Metz – Montpellier: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 02.
Metz
Teljesítmény:
N N N D D
  • Stade Municipal St Symphorien
  • Február 03. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Montpellier
Teljesítmény:
V V V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Holnap egy teljes fordulót lejátszanak a francia első osztályú bajnokságban, remélhetőleg, most már szurkolói rendbontás sem fogja megakadályozni egy-egy meccs megrendezését. Mivel nem a mostani csapatainkról van szó, ezért csak dióhéjban: A gyenge bajnoki szereplés következtében a szurkolók betörtek a Marseille edzőközpontjába, ahol bántalmazták a játékosokat. Különösen Dimitri Payet és a klub elnöke a szurkolók szemében a közellenség, komolyabban hála Istennek senki nem sérült meg. De a bajnoki meccsüket elhalasztották… Nem ez az első eset, nemrég Portugáliában történt meg ugyanez, jó lenne, ha valaki még időben lépne, mielőtt valaki komolyabb sérülést szenvedne pár magáról megfeledkezett szurkoló miatt.

De térjünk is rá a mi mostani meccsünkre, a Metz – Montpellier találkozóra. Nem is olyan régen a Montpellier ott volt, ahol most a Metz: A 6. helyen. Aztán hullámvölgybe kerültek, és már egy ideje nem tudják, milyen is Ligue 1-es meccset nyerni. Egészen pontosan 2020. december 12-én érezték meg a győzelem ízét, akkor a Lens gárdáját idegenben győzték le. Azóta lement nyolc forduló, a mérleg pedig gyatra: 6 vereség, 2 döntetlen.

Bezzeg a Metz! Tőlük senki nem várt ilyen jó szereplést, de az előzetes véleményekre rácáfolva üldözőbe vették a Rennes-t, és már reális céllá vált az Európa Konferencia Liga indulás.

Vágjunk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brest – Metz

Szombaton ez a meccs is a terveim között szerepelt, de végül nem jutott rá idő, utólag okoskodni meg nem akarok, hogy mi lett volna a tippem. De ha elhiszitek, ha nem, bejött volna.

A Brest három vereség után próbált meg dobbantani egy nagyot és legyőzni hazai pályán a Metz együttesét. Ez végül nem sikerült, mert bár kétszer is vezettek, a vendégek végül 4-2-re múlták felül Olivier Dall’Oglio együttesét.

Szóval, ami a gólokat illeti, panaszra nem lehet okunk, nézzük, hogy alakult a találkozó:

Fél órán keresztül nem igazán történt értékelhető esemény a pályán, majd három perc alatt két gólt is láthattunk. A 33. percben Franck Honorat szerezte meg a Brest számára a vezetést, egy baloldali beadást középre fejelt ki a Metz védője, a csatár átvette a labdát, majd a bal alsóba lőtt. Három perccel később jött a vendégek gólja, Farid Boulaya 25 méteres szabadrúgása a felsőléc segítségével jutott a gólvonal mögé. Hogy benne volt-e a Brest kapusa? Igen, azt hiszem, eléggé…

A szünet után még jobban felpörögtek az események, már a középkezdést követő második percben megrezzent a Metz hálója, most a Brest másik csatára, Irvin Cardona volt a soros. Oukidja lépett ki rosszul egy beadásra, Mounie középre fejelte, Cardonának meg az üres kapuba kellett bólintania.

Innen is felállt a Metz, és a második vendég gólt látva kijelenthetjük, hogy ez bizony nem Larsonneur meccse volt. Most saját védőjével ütközött, középre boxolt, Pape Sarr lőtt, és a földön fekvő védő lábán még meg is pattant a labda, így lett 2-2.

Nem sokáig, mert a vendégek először szerezték meg a vezetést, a 81. és a 87. percben is gólt szereztek Yade és Vagner révén, így a végén felőrölték ellenfelüket.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.16.Ligue 1
montpellier
0:2
metz
Ligue 1
2020.02.05.Ligue 1
montpellier
1:1
metz
Ligue 1
2019.11.02.Ligue 1
metz
2:2
montpellier
Ligue 1
2018.02.10.Ligue 1
metz
0:1
montpellier
Ligue 1
2017.12.16.Ligue 1
montpellier
1:3
metz
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Montpellier – Lens

Bejött a fogadóirodák jóslata, akik oddsaik alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a Montpellier túlságosan rossz formában van ahhoz, hogy legyőzze a Lens csapatát. Azért annyira ők sem voltak biztosak a dolgukban, a vendégek győzelmére adott 2.3-as szorzóból legalábbis ez látszik.

Egygólos vendégelőnnyel ért véget a találkozó első félideje, a Montpellier a kapott gólt magának köszönheti. Hiába szabadítottak fel egy szöglet után a hazaiak, az egyik játékos passzával a másikat találta el, így került a labda Cheick Oumar Doucoure elé, aki nem tologatta, nem cipelte, hanem teketóriázás nélkül a kapuba lőtt.

Egyenlítési lehetőség is akadt, de Leca még leért a jobb alsóba tartó fejeshez.

A fordulást követően jó húsz percig nem forogtak veszélyben a kapuk, de a Lens fölényben játszott. Végül ez a gól egy gólban manifesztálódott, a 67. percben Gael Kakuta jó 24 méteres – megpattanó – bombájával már 2-0-ra mentek a vendégek.

A Montpellier számára csak a szépítés jött össze, a hajrában a 18 éves Wahi extrém mozdulattal juttatta hálóba a labdát, és bár ezt megelőzően Lecának kétszer is bravúrral kellett védenie, több nem volt a meccsben a hazaiak számára.

Ezzel pedig elszenvedték harmadik vereségüket zsinórban…

Összefoglalás

Az egyik csapat zsinórban háromszor nyert, a másik zsinórban háromszor kikapott. Jó forma kontra rossz forma. Nem véletlen, hogy a bukik a hazaiakat tartják esélyesebbnek, ezzel én is így vagyok.

Ősszel már megmérkőztek, akkor a Montpellier otthonában 2-0-ra sikerült nyerni a Metznek.

Két fontos láncszem hiányzott a Lens ellen, Delort és Mollet sem tudta vállalni a játékot, ahogy a kezdőkapus, Omlin sem játszhatott eltiltás miatt. A két támadó visszatérhet, Omlin viszont egyelőre pályán kívül marad.

A hazaiaknál hosszabb a sérültek listája, közülük a legfontosabb hiányzó Ibrahima Niané, de Vincent Pajot-nak is lenne helye a kezdőben.

Visszatérhet viszont Iseka és Kouyate is, mindketten letöltötték az eltiltásukat.

Kérdés, hogy Delort mennyire esett ki a ritmusból, hiszen ő jó formában van, az egész szezonban ő a legveszélyesebb Montpellier játékos.

Egy fecske azonban nem csinál nyarat, így természetesen az eszemre hallgatok. Esélyesebb a Metz, jobb formában vannak, ősszel is legyőzték a mostani ellenfelet, így az a legreálisabb, ha a hazaiak győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső