Metz – Lille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 07.
Metz
Teljesítmény:
V V V D N
  • Stade Municipal St Symphorien
  • április 09. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lille
Teljesítmény:
N V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hatalmas győzelmet aratott a Lille együttese, elképesztően fontos rangadót nyertek meg a Paris Saint-Germain ellen a múlt hétvégén. Tudniillik, a két csapat azonos pontszámmal állt az első és a második helyen, és a Parc des Princes-ben lejátszott meccsen végül 1-0-ra, egy Jonathan David góllal bizonyultak jobbnak. A meccsnek volt egy kis utóélete, Tiago Djalo és Neymar majdnem összeverekedtek a játékoskijáróban, illetve más nyalánkságok, de mi most ezekre annyira nem akarunk fókuszálni, inkább a meccsre. És nem is a múltban történt meccsre, hanem amit péntek este játszanak: Metz – Lille francia bajnokival folytatjuk a szerdai napot.

Beszéljünk egy kicsit a Metz bajnoki meccséről is, ők a Monacotól kaptak egy combosabb pofont (ez szép kis hasonlat volt…), majd aztán még egyszer összefutottak, méghozzá tegnap a francia kupában. Az a meccs már jóval szorosabban sikerült, de hosszabbítás után végül ezúttal is szomorúan battyogtak le a pályáról.

Nem kevés az idő a regenerálódásra? Meglátjuk…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Monaco – Metz

Egy félidő alapján szerintem senki nem mondta volna meg, hogy ennek ekkora kiütés lesz a vége. A Metz szépen tartotta magát, meg még egy nagy helyzetig is eljutottak, miközben a Monaco támadói is persze próbálkoztak.

Először Kevin Volland, akinek fejese a baloldali kapufát érintve hagyta el a játékteret. A Metz legnagyobb lehetőségét pedig Lamine Gueye hagyta ki, pontosabban Lecomte védett hatalmasat.

A második félidőben aztán a hercegségbeliek belehúztak, és meg sem álltak négy gólig. Először az 50. percben változott az állás, ekkor Cesc Fabregas tizenegyesből volt eredményes (most Stefan Jovetic inkább nem állt oda a múltkori eset miatt), két perccel később Kevin Volland mattolta Caillard kapust. Az előkészítés érdemel dicséretet, a mindössze 19 esztendős belga, Eliot Matazo több sikeres és szép csel után ugratta ki társát.

Egy óra elteltével beállt Wissam Ben Yedder is, a kapitány pedig még további két gólt szerzett. A 77. percben akcióból volt eredményes, nagy erővel bombázott 10 méterről a léc alá, majd a találkozó legvégén még egy büntetőt fújtak a hazaiaknak, ezt Ben Yedder vállalta magára, és ő a kapu jobb oldalát választotta. Meg kell jegyeznem, hogy a támadó új gólöröme elég menő… Nézzétek meg ti is, szerintem sokakban a nosztalgia faktor az egekbe szökik…

Tegnap már egy visszafogottabb mérkőzés volt, ahol – ahogy említettem – a 90 perc alatt nem esett gól, sőt 120 perc alatt sem. Jöhetett a párbaj, ahol a hazaiaknak inkább voltak kötélből az idegeik, a Metz részéről Maiga hibázott, így búcsúztak a sorozattól a vendégek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.13.Ligue 1
lille
1:0
metz
Ligue 1
2019.11.09.Ligue 1
lille
0:0
metz
Ligue 1
2018.04.28.Ligue 1
lille
3:1
metz
Ligue 1
2017.11.05.Ligue 1
metz
0:3
lille
Ligue 1
2017.05.06.Ligue 1
lille
0:2
metz
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

PSG – Lille

Egy ilyen rangadó általában nagyon feszült légkörben kerül lejátszásra, és ez itt sem volt másképp. Sokan – mi is – inkább a PSG-t láttuk esélyesebbnek, de a tehet, úgy tűnik összenyomta a párizsiakat. Pedig mi épp fordítva vártuk.

Nem mondhatni, hogy kevés helyzetük volt Neymaréknak, már rögtön a meccs elején betalhatott volna a brazil is, és Kylian Mbappé is. A brazil akrobatikus mozdulattal húzott kapura egy labdát, ami mellé szállt, a futóbolond francia lapos lövését pedig Maignan tolta szögletre.

A 20. percben aztán a Lille is eljutott Keylor Navas kapujáig, és ha már ott voltak, gólt is lőttek. Jonathan Ikone szaladt el a jobbszélen, középre gurított, ahol a kanadai Jonathan David várta a labdát, lövésébe Thilo Kehrer belevetődött, emiatt pedig a costa ricai hálóőrnek esélye sem maradt védeni.

A játékvezető nehezen tudta kézben tartani a meccset, pedig csak úgy szórta a sárga kártyákat. Ha a találkozó egészét vesszük, és még a meccs utáni csetepatét is beleszámítjuk, akkor összesen 10-szer figyelmeztette a játékosokat. Akiknek láthatóan mindez nem számított…

A második félidőben Neymar és Benjamin André kakaskodtak, a brazil ütő mozdulatot tett, de mivel honfitársa nem esett földre fájdalmas arccal (végre!), megúszta sárga lappal.

Minimális foci is volt azért a pályán, Burak Yilmaz egy kontra végén biztosíthatta volna be a vendégek győzelmét, de Keylor védte a közeli lövést.

Neymar viszont egyáltalán nem bírt magával, és a hosszabbításban csak összehozott magának egy piros lapot. Tiago Djaló próbálta húzni az időt, ezért az egykori Barca kedvenc keményen odalépett neki. Djaló földre rogyott, tumultus, lökdösődés, tudjátok… Ami ilyenkor lenni szokott. Már sokkal korábban le kellett volna cserélnie Pochettinonak az agresszív játékosát… A padon többek között ott ült Draxler és Pablo Sarabia…

Nagy győzelmet aratott a Lille egy egészen felejthető meccsen. Futball szempontjából felejthető meccsen…

Összefoglalás

Nagyon sűrű a menetrend most a Metznél. Szombaton bajnoki, kedden kupa, pénteken bajnoki. Valamennyit persze rotált Antonetti mester, de Centonze, Bronn, Kouyate és Boulaya mindkét találkozón részt vett.

Jó hír, hogy a karate kölyök/ketrecharcos Oukidja eltiltása lejárt, a kupában már ő védett.

Sérültek között sincs új játékos, csak a már meglévő három emberére nem számíthat a vezetőedző: Cabit, Niane és Tchimbembé harcképtelenek.

A Lille-nél három fontos játékos is kiesett: Zeki Celik és Yusuf Yazici elkapták a koronavírust, valamint a győztes gólt szerző Jonathan David bokája is megsérült. Minden valószínűség szerint mindhárman kihagyják a Metz elleni bajnokit.

Biztató Yilmazék számára, hogy idegenben övék a legjobb mérleg, tízszer nyertek, négy döntetlen és egy vereség van a nevük mellett.

Tévedtem, amikor azt mondtam, elfáradt ez a csapat, de még nem dőlhetnek hátra, innentől kezdve nem hibázhatnak. Nem is fognak, győzni fognak a Metz elleni találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső