Mjallby – Kalmar: Fogadási Tippek és Allsvenskan Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 24.
Mjallby
Teljesítmény:
V D V N D
  • Strandvallen
  • Május 28. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Kalmar
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Kalmar FF a debreceni olvasóknak biztos ismerős, de az idősebb korosztály szerintem egytől egyig emlékszik rájuk. Ők játszottak 2009-ben a DVSC-vel a Bajnokok Ligája selejtezőjében, és ez volt a Loki legsikeresebb európai kupaszereplése, miután 3-3-as összesítéssel – nehezen – kiverték a svédeket, még pár kört menniük kellett a csoportért. Meglett. De most nem róluk akarok beszélni, csak hát a nosztalgia… Szóval a Mjallby – Kalmar mérkőzés következik.

A hazaiak és a vendégek is a középmezőnyben zárták a tavalyi idényt, és idén is körülbelül oda várhatók. A Kalmar áll idén egyelőre jobban, bár kilenc forduló alatt már jó pár vereséget begyűjtöttek. Többet, mint a mögöttük helyet foglaló Mjallby.

Ikszes meccs első látásra, ám ikszből a hazaiaknak még nincs. Persze, most lehet, hiszen a Mjallby hazai környezetben egyáltalán nem rossz csapat, beszélni fogunk róla.

A bukik sem teljesen biztosak a dolgukban, esélyesebbnek tartják a vendégeket, ám az odds náluk is bőven kettő fölött van.

Mjallby

A Mjallby tavaly a középmezőny közepén végzett a bajnokságban, a felső-, ész az alsóház mezsgyéjén, a kilencedik helyet foglalták el. Egy iparos középcsapat, amelytől sok meglepetést nem kell várni. Valami ilyesmi a helyzet velük idén is, jelen pillanatban a nyolcadik helyet foglalják el. Eddig négy mérkőzésüket nyerték meg, háromszor kikaptak, kétszer ikszeltek.

A formájukat tekintve azért akadnak problémák, mivel az utolsó öt meccsükből csak egyet tudtak megnyerni (azt is a Helsingborg ellen), olyan együttesek ellen nem tudtak nyerni, mint az egyik újonc, a Varnamo, vagy a Varbergs.

A másik újonctól meg egyenesen kikaptak, a Sundsvall a hétvégén 2-0-ra tudott nyerni, és egyébként teljesen megérdemelt volt a hazaiak sikere.

A csapatban néha benne van a meglepetés, az első két fordulóban a Djurgardent és az Elfsborgot verték meg.

Mérföldekkel jobbak otthon, mint idegenben, azon kevés csapat közé tartoznak, akik még nem kaptak ki hazai környezetben, három győzelmük és egy döntetlenjük van, ezeken a találkozókon csak két gólt kaptak, de hetet lőttek.

Andreas Brannström mesternek egyetlen sérültje van, Taylor Silverholt.

A várható kezdőcsapat:

Brolin – Eile, Moros Gracia, Kricak – Stahl, Gustavsson, Worts, Rosengren, Persson – Lofquist, Wiedesheim-Paul

Egymás elleni meccsek:

Tavaly a két együttes meglepő mérkőzést játszott egymással. Az első találkozásuk még nem is volt annyira különleges, hiszen a Kalmar hazai pályán 1-0-ra nyert. Erre volt a nagyobb esély, szóval tényleg, semmi különös. Viszont a visszavágó már annál meglepőbb eredményt hozott, a Mjallby ugyanis 4-0-ra győzött októberben, ez volt a két együttes utolsó tétmeccse.

Márciusban még volt egy felkészülési meccsük, amelyet szintén a Mjalbby nyert, ezúttal 3-1-re, hazai részről Gustafson, Moro és Persson, a vendégek oldaláról Jensen voltak eredményesek.

A Mjallby otthonában egyébként nem igazán megy a Kalmarnak, legalábbis mostanában, öt meccsből egyet tudtak megnyerni. A múltban azért előszeretettel győztek a Strandvallenben, de ez mára ritkaságszámba megy.

Ezt nézve nem feltétlenül értenénk egyet a bukmékerek által adott oddsokkal, ám egy ilyen mérkőzés nem csak egy dologból áll, ezért sem szoktuk javasolni, hogy csak a korábbi meccsek alapján hozzátok meg a döntéseteket.

Előző 5 meccs eredménye
2021.10.17.Allsvenskan
mjallby
4:0
kalmar
Allsvenskan
2021.08.01.Allsvenskan
kalmar
1:0
mjallby
Allsvenskan
2020.08.24.Allsvenskan
kalmar
1:4
mjallby
Allsvenskan
2020.07.27.Allsvenskan
mjallby
2:2
kalmar
Allsvenskan
2020.02.07.Barátságos Mérkőzés
mjallby
0:1
kalmar
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Kalmar

Mondjuk úgy, voltak már jobb szezonjai a Kalmarnak, mint az utóbbi években. Tizenöt éve még a Bajnokok Ligája selejtezőjében volt a csapat, most meg évről évre azért küzdenek, hogy ne kerüljenek a másodosztályba. Tavaly épphogy bent maradtak, tavalyelőtt úgyszintén, mindkétszer a 13. helyen végeztek, alig úszták meg az osztályozót.

Ehhez képest idén nem rosszak, 15 pontjukkal az ötödik helyen állnak, de még akár feljebb is léphetnek, hiszen ők csak kilenc meccset játszottak, a szintén 15 pontos Djurgarden viszont eggyel többet.

Ötször nyertek, négyszer kikaptak, a döntetlen nem igazán kenyere a játékosoknak. Az utolsó öt meccsükön háromszor győztek, kétszer kikaptak.

Utoljára épp az előttük álló Djurgardent verték meg 1-0-ra, a gólszerző Lars Saestra volt, akinek ez volt az első gólja a csapatában, de tegyük hozzá, nem is a gólszerzésért szerződtették tavaly.

Idegenben kétszer nyertek, kétszer kikaptak, elég vegyes a kép, és szoros meccseket játszik a csapat. Megverték a Varbergset és a Göteborgot, kikaptak a Sundsvalltól és a Hackentől.

Gólok terén azért nem jeleskednek, nincs egy gólzsák a pályán, házi gólkirályuk Oliver Berg és Noah Shamoun a maguk két góljával.

Sérültről és eltiltottról mi nem tudunk, legutóbbi meccsükön nem volt egyetlen hiányzójuk, így elvileg mindenki pályára léphet.

A várható kezdőcsapat:

Ricardo – Saetra, Sjostedt, Bergqvist – Jansson, Romário, Gustafsson, Olafsson – Netabay, Berg, Shamoun

Tippelde

Hazai pályán a Mjallbyt eddig nem igazán tudták megállítani. Teljesen legalábbis nem. A Kalmar idénre valamelyest feljavult, de lehet, hogy ez kevés lesz. Mondjuk abból kiindulva, hogy legutóbb a Mjallby egy újonc otthonában veszített pontokat…

Nem számítunk sok gólra, egyik csapat sem rendezett eddig gólfesztivált, így a döntetlen eredmény mellett azt tartjuk jó döntésnek, ha arra fogadunk, hogy két és félnél kevesebb gól születik.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.53 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.53 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.53 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső