Metz – Reims: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 18.
Metz
Teljesítmény:
V V V N N
  • Stade Municipal St Symphorien
  • Szeptember 20. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Reims
Teljesítmény:
N V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A héten egyszer már volt egy mérkőzése a Metznek, a PSG csapatával játszottak, akik nem indították túl jól a bajnokságot. Idegőrlő csatában pont nélkül maradtak, pedig az ellenfélből (ismét) kiállítottak egy játékost és legjobbjaik egy részét is nélkülözni voltak kénytelenek, de a lehetőséggel nem tudtak élni. Az ellenfelük pedig az a Reims lesz, akik a bajnokságban ugyan nyeretlenek, de tegnap este továbbjutottak a svájci Servette ellen az Európa Ligában.

A vendégeknek feltétlenül kellene egy győzelem, mert jelenleg csak két ponttal szerénykednek. A Metz – Reims találkozó megindíthatja a vendégeket a tabellán.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Metz – PSG

Nyeretlenül, pont nélkül vágott neki mindkét fél a mérkőzésnek. A PSG 1978-ban kezdett utoljára ennyire rosszul, ráadásul a Marseille elleni találkozón három emberüket is kiállították egy tömegverekedést követően, így sem Neymar, sem Paredes, sem Kurzawa nem állhatott Thomas Tuchel rendelkezésére, Kylian Mbappé pedig koronavírusos, így ő is kihagyni kényszerült a meccset.

Így is nagyon erős kezdőt tudott pályára küldeni a német vezetőedző és sokáig úgy tűnt, lehet keresnivalója a Metznek. A védelem ugyan egy kicsit foghíjas volt, de a középpálya és a csatársor bármelyik ligában megállná a helyét.

Amikor azt írtam, lehet keresnivalója a vendégeknek nem arra gondoltam, hogy esélyük volt a három pont megszerzésére. Nem nagyon jutottak át a saját térfelükön, Navasnak semmi dolga nem akadt. A párizsiak viszont rendületlenül támadtak, Icardi fejese még fölé szállt, de Gueye lövésénél már Oukidja védésére is szükség volt.

A félidő legnagyobb helyzete Draxleré volt, remek kiugratás után lőtt, már a kapuson is átjutott a labda, de Boye a gólvonal előtt kivágta a labdát.

A második félidőben is folytatódtak a PSG rohamok, sőt, még azok után is, hogy Diallot második sárga lappal leküldték a pályáról. Három forduló, négy piros lap a PSG mérlege.

Icardi és Di Maria is gólt szerezhetett volna, de Oukidja ismét a helyén volt, majd… Ilyen a kapussors. A 93. percben Di Maria lapos beadására mozdult ki a Metz kapusa, el is ütötte a labdát, de pont Draxler elé, aki az üres kapuba fejelt.

Ezzel a góllal nyerni tudtak a „tartalékos” párizsiak, tették ezt emberhátrányban. A Metz továbbra is nulla pontos és ami kétségbeejtő, hogy még gólt sem szerzett.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.25.Ligue 1
reims
0:1
metz
Ligue 1
2019.11.23.Ligue 1
metz
1:1
reims
Ligue 1
2019.07.24.Barátságos Mérkőzés
reims
2:0
metz
Barátságos Mérkőzés
2015.02.22.Ligue 1
reims
0:0
metz
Ligue 1
2014.09.27.Ligue 1
metz
3:0
reims
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Angers – Reims

Nem volt hiány izgalmakból ezen a találkozón sem. Amikor az első fordulóban a Monaco ellen döntetlent játszott a Reims azt mondtam, megint ott lehetnek az élbolyban. A következő meccsükön 1-0-ra kikaptak a Lille ellen, ami azért nem akkora meglepetés, de hogy az Angers is győzni tudott… Az már annál inkább.

Az első félidő leginkább a hazaiakról szólt, valamint Rajkovics kapusról. Kezdésnek védte Santamaria távoli kísérletét, majd a kipattanónál is résen volt, Bahoken sem tudott gólt szerezni.

Teljesen alárendelt szerepet játszottak a vendégek az első játékrészben, 13 kapura tartó lövése volt a hazaiaknak, kettő a vendégeknek.

A 42. percben aztán még nehezebbé tették saját dolgukat, Faes rúgta fejbe a tizenhatoson belül ellenfelét, járt a tizenegyes és mellé egy piros lap a védőnek. Rajkovics azonban kivédte Bahoken büntetőjét, így félidőre döntetlennel vonultak a csapatok.

A fordulást követően aztán Bahoken javítani tudott, egy védelmi kihagyásnak köszönhetően léphetett meg, majd a kifutó Rajkovics lábai között pöckölte el a labdát.

A 61. percben nagy esélyt kapott a Reims, Thomas ugyanis 10 perc alatt begyűjtött két sárga lapot, így legalább a létszám kiegyenlítődött. Nem tudtak azonban élni vele, sőt, még majdnem kaptak egy gólt, de Fulgini szabadrúgása a kapufán csattant.

Reménytelen játék és még mindig várat magára az első győzelem.

Összefoglalás

Amit mikor, ha nem most szerezhetnek meg! A Metz nagyon zilált és bár nem mondanám pofozógépnek három 1-0-s vereséget követően, de az mindent elárul a teljesítményükről, hogy gólt nem sikerült még szerezniük.

Na, nem mintha a Reims-nek ez annyira jól menne, a Monaco elleni meccsen rúgtak kettőt, az utána következő mérkőzéseken viszont nem tudtak kapuba találni.

Épp ezért máris mondom az egyik tippem: 2,5 gól alatt fognak végezni a csapatok. Nem csak a mostani formájukat tekintve mondom ezt, elég megnézni az elmúlt közös meccseiket. 1-0, 2-0, 0-0, 1-1 és 3-0. Ötből egyszer sikerült 2,5 fölé menniük.

Furcsa, de az általam sokra tartott Valon Berisha az Angers ellen is csak a kispadon kapott helyet, pedig arra számítottam, hogy vezéregyénisége lehet a csapatnak. Ezt bizonyítva, tegnap ő szerezte a mindent eldöntő gólt a Servette elleni EL meccsen.

Talán ez a győzelem kicsit rendbe rakta a fejeket, és a Metz ellen be tudják bizonyítani, hogy ők a jobb csapat.

Ez volna a másik tippem. Hogy nyer a Reims. Az oddsok nem emellett szólnak, de hányszor tévedtek már a bukik ebből a szempontból? Szerintem elég sokszor.

Tény, egyik csapatnak sem megy, de itt az idő, hogy a Reims visszataláljon a helyes útra. Amennyiben nem szeretnétek ekkorát kockáztatni, akkor ott a másik lehetőség: Under 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső