemben. Nem valószínű, hogy beérhetik Guardioláékat, akik valami egészen más szinten fociznak idén, mint a többiek, de az ezüst is szépen csillog…

Vessük bele magunkat a meccsbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester City – Manchester United

Nagyban befolyásol(hat)ta a meccs végeredményét az, ami a második percben történt. Ekkor rúgta ugyanis a MU az első gólját, teljesen váratlanul, rögtön a kezdés után. Gabriel Jesus csinált egy butaságot, és felrúgta Anthony Martialt a tizenhatoson belül. A tizenegyest Bruno Fernándes végezte el, a portugál a jobb alsóba lőtt, és hiába választotta azt az oldalt Ederson is, nem tudott hárítani.

Az első félidőben több gól nem született, a City Zincsenko és Rijad Mahrez révén egyenlíthetett volna, de a balbekk lövését Henderson hárította, míg Mahrez mellé durrantott.

A második félidő elején Rodri találta el a felsőlécet, ezután azonban a vendégek megszerezték a második góljukat. Luke Shaw bátran indult meg saját tizenhatosától, és senki nem bántotta őt. Az akció végén Rashfordhoz passzolt, ő vissza a társnak, aki laposan kilőtte a bal alsót.

A City ezúttal nem hozta azt a gördülékeny, sokpasszos játékot, amit megszokhattunk tőlük, a támadók nem is hasonlítottak önmagukra, a védelem pedig sokszor nem tudta, hol és mit kellene csinálni. Martial még lőhetett volna egy gólt, de Ederson kivédte a ziccert, így megúszta a City a komolyabb verést.

Könnyen előfordulhat, hogy ez a vereség is simán belefért a Citynek, de az ilyen presztízscsaták mindig sokat jelentenek egy-egy klub életében…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.09.FA Kupa
man united
1:0
west ham
FA Kupa
2020.12.05.Premier League
west ham
1:3
man united
Premier League
2020.07.22.Premier League
man united
1:1
west ham
Premier League
2019.09.22.Premier League
west ham
2:0
man united
Premier League
2019.04.13.Premier League
man united
2:1
west ham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Ham – Leeds

Nagyon jó kis első félidőt játszottak a felek, ahol két-két gól született, mégis a West Ham vonulhatott 2-0-val szünetre. Hogy miért? Mert a 6. és a 7. percben szerzett vendég gólok közül egyet sem adtak meg. Tyler Roberts találata volt korábban, a középpályás Helder Costa passzát váltotta gólra. Ám az öröm nem tartott sokáig, kiderült, hogy a portugál lesen volt, amikor hozzá passzoltak. Egy perccel később Patrick Bamford találatát vették el les miatt, maradt a 0-0.

A West Ham percei jöttek, a 21.-ben Jesse Lingard végezhetett el büntetőt, amit Ilan Meslier kiütött, de szerencsétlenségére pont Lingard elé, aki másodszor már belőtte a labdát.

Pár perccel később egy szöglet után már 2-0 volt az eredmény, Craig Dawson bólintott közelről a kapuba. A második gól szerzője később még egy kapufával vétette észre magát, de változás már nem történt.

A fordulás után aktívabbá váltak a vendégek, a WHU pedig kontrákra rendezkedett be. Bamford ziccert hibázott, Raphinha ollózását Fabianski tolta szögletre, egyszerűen semmi nem akart sikerülni a Leedsnek.

Megérdemelten nyert végül a West Ham, taktikusan és okosan futballoztak, ezzel pedig továbbra is ragadnak az élmezőnyhöz, az ötödik helyen vannak, és harcban vannak az európai kupaindulást érő helyek egyikéért.

Összefoglalás

Legutoljára februárban találkozott a két gárda, az FA Kupában játszottak, és hosszabbítás után a Manchester United jutott tovább. A gólt a 97. percben Scott McTominay szerezte. Ez a találkozó is egy újabb példa arra, hogy a West Hamet nem lehet félvállról venni, most már bárkivel képesek felvenni a versenyt. David Moyest nem hiába tartották az egyik legjobb edzőnek a Premier League-ben, és a MU-val ugyan csúfos kudarcot vallott, attól még a tudása nem kopott el. Ennek az eredményét látjuk most.

Hiányzók mindkét oldalon lesznek bőséggel, kezdjük a vendégekkel. A legnagyobb hiányzó az a Jesse Lingard lesz, aki nagyon hamar beilleszkedett a csapatba, gólokat rúg és gólpasszokat ad, azonban a kölcsönszerződése értelmében a klubja ellen nem játszhat. Ez már nagy érvágás Moyesnak. Mellette Jarmolenko, Ogbonna és Masuaku biztosan nem léphet pályára, Randolph és Fredericks szereplése pedig kétséges.

A Manchesternél továbbra is Dean Hendersonnal fog kezdődni a kezdő, mivel David De Gea továbbra sem tért vissza a csapathoz. Ez persze még változhat… Rashford és Martial sem valószínű, hogy játszhat, bár előbbire van némi esély. Mivel Edinson Cavani is kiesett, így előfordulhat, hogy a csütörtökön gólt szerző Amad Diallo bemutatkozhat a Premier League-ben, az előre tolt ék pedig így Mason Greenwood lesz.

Shaw és Lindelöf tegnap pihentek, így ők szerintem visszatérnek a kezdőbe.

Jó kérdés, hogy ki fogja pótolni Lingardot, szerintem Pablo Fornals húzódik be középre, Bowen pedig jobbszélsőként lép pályára. Meglátjuk.

Nem húzom tovább az időt. Masszív csapat a WHU, még akár a meglepetés is bennük van, de nem hiszem. A Manchester nagyon hajt a második helyért, és ha botlanak, azt a Leicester kihasználhatja. Kevés gólra számítok, és ez is lesz a tippem: Under 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső