Mezőkövesd – Budafok: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 08.
Mezőkövesd
Teljesítmény:
N D V D V
  • Mezőkövesdi Stadion
  • Szeptember 12. 14:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Budafok
Teljesítmény:
V D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Nemzetek Ligája meccsek után hétvégén már újra magyar első osztályú mérkőzésre látogathatnak ki a szurkolók, mi pedig a Mezőkövesd – Budafok meccset „tűzzük műsorra”. A Mezőkövesd rosszul indította a szezont, de aztán a Paks ellen bombagólokkal nyert, míg a Budafok elszenvedte hosszú-hosszú idő után első vereségét az NB1-ben.

A baj nem az, hogy kikaptak, hanem az, hogy mennyivel, de erre ki fogok térni a későbbiekben. A két csapat még sosem játszott egymással, így azok, akik megnézik ezt a találkozót történelmi pillanat részesei lesznek és 30 év múlva elmondhatják majd az unokáiknak, hogy látták, ahogy először feszül egymásnak a két gárda.

A kérdés csak az, hogy ezt megéri-e majd elmesélni…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Paks – Mezőkövesd

Bevallom, én arra számítottam, hogy a Paks be fogja tudni húzni ezt a meccset, az Újpest elleni meccsen bizakodásra adott okot a játékuk. Annak ellenére, hogy vereséget szenvedtek.

Hát, igen, tévedtem, valljuk be férfiasan. A mérkőzés arról marad emlékezetes, hogy két óriási gólt szereztek a vendégek. Először Berecz Zsombor talált a hálóba, egy szöglet utáni kipattanót kapásból küldött Holczer kapujába, majd jött a válogatottban is bemutatkozó Cseri Tamás és meglőtte a forduló legszebb gólját. Efelől kétségem sincs, hogy az övé volt a legnagyobb találat, pedig erős vetélytársai voltak (Berecz, Civic vagy épp Molnár Gábor góljára gondolok). Jócskán visszavettek a vendégek az első félidei játékot követően, a második játékrészre már egy sokkal visszafogottabb csapat lépett pályára. Vagy a Paks volt az, aki összeszedte magát?

Bárhogy is volt, elkezdtek nyomni a hazaiak, Böde Dániel pedig fejjel szépített, így megnyílt az esély a tolna megyeiek előtt, hogy egyenlítsenek.

A támadások jöttek is, Szappanosnak azonban különösebben nem volt dolga, így maradt a végeredmény. Ismét nem érdemelt vereséget a Paks, azonban a gólszerzés továbbra sem, annak ellenére, hogy olyan játékosok rohamozzák az ellenfelek kapuját, mint Nagy Richárd, Ádám Martin vagy Böde Dániel.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Budafok – MOL Fehérvár FC

A Vidinél az elmúlt időszakban nem a mutatott játékkal volt problémája. A Vidinek a gólszerzéssel volt problémája, mind a bajnokságban, mint a Bohemians elleni Európa Liga találkozón.

Irgalmatlan nagy budafoki kapufával indult a mérkőzés, Oláh Bálint gondolt egy merészet és jó 25 méterről kapura tüzelt, Rockov (aki először védett tétmérkőzésen) nem ért volna oda, de a felsőléc megmentette a szerb válogatott játékost.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét félnek megvoltak a maga helyzetei, a gól a vendégeknek jött össze a 35. percben. Az előrehúzódó Stopira lőtt 16 méterről, amelyet Póser még védeni tudott, de a kipattanóra lecsapott Nego és hálóba lőtt. Elaludtak a hazai védők, elkerülhető gólt kapott a Budafok.

A második félidő 55. percében aztán szép góllal egyenlítettek a hazaiak: A félidőben beálló új igazolás, Skribek Alen kapásból lőtt Rockov kapujába, a hálóőr csak beleérni tudott a lövésbe.

Ezután indult be a Vidi henger, mert nem akartak harmadik meccsükön is leikszelni. Így is elég pontot hullajtottak már verhető ellenfelek ellen. Ennek szellemében folytatódott tehát a meccs és 10 perccel Skribek gólja után ismét jött Nego. A gól egy szép kényszerítő után született, de meg kell jegyezni, hogy Póser vastagon benne volt, ugyanis nem őrizte a kapu rövid oldalát, ott talált be a francia szélső.

A Vidi még két gólt szerzett, a válogatottban is gólig jutó Nikolics és Petrjak is betalált. Nikolics Nemanja gólja is Póser lelkén szárad, Petrjak pedig sarokkal talált be.

Egy magabiztos győzelem, amely kellett már a Vidinek, hogy egy kis önbizalmat szerezzenek, a Budafoknak nem kell szégyenkeznie, újoncként jó meccset játszottak a bajnokesélyessel, de pár egyéni hibának köszönhetően csúnya vége lett. Az egyéni hibákat viszont ki lehet javítani.

Összefoglalás

Még mindig korai bármit kijelenteni, de talán a Mezőkövesd is megérkezik a bajnokságba. Már a Diósgyőr ellen nem érdemeltek vereséget, a Paks ellen viszont nem érdemeltek győzelmet. De hát, ilyen a foci.

Ezúttal talán a legkönnyebb ellenfél várhat rájuk, ezzel pedig nem lebecsülni akarom a Budafokot.

Idegenben eddig nem megy az újoncnak, igaz, egy mérkőzést játszottak az Újpest ellen.

Nem tudni, hogy a válogatott játékosok milyen állapotban térnek vissza csapatukhoz, márpedig a Mezőkövesdnek nagyon fontos láncszeme Cseri Tamás. Már ő is úgymond benne van a korban, lehet, hogy kezdőként nem tudja majd vállalni a játékot.

Két tippel érkeztem ezúttal: Egyrészt véleményem szerint mindkét csapat betalál, ez jellemző volt eddig is rájuk, másrészt szerintem a Mezőkövesd erősebb csapat, jobb játékoskerettel.

Ez eddig nem zavarta a budafokiakat, akik négy pontot szereztek, ráadásul nehéz ellenfelek ellen, a válogatott szünet pedig segíthetett azon, hogy túllépjenek a Vidi elleni zakón.

Bárhogy is lesz, a két csapat közötti különbségnek ki kell jönnie, de arra figyelnie kell a Kövesdnek, hogy mindkét félidőben odategyék magukat. A Diósgyőr ellen az első félidőben maradtak az öltözőben, a Paks pedig a közös meccsük második félidejében múlta felül Kuttor Attila csapatát. Ha végig koncentráltak maradnak, akkor nem lehet probléma.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső