Mezőkövesd – MOL Fehervár FC: Fogadási Tippek és Magyar Kupa Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 18.
Mezőkövesd
Teljesítmény:
N D D N N
  • Mezőkövesdi Stadion
  • Május 23. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
MOL Fehérvár FC
Teljesítmény:
N D N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy elmaradt bajnoki után egyből egy kupaelődöntővel folytatódik a magyar sportélet, a Mezőkövesd – MOL Fehérvár FC meccsét fogják először lejátszani, majd jön az MTK – Budapest Honvéd. Sűrű lesz a program, ugyanis 3 nappal később már jönnek is a visszavágók, majd június 3-án a döntő. Nézők nélkül persze.

Mezőkövesd

Kuttor Attila csapata határozottan a legkellemesebb meglepetés az idei szezonban. Elképesztő, hogy olyan csapatokat utasít maga mögé a gárda, akik sokkal nagyobb költségvetéssel rendelkeznek. Ennek ellenére a csapat tagjai elégedettek, a nemrégiben végleg Mezőkövesdre igazoló légiós Dino Besirovic szerint az itthoni állapotok egyszerűen fenomenálisak.

Úgy tűnik, nem lehet panaszra okuk a játékosoknak, ezt pedig a pályán hálálják meg. Harmadik hely (és ha szerencséjük van, EL-selejtező), kupaelődöntő. Mi kell még?

Nem szeretnének itt megállni és bár a Mol Fehérvár FC (innentől Vidi) erősebb kerettel rendelkezik, magasabb a költségvetés és minden tekintetben a kövesdiek előtt vannak, egyáltalán nem lefutott párharcról beszélünk. Főleg azért, mert a párharc még el sem kezdődött.

A csapatban sok légiós van, de meglepő módon ezen játékosok többsége nem a szokásos Magyarországon játszó tucat-légiós, mert mindannyian tudjuk, van kicsiny országunkban jó pár ilyen játékos.

Dino Besirovic ezen játékosok közé tartozik. A bosnyák középpályás jó szezont fut a sárga-kékeknél, a Mezőkövesdnek pedig hetekkel ezelőtt sikerült őt véglegesen megszerezni. Zivzivadze, a grúz származású csatáruk pedig a házi góllövőlistát vezeti nyolc góllal.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.08.OTP Bank Liga
mol fehérvár
2:1
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2019.10.19.OTP Bank Liga
mezőkövesd
0:0
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2019.03.16.OTP Bank Liga
mol fehérvár
1:0
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2018.11.11.OTP Bank Liga
mezőkövesd
1:0
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2018.09.26.OTP Bank Liga
mol fehérvár
3:1
mezőkövesd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Persze ezek a légiósok nem lennének elegendőek, ha a magyar játékosok kutyaütők lennének, így hát meg kell említsünk pár magyar focistát is, akik kiemelkednek vagy kiemelkedhetnek a csapatból. Itt van Guzmics Richárd, aki a Kövesdet megelőzően csak a Szombathelyi Haladásban játszott Magyarországon, majd Lengyelország és Kína felé vette az irányt. Ugyan már 33 éves, de ez egy védőnél nem akkora probléma, rutinból sok meccset lehozhat, abból pedig bőven van neki, nem hiába fordult meg a válogatottban is.

Aztán itt van még a másodvirágzását élő Cseri Tamás. Ő is túl van a 30-on, de az idei szezonban sok megpróbáltatást követően megtalálta formáját és Kuttor csapatának legjobbja.

A Mezőkövesd próbál hangolni a szombati mérkőzésre, hiszen tegnap a bajnokság éllovasával, a Fradival találkozott és ért el 1-1-es eredményt. A góljukat (nem meglepő módon) Cseri szerezte.

A kupában azért akadtak nehézségek: Az első meccsüket a harmadosztályú Héviz ellen játszották, egy könnyed hatossal jutottak tovább, de a következő körben a Sényő már majdnem megviccelte őket. A kiscsapat emelt fővel távozhatott a gyepről, 2-1-re nyert a Kövesd.

A másodosztályú Győri ETO volt az igazi kínszenvedés, itt már hosszabbításra kényszerültek, ráadásul az 1-1-es rendes játékidőt követően hamar hátrányba kerültek. Aztán jött Berecz Zsombor és Zivzivadze, megfordítva a mérkőzést.

A Kaposvár és a Puskás Akadémia elleni meccs már oda-visszavágós volt, előbbi csapaton könnyen, utóbbin annál nehezebben, de túljutottak a borsodiak.

MOL Fehérvár FC

Hivatalosan ugyan már így hívják a csapatot, de kevés olyan magyar futballszerető ember van, aki nem Vidinek hívja őket. Szóval a Vidi jelenleg a bajnokság második helyén áll, három ponttal lemaradva a Fradi mögött, de a fővárosiak két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Ez pedig csalódás náluk, minden szezonnak úgy mennek neki az utóbbi jó pár évben, hogy meg kell nyerniük a bajnokságot.

Erre most már egyre kevesebb esélyük van, ha pedig a Fradi megnyeri két elmaradt találkozóját, előnyük szinte behozhatatlan lesz.

Így hát nem vehetik félvállról a kupát sem, mert reális esélyük van, hogy megnyerjék, ezzel pedig kicsit kozmetikázni tudják a szezonjukat. Ráadásul a csapat egyik ikonikus játékosa, Juhász Roland a szezon végén szögre akasztja a csukát, megérdemelne pályafutásra végére egy trófeát.

A spanyol Joan Carillo visszatérése némiképp meglephette az itthoni szurkolókat és a szakembereket is, hiszen korábbi regnálását követő távozása nem volt zökkenőmentes. Kíváncsian várjuk, ez a kapcsolat hogy fog elsülni.

Az egyik legerősebb játékoskeretet ők tudhatják magukénak, Negoval, Husztival, Milanovval, Hadziccal, Hodziccal, Kovács Istvánnal és persze Nikolics Nemanjával.

A Chicagóból hazatérő csatár akár még a válogatottba is visszatérhet, ha teljesítményével meg tudja győzni Marco Rossit.

A Vidi a kupában kissé simábban jutott az elődöntőig, egyedül az Újpest elleni két mérkőzés volt szenvedés, de az nem csak nekik, nekünk is.

Az Eger, a Tiszaújváros és a Szeged kiütését követően jött a híres-nevezetes UTE elleni meccs, majd a Zalaegerszeget nullázták le, két nagyon sima meccsen jutottak túl a Zala megyeieken.

Itt már több taktikázásra, óvatosabb játékra lehet majd számítani a csapatoktól, azt pedig tegyük hozzá, hogy a Mezőkövesd stadionja igazi oroszlánbarlang, ahol már a bajnokaspiráns Fradi is megégette magát.

Két hónap után ez lesz az első éles meccse a csapatoknak, óvatos futballra és kevés gólra számítok. Valamint egy döntetlenre.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső