Middlesbrough – Cardiff: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 15.
Middlesbrough
Teljesítmény:
N V N V V
  • Riverside
  • Július 18. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Cardiff
Teljesítmény:
N V V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két fordulóval a vége előtt még rájátszást érő helyen áll a Cardiff, azonban jól magára húzta üldözőit az elmúlt hetekben, így most izgulhatnak, hogy vajon megmérkőzhetnek-e majd a feljutásért, vagy marad jövőre is a Championship számukra?

Nem fér bele a pontvesztés és hiába egy papíron gyengébb ellenfélhez látogatnak, a Championshipben nincsenek tuti meccsek.

A walesiek végleg elütötték a play-offtól Wayne Rooneyt és csapatát, de a Millwall – Swansea kettősnek még van lehetősége megelőzni őket.

Szóval a hibának nincs helye, és ezt ők is tudják nagyon jól. Kérdés, hogy sikerül-e megverniük a a Boro együttesét? Erre próbáljuk megtalálni a választ ebben az előzetesben.

A Championship 45., utolsó előtti fordulójában Middlesbrough – Cardiff meccset rendeznek.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Reading – Middlesbrough

Totálisan kiszámíthatatlan csapattá vált – legalábbis számomra – a Reading. Akik képesek meghúzni az oroszlán bajszát, majd sorra jönnek a vereségek, amikor azt hiszem, hullámvölgyben vannak, akkor vágnak egy ötöst a Lutonnak, majd vereség a náluk gyengébbnek számító Borotól… Nem is szívesen fogadok rájuk, ezt a meccset is inkább hagytam a csudába.

A mérkőzés első félideje a hazaiaké volt, amellett, hogy gólt szereztek irányították a meccset és több helyzetet dolgoztak ki, a vendégek nem igazán jutottak el a kapuig. Nem szólhattak volna egy szót sem, ha 2 vagy 3 góllal mennek a hazaiak, de a kimaradt lehetőségeik – ahogy általában – most is megbosszulták magukat, emiatt pedig vesztesen hagyták el a pályát.

A meccs első gólja Moore-é volt, egy szöglet után a labda elé pattant az ötösnél, a középpályás pedig onnan már nem hagyta ki a lehetőséget.

Az egyetlen értékelhető Boro-helyzetből pedig gól született: Roberts beadását Fletcher csúsztatta a kapuba.

A második félidő már kiegyenlítettebb játékot hozott, egyetlen gól volt még hátra: A gólpasszt adó Roberts ezúttal a befejezésben jeleskedett, szépen lőtte ki a rövid alsó sarkot.

A Reading ezúttal is hozta azt, amit szokott, a Boro pedig fontos három pontot szerzett, kissé elszakadt a kiesés elől menekülő csordától.

Előző 5 meccs eredménye
2019.09.21.EFL Championship
cardiff city
1:0
middlesbrough
EFL Championship
2018.02.17.EFL Championship
cardiff city
1:0
middlesbrough
EFL Championship
2017.10.21.EFL Championship
middlesbrough
0:1
cardiff city
EFL Championship
2016.02.23.EFL Championship
middlesbrough
3:1
cardiff city
EFL Championship
2015.10.20.EFL Championship
cardiff city
1:0
middlesbrough
EFL Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Cardiff – Derby County

Mit lehet edzőként mondani akkor, amikor a szezon egyik legfontosabb meccsén két ostoba gólt kap az ember csapata? Nem tudom, nem vagyok edző, de én Phillip Cocu helyében mérgemben a kispadot is lebontottam volna a Cardiff elleni kapott gólok után.

A hazaiak ugyan veszélyesebben fociztak, de ha nincs a két nagy hiba, lehetséges, hogy napestig is játszhattak volna, akkor sem sikerül bevenni Roos kapuját. De sikerült, „hála” a Derby játékosok felettébb „érdekes” döntéseinek.

Az első gól egy teljesen ártatlan szituációból és egy nagy figyelmetlenségből született. A vendégek labdázgattak saját térfelükön, majd Knight haza akarta adni a labdát. Szerencsétlenségére a labdára lecsapott Hoilett, elhúzta Roos mellett és a hálóba gurított.

A fiatal középpályás aztán jóvátette hibáját, a 30. percben a két fiatal, Sibley és Knight hozta össze a Derby egyenlítő gólját. Sibley vezetgette a labdát, majd Knighthoz passzolt, aki 11 méterről az elfekvő Smithies fölött a kapu közepébe bombázott.

Nem ment amúgy a játék a vendégeknek, a walesi csapat sokkal jobb játékot produkált és valóban voltak helyzeteik, azok viszont sorra kimaradtak.

Kellett tehát a második hiba is a Derby részéről. Ismét egy ártatlan labdázgatással indult hátul, ezúttal azonban a Derby védője két ember között akart szlalomozni. Tomlin megszerezte a labdát és 16 méterről a kapufa segítségével megszerezte a Cardiff második, győztes gólját.

Összefoglalás

Alapjáraton természetesen a Cardiff az esélyesebb csapat, ehhez kétség sem férhet. Azonban idegenbeli teljesítményük nem annyira meggyőző, majdnem annyi vereséget gyűjtöttek be, mint győzelmet és döntetlent (7-7-8).

A Boro is hasonló teljesítményt nyújt, mint a Reading, náluk is benne van a pakliban egy-egy jó teljesítmény, de képesek teljesen motiválatlanul, rosszul játszani, aminek ugyebár a legtöbbször vereség a vége. Ezért tartanak most ott, ahol.

Hazai mérlegük alapján csak a 21. helyen szerepelnének, 6 győzelmet arattak a 22 Riverside-ban lejátszott meccsükön.

Érdekes módon döntetlent még soha nem játszottak egymás ellen, hétszer a Boro, kilenc alkalommal a Cardiff nyert. Legutóbb 1-0-ra nyert a Cardiff hazai pályán.

A fogadóirodák szerint a hazaiak valamivel esélyesebbek, ez pedig jól mutatja, mennyire kiszámíthatatlan bajnokság a Championship.

Ezúttal azt mondom, történelmi meccsnek leszünk szemtanúi, véleményem szerint meg fog születni a két gárda első döntetlenje. Többek között azért, mert mindkét csapatnak sok döntetlenje van a szezonban, és ugyan a Cardiff erősebb kerettel rendelkezik, de mostanság elég sokat hibáztak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső