Mezőkövesd – Zalaegerszeg: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 19.
Mezőkövesd
Teljesítmény:
V V V N D
  • Mezőkövesdi Stadion
  • Augusztus 21. 16:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
D N N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Máris lement egy forduló a magyar első osztályú bajnokságban, ahol jöttek a papírformák, de született meglepetés eredmény is. Ezúttal a Mezőkövesd – Zalaegerszeg találkozóról olvashattok, amelyen két tavaly jó eredményt elérő gárda ütközik meg egymással. Hogy az idei szezonban mi várható tőlük, az még egyelőre nem annyira tiszta, a Zete szinte teljesen átalakult (ennek ellenére döntetlent harcoltak ki a bajnokesélyes Vidi ellen), míg a Mezőkövesd a tavalyi negyedik hely után most vereséggel nyitott.

Lássuk, mi történt ezeken a találkozókon, majd latolgassuk kicsit az esélyeket!

Diósgyőr – Mezőkövesd

Az én tippem hazai győzelem volt, amely be is jött, ugyanis a DVTK 2-1-re múlta felül Kuttor Attila csapatát. Feczkó Tamás gárdája jól szerepelt, majd a bajnokság befejezése nem úgy jött össze, ahogy szerették volna, idén viszont jelentős erősítéseket eszközöltek a csapatnál, egy jó Diósgyőrre számítok a 2020/2021-es bajnokságban.

A végeredmény hamar, már a 26. percben kialakult, az első két gólt a Diósgyőr szerezte. Előbb Iszlai lőtt egy tizenegyest a kapuba, miután Drazsics esett el a kilépő Szappanos miatt, majd a büntetőt összehozó támadó egy hosszú indítás után elhúzta a kapus mellett a labdát és máris 2-0-t mutatott az eredményjelző.

A Kínából visszatérő Drazsics nagy erőssége lehet a borsodiaknak, akárcsak Grozav, aki ezen a mérkőzésen a bal szélét játszotta be a pályának.

A szépítést Berecz Zsombor gólja jelentette, egy rossz felszabadítás került elé, lövés helyett csinált egy cselt, amivel tisztára játszotta magát és a kapu közepébe bombázott. Antal beleért ugyan a labdába, de segíteni már nem tudott.

A második félidő kövesdi góllal indult, ámde Serderov lesen állt a passz pillanatában, így hiába lőtt a hálóba, a játékvezető nem adta meg a találatot. Jogosan, az orosz csatár valóban előrébb helyezkedett a védőknél.

Ezt követően is akadtak helyzetek, távoli lövések, Serderov és Cseri kísérlete nem talált kaput, míg Berecz 16-ról leadott lövését Antal ütötte szögletre. Állandósult a vendégek nyomása, a DVTK csak a védekezésre összpontosított, sokszor viszont a saját térfelüket sem lépték át.

Az utolsó nagy mezőkövesdi helyzet a 66. percben esett, Antal újabb bravúrt mutatott be. Hosszú ideig semmi, majd a 90. percben az észak-macedón Ivanovski percei következtek. Előbb fejjel majdnem eldöntötte a meccset (Szappanos védett), majd a 93. percben összegyűjtött egy piros lapot. A jobbszélen kapott labdát, amelyet Berecz mellett meghúzott, de karjával visszanyúlt, így kapott egy sárgát. Ezt nem tudta feldolgozni és addig dumált a játékvezetőnek, amíg a piros is villant.

Helyzetek alapján nem érdemelt vereséget a Mezőkövesd, de a meccs elején az öltözőben maradtak, ezért pedig nagy árat fizettek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.29.OTP Bank Liga
mezőkövesd
1:2
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2019.11.09.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
1:1
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2019.08.03.OTP Bank Liga
mezőkövesd
1:0
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2016.03.06.Merkantil Bank Liga
zalaegerszeg
0:1
mezőkövesd
Merkantil Bank Liga
2015.08.15.Merkantil Bank Liga
mezőkövesd
2:0
zalaegerszeg
Merkantil Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Zalaegerszeg – MOL Fehérvár FC

A teljesen átalakult Zetéhez látogatott Márton Gábor együttese, amelynek célja nem más, mint letaszítani a Ferencvárost a trónról. Érdekesség, hogy a vendégek trénere tavaly még a Zalaegerszeggel ért el szép sikereket.

Egy rendkívül mozgalmas, gólgazdag találkozót játszottak a csapatok, ahol mindössze két perc elteltével vezetést szereztek a hazaiak. Musliu rosszul passzolt, így a labdára lecsapott Babati és higgadtan elrúgta a labdát Kovácsik mellett. Nagy hiba volt az észak-macedón belső védőtől.

Nyolc perccel később már egyenlített is a Vidi: Össze-vissza pattogott a labda a tizenhatoson belül, az új szerzemény Evandro elé került a játékszer, aki kapásból a hálóba lőtt.

Eseménydús negyed órát láthattak a kilátogató nézők, mert a 15. percben újra a hazaiaknál volt az előny. Egy nagy bedobás után Szépe, a belső védő csúsztatott a kapuba. Stopira kicsit még beleért, de a gólt végül a magyar védőnek adták.

A félidő további része csendesen telt, míg nem a 42. percben Funsho Bambgoyét akasztották a tizenhatoson belül, Nikolics pedig belőtte az emiatt megítélt tizenegyest. Remek kis félidőt játszottak a felek, na.

A második játékrészben kissé alábbhagyott a lendület, már ami a gólokat illeti, de így is maradt puskapor a két együttesben. A mérkőzésen először a 60. percben szerzett vezetést a Fehérvár, Nikolics Nemanja második találatát szerezte meg, gyönyörűen csavart a kővé dermedt Demjén mellett a kapuba.

Innentől a Zetének kellett futni az eredmény után, és a 73. percben kialakult a végeredmény. A csapatkapitány, Babati Benjámin esett el Loic Nego és Stopira szorításában, a bíró pedig büntetőt ítélt, amit a sértett gólra is váltott.

Izgalmas meccs volt, a Zetéről pedig kiderült, hogy sikerrel pótolta legnagyobb távozóit. Legalábbis egyelőre így tűnik.

Összefoglalás

Mindkét csapat remekül játszott az első fordulóban, a győzelmükhöz ez viszont kevés volt. Most egymás ellen javíthatnak, de megmondom őszintén, nem merek a találkozó kimenetelére fogadni. Ezúttal inkább arra gondolok, hogy mindkét csapat szerez gólt, hiszen a hazaiak védelme könnyen átjátszható volt az első fordulóban, és a Zete is kapott három gólt, amelyet könnyelmű hibák okoztak.

Sok függ a kapusoktól, milyen arányban lesznek képesek hatástalanítani a helyzeteket. Az biztos, hogy a Kövesd hazai pályán, egy vereséget követően nem fog finomkodni és megpróbálja majd irányítani a mérkőzést. Kétlem, hogy a védekezést helyezik előtérbe, ugyanúgy a támadásokat várom el a zalaiaktól is.

A statisztika nem meggyőző ebből a szempontból, már ami az utolsó öt meccsüket illeti, de mégis azt gondolom, elég erős elől ez a két gárda ahhoz, hogy számunkra kedvező végeredmény szülessen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső