Olympique Marseille-Lille – Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2019 október 31.
Olympique Marseille
Teljesítmény:
V N V D D
  • Orange Vélodrome
  • Március 29.
Nézd élőben itt:
QuickWin
Lille
Teljesítmény:
N D V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Általában ha a francia elsőosztályú labdarúgó-bajnokság kerül szóba tippek kapcsán, akkor az első csapat, ami mindenkinek az eszébe jut, az a Paris Saint-Germain, pedig a párizsiakon kívül is vannak acélos brigádok a francia topligában. Ilyen alakulatnak számít az Olympique Marseille és a Lille is, amelyek ráadásul pont egymással játszanak a hétvégén a 12. forduló csúcsrangadóján, ahol az lesz a fő kérdés, hogy a hazaiak egy győzelemmel tudnak-e zárkózni az élmezőnyhöz vagy a Lille alakulata végre megindul a bajnokságot már most is toronymagasan vezető PSG nyomában.

Sajnos a tippelést nem könnyíti meg egyik gárda formája sem, az elmúlt pár meccsen is hullámzó eredményeket láthattunk tőlük, úgyhogy még a francia bajnokságot legjobban ismerő szakértők szerint is igazi ki-ki meccsről beszélünk, ahol szinte megtippelhetetlen a végkimenetel.

Amiből talán lehet építkezni az a közelmúlt formája, a Marseille a legutóbbi körben könnyed 4-0-s vereséget szenvedett a PSG-től (és ez a négy gól már az első félidőben összejött) és bár azt megelőzően legyőzték a Strasbourg csapatát, az elmúlt hat meccset tekintve ez az egyetlen siker, amit fel tudtak mutatni. Megkönnyítendő a tippelést, az elmúlt hat meccsen a Lille is csak egyetlen egyszer tudott nyerni, pont az előző körben, amikor az egykor szebb napokat látott Bordeauxt intézték el Yazıcı nagyszerű teljesítményének hála (3-0 lett a vége).

Előző 5 meccs eredménye
2019.01.25.Ligue 1
marseille
1:2
lille
Ligue 1
2018.09.30.Ligue 1
lille
3:0
marseille
Ligue 1
2018.04.21.Ligue 1
marseille
5:1
lille
Ligue 1
2017.10.29.Ligue 1
lille
0:1
marseille
Ligue 1
2017.03.17.Ligue 1
lille
0:0
marseille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Na de akkor mégis mi alapján kellene döntést hozni? Igazából ami segítség lehet az az, hogy a Marseille már négy meccse veretlen hazai pályán és ezen meccsek mindegyikén rúgott legalább egy gólt, illetve az, hogy a Lille a legutóbbi öt idegenbeli meccsén nem tudott nyerni, viszont a legutóbbi hét meccsén minimum egy gólt be tudott gyötörni a vendégcsapat – összegezve tehát a leginkább valószínűsíthető kimenetel a hazai és döntetlen végeredmény kétesélyben vagy szimplán a 2.5 gólnál nagyobb gólszám.

Ha mindenképpen ragaszkodni szeretnénk egy egyértelmű végeredmény tipphez, akkor a hazai sikerre célszerű fókuszálni, hiszen az előző és az idei szezonban együttesen a leggyakoribb otthoni eredménye a Marseillenek a 2:0 és az 1:0 voltak.

Szintén emellett szól az is, hogy a Lille jelenlegi harmadik helyét kizárólag hazai pályán nyújtott félelmetes teljesítményének köszönheti (6 meccsen 16 pont!), mert vendégként még nem is nyertek idén a masztiffok (a Lille beceneve). Az egymás elleni eredmények tekintetében is a Marseille felé billen a mérleg, legutóbbi 30 egymás elleni meccsük majdnem felét hozták a hazaiak és mindössze 8 Lille győzelmet lehet felmutatni – mondjuk ezek közül a legutolsó pont az utolsó találkozójukon született, amikor Marseilleben tudott nyerni 2-1-re a masztiffok csapata még idén januárban.

Összeállítását tekintve mindkét alakulat elég jó összetételben léphet pályára, a hazai oldalon nincs is komoly hiányzó, a Lille oldalán pedig talán Renato Sanches az, akinek hiányzása esetleg hatással lehet a mérkőzés alakulására. Ettől függetlenül a fentieket összességében nézve mindenképpen érdemes 2.5 gólnál többre számítani és ha mindenáron egyetlen kimenetelre akarunk fogadni, akkor úgy 50% esély van a Marseille sikerére, a döntetlen és a Lille sikere pedig ennél jóval kevésbé esélyesnek tűnik. És a fogadóirodáknál található szorzók ugyanezt igazolják, a fogadók jelentős többsége gondolja szintén ugyanígy, tehát a Marseille győzelme a legvalószínűbb kimenetel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső