Mezőkövesd – MTK: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 18.
Mezőkövesd
Teljesítmény:
V D N V V
  • Mezőkövesdi Stadion
  • November 21. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
MTK
Teljesítmény:
N N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Visszatérünk a jó kis magyar első osztályú bajnokságba, a mai napon két NB1-es tippet olvashattok az oldalon, kezdésnek a Mezőkövesd – MTK találkozóról. Zajlik az élet Kövesden, hosszú idő után, az eredménytelen szereplés miatt megváltak Kuttor Attilától, aki a legrégebben kispadon ülő magyar edző volt, helyére pedig a két éve munka nélkül levő Pintér Attilát ültették, aki egykoron volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya is. Lehet, hogy az edzőváltás pozitív hatással lesz a gárdára, a Paksnál bejött…

Az MTK újoncként remek eredményeket produkál a nehézségei ellenére is. Legutóbb a MOL Fehérvár FC-t verték 3-1-re, pedig úgy gondoltam, hogy a Fradi ellen mutatott játékot követően ott folytatják Nikolicsék.

Kettejük összecsapása Pintér bemutatkozása miatt is különleges lesz, vágjunk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Ferencváros – Mezőkövesd

Ez volt Kuttor hattyúdala, ezt követően menesztették állásából a korábbi kiváló védőt. Tény, hogy valami megváltozott Mezőkövesden, hogy utolsó helyen állnak, de aki a semmiből ezt felhúzta talán kaphatott volna több bizalmat is. Ez az én véleményem, és értem a mögöttes szándékot, egy edzőváltás ritkán nem hozza meg a kellő hatást, általában felpörögnek a játékosok, újra küzdenek, mert most már egy új embernek kell bizonyítani.

A Fradi a Bajnokok Ligája forduló (Fradi – Juventus: 1-4) fogadta a Mezőkövesdet és most sem nagyon pihentetett Szerhij Rebrov. Somália és Isael kezdtek a padon, Uzuni felépült sérüléséből, más változtatás nagyon nem volt.

A meccset már az első félidőben lerendezte a Fradi és ebben segítségére volt a Kövesd is, haladjunk sorban: Az első két helyzet a vendégek előtt adódott, előbb Neszterov fejelt egy szöglet után, majd Berecz Zsombor lőtt egy Sigér-hibát követően. Mindkettő nagy lehetőség volt (főleg a második), de Dibusz Dénes mindkét esetben hárítani tudott.

A Berecz-lövés után azonnal jött a Fradi ellentámadása, Uzuni középreadott labdáját Boli még elengedte, Tokmac pedig fordulásból a hosszú alsót lőtte ki. Nagyon okos megoldás volt a norvégtól, az őt fogó védő és Szappanos is arra számított, hogy majd a kapu bal oldalát választja.

Öt perccel később Sigér Dávid indította Bolit, Jagodics Márk pedig ahelyett, hogy kibombázta volna a labdát az oldalvonalon (vagy bármit csinált volna) hagyta, hogy Boli megiramodjon a kapu felé. Boli – Uzuni – Boli összjáték végén sakk-matt, az elefántcsontparti az üres kapuba lőtt.

A 42. percben a Mezőkövesd helyzetét egy kiállítás súlyosbította: Meskhi a második percben visszahúzásért már kapott egy sárgát, ezúttal pedig rácsúszott Haratin lábára, villant a második sárga, villant a piros, nagyon nehéz lenne vitatkozni a döntéssel.

A félidő hosszabbításában pedig megszületett a harmadik hazai találat is: Sigér próbált passzolni, amibe belelépett egy kövesdi játékos, így lett tökéletes a labda Uzuninak, aki meglőtte első találatát a magyar bajnokságban.

A második félidő Fradi-rohamokról és Szappanos kapusról szólt. Először kivédte Haratin tizenegyesét, majd három hatalmas bravúrt is kivédett. A Fradi győzelme teljesen megérdemelt volt, az emberhátrányban levő Mezőkövesd a kiállítás előtt is szét volt esve, utána meg pláne.

Előző 5 meccs eredménye
2019.05.04.OTP Bank Liga
mtk
0:1
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2019.02.09.OTP Bank Liga
mezőkövesd
2:3
mtk
OTP Bank Liga
2018.09.29.OTP Bank Liga
mtk
2:2
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2017.04.08.OTP Bank Liga
mtk
2:0
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2016.10.29.OTP Bank Liga
mezőkövesd
1:0
mtk
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

MTK – MOL Fehérvár FC

Nagyon biztató játékot mutattak a fehérváriak a címvédő Fradi ellen az ezt megelőző fordulóban, így abban bíztam, hogy az ezer sebből vérző újoncot sikerül legyőzni. Egy figyelmetlenség, egy korai gól azonban minden előzetes reményemet elvette.

Történt ugyanis, hogy az MTK támadását követően elvesztették a labdát, amely Musliuhoz került. Az észak-macedón védő háttal állt a pályának, így nem vette észre, hogy Cseke Benjámin ellopja tőle, mikor kapcsolt, már csak a középpályás lábát tudta megakasztani, jöhetett egy büntető, amelyet a sértett váltott gólra.

Az első félidőben több gól nem született, a Vidi erőtlen volt, egyedül egy Funsho ziccert emelhetünk ki (mellé ment), míg a másik oldalon Mijovszki és Herrera szerezhettek volna újabb gólt.

A 64. percben következett egy újabb MTK találat, a meccs (és talán a forduló) legszebb gólja: Schön Szabolcs gondolt egyet és jó 23 méterről ellőtte a labdát. Hiába úszott Emil Rockov a levegőben, a játékszer védhetetlenül kötött ki a jobb felső sarokban.

Két perccel később Mijovszki is betalált közelről, egyre kellemetlenebb volt a meccs a Vidi számára.

A meccs végén Stopira fejjel ugyan szépített, de ennél közelebb már nem kerültek az újonchoz, nagyon megérdemelt és nagyon magabiztos győzelem volt ez Michael Boris csapatától.

Összefoglalás

Pinyő nagyon régóta nem vállalt munkát, nem tudom, hogy kezdésnek mire tud menni a teljesen önbizalomhiányos, szétesőben levő Mezőkövesddel. Tud-e csodát művelni? Vagy legalább elindítani őket felfelé? Szerencsés esetben egyetlen győzelem elegendő ahhoz, hogy elhagyják az utolsó helyet és vele együtt a piros vonal fölé kerüljenek.

Az MTK viszont megint kellemes meglepetést okozott, nem gondoltam volna, hogy ilyen simán legyőzik a bajnoki címre törő fehérváriakat. Sőt, igazából abban sem, hogy le tudják őket győzni. Az ottani igazolások igazán ülnek, kombinálva a saját nevelésű fiatalokkal eddig főnyeremény. Kicsit hasonlít a szitu a régi-régi Haladásra, ahol ez volt a bevett szokás: Rutinos, sokat látott magyarok és/vagy légiósok, karöltve az Illés Akadémián pallérozódó fiatalokkal. Az a csapat akkor harmadik helyen végzett az NB1-ben.

Ha rápillantunk a tabellára, láthatjuk, hogy odahaza a Kövesd eddig egyetlen győzelmet könyvelhetett el, a Budafok gárdáját 1-0-ra verték. Ezen kívül 1 döntetlen és 2 vereség áll a nevük mellett.

Idegenben az MTK hét pontot gyűjtött, ez egyáltalán nem rossz teljesítmény, bár tegyük hozzá, hogy a két győzelmet az ifikkel felálló Újpest és a romokban heverő Puskás ellen szerezték. De a Kövesd is romokban van, így ezúttal a vendégek sikerére fogadok. Egy edzőváltással nem lehet mindent megoldani…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső