Mezőkövesd – Debrecen: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 23.
Mezőkövesd
Teljesítmény:
N D V D V
  • Mezőkövesdi Stadion
  • Június 24. 16:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Debreceni VSC
Teljesítmény:
N V D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hiába dőlt már el a bajnoki cím, a magyar első osztályú bajnokság még mindig bővelkedik izgalmakban. Az utolsó előtti fordulóban pedig eldőlhet Kondás Elemér Debrecenjének sorsa. A Mezőkövesd lehet az, akik véget vetnek a debreceni álmoknak, ehhez elég egy pici gólocska. Amire igenis szüksége lesz a Kövesdnek, ha meg akarják tartani a harmadik helyüket. Egyszóval nem tehetik meg azt a luxust, hogy leadják vagy lazára veszik a meccset, annak beláthatatlan következményei lennének.

Rendkívül izgalmas utolsó két kör elé nézünk. Vegyük górcső alá a Mezőkövesd – Debrecen mérkőzést.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Mezőkövesd – Mol Fehérvár FC

A hazaiaknak óriási téttel bíró mérkőzés volt ez, míg Carillo csapata bajnok már nem lehet, a Kövesd pedig nem előzheti meg őket. Ez látszott mindkét csapat összeállításán, Kuttor Attila a lehető legerősebb csapatát küldte pályára, míg a Videotonnál a padon kezdett Houri, Petrjak, Nikolic és Pátkai Máté is.

Az első helyzetet a hazaiak dolgozták ki, de Budu Zivzivadze lövését Kovácsik védte. A vezetést a Vidi szerezte meg, Futácsot hagyták nagyon üresen, Hodzic beadására lépnie sem kellett, Szappanos pedig mozdulni sem tudott.

Hamar jött az egyenlítés, Dino Besirovic Futács gólja után hat perccel pörgetett a kapuba. A probléma csak ezután jött Kuttornak, Nesterov ugyanis megkapta második sárga lapját, mehetett az öltözőbe. És ekkor még csak a 41. percet írtuk.

Nem tört össze a Kövesd a kiállítás miatt, egy perccel később két lehetőségük is lett volna, hogy megfordítsák a találkozót, de félidőre maradt az 1-1.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Fehérvár mindent megtett volna a győzelemért, egyáltalán nem látszott meg az emberelőny, ez pedig nagy kritika számukra. Teljesen kiegyenlített volt a találkozó, védenie kellett mindkét kapusnak is.

A 91. percben majdnem megszerezte a vezetést a hazai alakulat, egy kapu előtti keveredésből végül a vendégek jöttek ki jobban, egy perc múlva viszont jött a kövesdi dráma. Megint Kovácsik kapuja előtt pattogott a labda, ami Meskhi elé pattant, és amíg mindenki kezezést reklamált szépen belőtte a játékszert Kovácsik kapus mellett.

Elszabadultak az indulatok, a mezőkövesdi játékosok kicsi a rakással ünnepelték a valóban rendkívül fontos győzelmet. A kupac tetején még magát Kuttort is látni lehetett, miután öltönyben átsprintelte a pályát, hogy tanítványaira vesse magát.

Ezzel a Mezőkövesd maradt a 3., dacára a Puskás Paks elleni győzelmének.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.15.OTP Bank Liga
debreceni vsc
1:3
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2019.10.26.OTP Bank Liga
mezőkövesd
3:1
debreceni vsc
OTP Bank Liga
2019.04.02.Magyar Kupa
mezőkövesd
1:2
debreceni vsc
Magyar Kupa
2019.03.12.Magyar Kupa
debreceni vsc
1:0
mezőkövesd
Magyar Kupa
2019.03.09.OTP Bank Liga
debreceni vsc
1:0
mezőkövesd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Debrecen – Diósgyőr

Ez sem volt kisebb téttel bíró meccs, valljuk be. A Diósgyőrnek már mindegy, az elmúlt hetekben elvesztették a lehetőséget, hogy akár harcban legyenek a dobogóért, a Debrecennek viszont mindenképp kellett a győzelem. Ha kikapnak, kiesnek.

Ennek szellemében vágtak neki a találkozónak, és Szécsi góljával hamar, már a 8. percben megszerezték a vezetést. Varga Kevin passzolt Szécsi elé, aki spiccel lőtte el a labdát, nagyon szép megmozdulás volt.

Nem sokat kellett várni a következő debreceni gólra: Ismét Szécsi volt a gólszerző és ez sem volt ronda találat. A félpályán kapott labdát a hazaiak játékosa, megindult vele és csak Brkovic állt vele szemben, aki viszont nem támadta meg, hanem egyre csak hátrált. Addig-addig hátrált, amíg Szécsinek esélye nyílt lőni, meg is ragadta az alkalmat és 16-ról gyönyörű gólt rúgott.

A félidőben még egy hazai gól esett: Tőzsér Dániel baloldali beadását Szatmári fejelte a kapuba.

Egy félidő alatt lerendezte a meccset a Loki, de tegyük hozzá, hogy az ő győzelmükre számított mindenki. A bukik nagyon alacsony oddsal kínálták a debreceni győzelmet, a teljesen szétesett, indiszponált DVTK-nak pedig már nincs miért küzdezni. Persze, ilyen arányú győzelemre kevesen számítottak.

A második félidőben a gólpassz után a gólszerzők közé is feliratkozott Tőzsér, tizenegyesből állította be a 4-0-s végeredményt.

Kapaszkodik a Loki, de még messze nincsenek kint a vízből.

Összefoglalás

Veszélyes, amikor két abszolút motivált csapat lép pályára egymás ellen. De ez ennek az egésznek a szépsége.

Biztosak lehetünk benne, hogy a Mezőkövesd ezerszer motiváltabb, mint a DVTK volt a tegnapi meccsen, ez a győzelem viszont önbizalmat adhat Vargáéknak is, nem lesz könnyű dolga Kondáséknak és ugyanúgy lebeg felettük Damoklész kardja: Ha kikapnak, minden bizonnyal kiesnek.

Lássuk a veszélyben levő csapatok hátralévő meccseit:

A Kisvárda a Puskás Akadémiát fogadja, majd az utolsó fordulóban Diósgyőrbe utazik.

Az Újpest mindkét meccsét hazai környezetben játszhatja, előbb a Zete, majd a Kaposvár ellen. Az ő sorsolásuk tűnik a legkönnyebbnek. A ZTE elérte célját, a Kaposvár pedig már kiesett.

A Paks pedig utazik a DVTK-hoz, majd az utolsó fordulóban a Debrecen vendégeként dőlhet el, ki is marad bent az NB1-ben.

Kicsit visszakanyarodva a meccshez, egyetlen gondolattal: Idén mindkétszer a Mezőkövesd nyert, mindkét meccsen 3-1-re.

Mindkét csapat felpörgött, talán mindkét csapat túl van a legrosszabb perióduson, de lehet, hogy ez már késő lesz a Debrecennek. Kuttor csapatának győzelmét tippelem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső