Mezőkövesd – Paks: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 04.
Mezőkövesd
Teljesítmény:
V V D D N
  • Mezőkövesdi Stadion
  • Június 06. 16:55
Nézd élőben itt:
QuickWin
Paks
Teljesítmény:
D D V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nincs megállás, a Magyar Kupa döntője után rögtön jön a következő megmérettetés Kuttor Attilának és csapatának. A döntőt ugyan elbukták, de egész évben mutatott menetelésükre jó ideig emlékezni fognak Matyóföldön és az egész országban. A sokkal rutinosabb Honvéd ellen akkor sem szégyen kikapni, ha jelenleg ők a tabella hátsó részében állnak, valószínűleg egy kicsivel több rutin, egy kicsivel több bátorság és meg tudták volna nyerni a finálét. Persze, utólag mindenki okos.

De igen, a shownak mennie kell tovább, jöjjön a Mezőkövesd – Paks meccs beharangozója.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

DVTK – Mezőkövesd

Mivel a kupadöntővel egy külön cikkben fogunk írni, ezért álljon itt a múlt héten lejátszott bajnokijuk összefoglalója, de persze pár szóban azért így is kitérünk a kupadöntőre, mivel az ott történtek hatással lesznek a Paks elleni bajnokira.

Kuttor és stábja alaposan felforgatta a Diósgyőr elleni csapatát, hogy legjobbjai tudjanak pihenni a szerda esti fináléra. Ennek megfelelően a kevesebb szerephez jutó játékosok nem tudták felvenni a DVTK által diktált iramot, inkább a hazaiak voltak veszélyesek, noha nem lehet azt mondani, hogy Szappanost óriási feladatok elé állították.

Csak a játékvezetőnek köszönhetik a sárga-kékek, hogy nem fogyatkoztak meg az első félidőben, ugyanis Berecz Zsombor UFC-harcosokat megszégyenítő módon akkora pofont adott Márkvártnak, hogy a föld adta a másikat, a DVTK játékosa fájdalmas arccal került földre. Ez mondjuk érthető is volt.

Akkor Berecz egy sárgával megúszta, azonban a Nagy Testvér mindent lát, és utólag három meccsre meszelték el a kövesdi középpályást.

Vissza magára a futballra: Nyert a DVTK. Kicsit kibontva: 1-0-ra nyert a DVTK. Iszlai lőtte a mindent eldöntő találatot egy büntetőből, ami legalább annyira volt véleményes, mint Berecz sárga lapja. Ugyanis a DVTK támadója – mielőtt felrúgták volna – lesről mozdult vissza egy labdáért. Mondhatni, hogy a szabálytalanságot egy másik szabálytalanság előzte meg.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.14.OTP Bank Liga
paksi fc
1:0
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2019.08.31.OTP Bank Liga
mezőkövesd
0:2
paksi fc
OTP Bank Liga
2019.03.02.OTP Bank Liga
mezőkövesd
2:0
paksi fc
OTP Bank Liga
2018.10.27.OTP Bank Liga
paksi fc
2:1
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2018.07.21.OTP Bank Liga
mezőkövesd
3:1
paksi fc
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Paks – Mol Fehérvár FC

Nehéz helyzetben vágott neki a bajnokság folytatásának a csupa magyar játékossal felálló Paks, ugyanis a Zete győzelmével ők kerültek a kiesést jelentő 11. helyre, plusz a bajnoki második helyezett látogatott hozzájuk.

Joan Carillo legénysége azonban nincs jó formában, kiestek a kupa elődöntőjéből, csatáraik impotensek a kapu előtt, ez jelenthetett némi reményt Osztermájer Gábor legénységének.

Meg is látszott a meccsen, a teljesítményeken, hogy egyrészt „idény eleji” a forma, másrészt, hogy a Vidi kisebb gödörben van. Az egész találkozó nagy ziccer – és ami fontosabb, gól – nélkül zárult. Hazai oldalon Szabónak volt egy életerős lövése, ami elkerülte a kaput, valamint Kelemen lőtt egyszer üres kapu fölé. A túloldalon Petrjaknak volt egy hasonló helyzete, ő is fölé durrantott.

Maradéktalanul egyik csapat sem lehet elégedett ezzel az egy ponttal, bár a Vidi lassan tényleg lemondhat a bajnoki álmokról, a fordulók fogynak, ők pedig továbbra is csak a Fradi hátát látják.

A Paks viszont előlépett, ők lettek a legesélyesebbek arra, hogy kiessenek. Nem kérdés, a Zete, Újpest, Debrecen hármas mind-mind erősebb játékerőt képvisel.

Összefoglalás

Ígértem, hogy néhány szót ejtek a kupadöntőről is. Egy nem túl magas színvonalú, de annál izgalmasabb meccset játszottak a felek, ahol végül a nagyobb rutinnal rendelkező Honvéd diadalmaskodott.

A meccs hőse az a Djordje Kamber, aki a hétvégén is gólt szerzett (majd kiállították) a Debrecen ellen. Hajdú B. István szerint másfél gól az övé, hiszen az első találat egy öngól volt, de Kamber lövése változtatott irány Nesterovon, így pattant kapuba a játékszer.

Kuttor Attila a meccs után elmondta, hogy mindenkinek nagyon nehéz most, szerették volna megnyerni a kupát és ezzel kilépni az európai porondra, de az erős játékosok ilyenkor felállnak és mennek tovább. Kíváncsi vagyok, igaza lesz-e a legrégebben kispadon ülő mesternek.

Nincs veszve még semmi, előnyből várhatja a Mezőkövesd a folytatást, a harmadik helyet csak ők veszíthetik el. Egy tapasztalatlan csapat azonban lehetséges, hogy összezuhan a kupafinálé miatt, láttunk már ilyet.

Lehet, hogy a csapat maga tapasztalatlan (ez volt az első kupadöntőjük), de a játékosokat azért nem lehet nyeretlen kétéveseknek nevezni. Szerintem fel fognak tudni állni innen és behúzzák a bronzérmet.

Ennek első lépési pedig egy Paks elleni siker, amivel viszont az atomváros csapata hullhat a mélybe.

Kemény időszak ez már szinte mindegyik csapat életében, valaki a sikerért, valaki a túlélésért, de mindenki küzd valamiért. Jobb csapat a Mezőkövesd, a kupakudarc pedig vagy jól vagy rosszul sül el. De inkább motiválóan fog rájuk hatni, főleg egy olyan edzővel a kispadon, mint Kuttor Attila, aki védőként is igazi küzdő volt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső