Marseille – Lille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 18.
Marseille
Teljesítmény:
V N N N V
  • Orange Velodrome
  • Szeptember 20. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lille
Teljesítmény:
N N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Talán nevezhetjük a vasárnap este rendezendő Marseille – Lille mérkőzésre, hogy a forduló rangadója. Mindkét gárda relatíve jól nyitotta az új idényt, de a hazaiak tegnap este elszenvedték első vereségüket, a Velodrome-ban simán nyert a St. Etienne. Az a St. Etienne, aki tavaly nagyon bukdácsolt és a kiesés ellen küzdött.

A Marseille ősi riválisa legyőzése után erre nem számítottam, még akkor sem, ha a PSG elleni rangadón két játékosukat kiállították. Ugyebár nagy tömegverekedés alakult ki a a meccs hosszabbításában, voltak ütések, lökdösődés, kis szájkarate és rengeteg színészkedés. Ha valakit a mellkasán meglöknek, ne ess már a földre az arcodat fogva. Legyél már férfi…

Kanyarodjunk vissza a mostani meccsünkhöz!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Olympique Marseille – St. Etienne

Szóval tényleg, mi adhat önbizalmat a játékosnak, edzőnek és szurkolónak egyaránt, ha sikerül két vállra fektetni a legősibb riválist? Ez történt, a bunyón kívül még egy érdekes dolog történt azon a meccsen: Gólt szerzett a Marseille, ezzel pedig 1-0-ra nyertek, méghozzá idegenben.

Arra számítottam, hogy ez majd akkora lökést ad nekik, hogy szétszedik a vendégeket. Nem így történt.

A Marseille-nél a két kakaskodó hiányzott csak, azaz Amavi és Benedetto. Ugyebár ők voltak azok, akik a PSG elleni bunyóban részt vettek.

Sok idő nem kellett a St. Etienne-nek ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, a 6. percben Macon szaladt el a balszélen, lapos beadására érkezett Hamouma és a rövid sarokba helyezte a labdát, Steve Mandanda nem ért le.

Ez volt Hamouma harmadik gólja az idényben. Jöhetett volna a második vendég gól, ugyanis Caleta-Car és Mandanda nem voltak a helyzet magaslatán egy hosszú indítást követően, így Bounga kiléphetett. Lőni nem tudott, mert Mandanda visszaért, viszont a labda Aouchiche elé került. Lövését csapattársa, Bounga blokkolta, nagy helyzet volt.

Óriási lehetősége adódott a második félidő elején egyenlíteni a Marseille-nek. A félidőben Lopest Marley Ake váltotta, a fiatal francia pedig azonnal helyzetbe került, köszönhetően Thauvin remek passzának. Ake becsúszva lőtt kapásból, labdája a felső kapufáról pattant vissza.

Nem sokkal később Sanson is nagy helyzetbe került, de eltörte a labdát, így ez a lehetőség is kimaradt.

Minél jobban támadott a hazai csapat, annál szellősebb lett a védelem és a középpálya. Ez törvényszerű és tudta ezt a St. Etienne is. Végül a 75. percben eldöntötték a találkozót egy ilyen kontra során. Nordin indult meg a félpályánál és látta, hogy Bounga középen szinte teljesen üres. Átívelte a labdát, Bounga tolt rajta kettőt és kíméletlenül a kapu jobb oldalát lőtte szét.

A befejezéseknél nagyon problémás volt a Marseille, de a második félidőben legalább már helyzetekig eljutottak…

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.16.Ligue 1
lille
1:2
marseille
Ligue 1
2019.11.02.Ligue 1
marseille
2:1
lille
Ligue 1
2019.01.25.Ligue 1
marseille
1:2
lille
Ligue 1
2018.09.30.Ligue 1
lille
3:0
marseille
Ligue 1
2018.04.21.Ligue 1
marseille
5:1
lille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lille – Metz

Az előző tippemnél már írtam, mennyire kilátástalan futballt játszik a Metz. Nem csak a PSG ellen, de a Lille elleni hétvégi meccsen sem volt túl sok esélyük.

Jó, két nagy helyzet azért így is akadt, de ezek egyrészt kimaradtak, másrészt ezen kívül valóban semmit nem mutattak.

Az első ilyen nagy lehetőséget nem is ők hozták össze, majdnem öngól született. Nguette beadásába tette bele Fonte a lábát, az pedig olyan veszélyesen változtatott irányt, hogy majdnem gól lett belőle. A Lille-t a kapufa mentette meg, Maignan nem ért volna vissza.

A második lehetőség már egy az egyben az ő érdemük: Jeremy Piad jobboldali beadása találta meg Nianet, de a csatár annyira meglepődött azon, hogy eljutott hozzá a labda, hogy végül az üres kapu mellé lőtt.

A túloldalon Jonathan David és Bradarics próbálkozott, de mindkettejük kísérletét védte Oukidja.

A második játékrészben már csak a Lille támadott, de csak nem akart sikerülni a gólszerzés. Végül azért a szurkolók megnyugodhattak, Luis Araujo a 88. percben betalált, így ha szűken is, de nyert a Lille.

Összefoglalás

Szerintem nincs nagy különbség a játéktudás tekintetében, a két gárda közel azonos erőt képvisel.

Ez látszik az elmúlt meccsek eredményein is, 3-szor a Marseille, 2-szer a Lille nyert. Az örökmérleg pedig így áll: 24 Marseille győzelem, 12 Lille győzelem és 10 döntetlen. Ikszet utoljára három éve játszottak, akkor 0-0 lett az eredmény.

A hét elején még egyértelműen a Marseille győzelmére tippeltem volna, azonban a St. Etienne ellen bemutatott játék elbizonytalanított. Úgy, hogy a Lille sem túlságosan meggyőző ebben a szezonban.

Előszeretettel rúgják egymásnak a gólokat, nem jellemző a kevés gólos, unalmas meccs.

Bár a St. Etienne ellen minden kimaradt, hiszem, hogy vannak balszerencsés napok, amikor semmi nem sikerül. A PSG ellen is csak egyet rúgtak, de ott azért egy elég erős védelemmel néztek szembe. A Brest ellen pedig ötgólos meccset játszottak.

A Lille meccsein eddig nem záporoztak a gólok, két 1-0-s győzelem és egy 1-1 a Rennes ellen az első fordulóban.

Itt az ideje, hogy megmakacsolják magukat és elkezdjenek kapuba találni. Jonathan Davisben nagyon bíztam, de eddig nem sikerült felvenni a Ligue 1 tempóját, Osimhen hiánya egyelőre nagyon érezhető. A másik oldalon hasonló a szitu, a csatárok eddig nem kényeztetik a szurkolókat.

A múlttal szembe menve azt mondom: Nem lesz ezúttal sok gól, egy egygólos meccset, esetleg egy 1-1-es döntetlent nézek ki ebből a meccsből.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső