MOL Fehérvár FC – Diósgyőr: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 20.
MOL Fehérvár FC
Teljesítmény:
V D N N D
  • MOL Aréna Sóstó
  • November 22. 17:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Diósgyőr
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagyon nehéz visszacsöppenni a magyar bajnokságba akkor, amikor a válogatottunk ilyen szép sikereket ér el. Kijutás az Európa Bajnokságra (még mindig libabőrös vagyok, ha Nego vagy Szoboszlai Dominik góljára gondolok…), majd törökverés és az A divízióba való feljutás… Régóta nem arattunk ilyen szép sikereket válogatott szinten, szóval, igen… Nehéz. De nem lehetetlen, megyünk előre, vasárnap a MOL Fehérvár FC – Diósgyőr meccset rendezik meg, erre próbálunk most egy jó tippet adni nektek.

A Vidi a szünet előtt a meglepően agilis, jól menő MTK-val szemben szenvedett vereséget, a Diósgyőr pedig a koronavírus által megtizedelt Újpestet verte. De nem a pályán, az Újpest nem tudott kiállni a meccsre, így automatikusan, 3-0-s eredménnyel lett a borsodiaké a meccs.

A kihagyás miatt talán a Vidinek van nagyobb esélye. No, meg ők a jobb csapat. Nézzük!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

MTK – MOL Fehérvár FC

Lehet, hogy van olyan ember, akinek ez az eredmény nem számít meglepetésnek, de nekem nagyon is. Főleg, hogy a vendégek győzelmére tippeltem. Hogy miért? Mert a Fradi ellen borzasztóan jól játszottak. Egyben voltak, gyönyörű támadásokat vezettek, helyzetek is voltak. Rendben, nem nyertek, 1-1 lett az a meccs, de gondoltam, ez a játék elegendő lehet az egyik újonc ellen. Valószínűleg elég is lett volna, csakhogy nem úgy játszottak, ahogy a bajnoki címvédő ellen.

A mérkőzés elején már sikerült összehozni egy tizenegyest az MTK számára, a szabálytalanság elkövetője Musliu volt, aki túlságosan lassan eszmélt, hogy nem kéne tartogatni a labdát a saját tizenhatosán. Mire észbe kapott, Cseke Benjámin elrabolta tőle a játékszert, Musliu pedig már csak akasztani tudta. Cseke Benjámin végezte el a büntetőt, tette mindezt sikerrel, szóval vezetett az MTK.

Hat perccel később a házi gólkirály, Mijovszki növelhette volna csapata előnyét, de szemben Rockovval, hat méterre a kaputól érthetetlen módon bombázott fölé.

A másik oldalon egyetlen Funsho lehetőséget láthattunk, de a nigériai végül kaput sem talált. A második félidőben további három gól esett, az első találat Schön Szabolcsé volt, aki minden bizonnyal megkapná a forduló legszebb gólja címet. Hatalmas gólt ragasztott Emil Rockov kapujába, bőven a tizenhatoson kívülről eresztett el egy lövést ballal, védhetetlenül csapódott a labda a jobb felsőbe. Itt is meg lehet szidni a Vidi védőit, senkinek eszébe sem jutott, hogy kilépjen Schönre, naná, hogy ellőtte.

Hamarosan pedig jött a harmadik, Herrera centerezését Mijovszki váltotta gólra.

A Vidi erejéből egy gólra futotta, Stopira a meccs végén szépített, így alakult ki a 3-1-es végeredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.14.OTP Bank Liga
mol fehérvár
1:1
diósgyőr
OTP Bank Liga
2019.11.30.OTP Bank Liga
diósgyőr
1:3
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2019.08.17.OTP Bank Liga
mol fehérvár
5:1
diósgyőr
OTP Bank Liga
2019.05.04.OTP Bank Liga
diósgyőr
2:1
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2019.02.09.OTP Bank Liga
mol fehérvár
1:2
diósgyőr
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Diósgyőr – Újpest

Ez egy kissé rendhagyó „összefoglaló” lesz, hiszen nem tudok beszámolni helyzetekről, gólokról és gólszerzőkről. Az Újpestnél megjelent a koronavírus, a 25 fős keretből 23-an kapták el a vírust. Már az MTK ellen is próbáltak halasztást kérni, de ezt Michael Boris együttese elutasította a sűrű versenynaptárra hivatkozva, így fiatalokkal feltöltve kiálltak ellenük, a vége egy elég komoly zakó lett. Ekkor még nem volt ennyi fertőzött a csapatnál, ezután vált komollyá a helyzet. A Diósgyőr sem ment bele a halasztásba, az Újpest viszont közölte, hogy a játékosaik, a stáb és az ellenfél egészségének érdekében nem állnak ki a meccsre.

Rengeteg kérdést vet ez fel, amire azonban mindannyian tudjuk a válaszokat, nem is mennék bele ennek a fejtegetésébe. Később a Budafok belement a halasztásba, most pedig a Zalaegerszeg is. Szóval nekik jár a pacsi!

Összefoglalás

Az a Vidi vereség nem jött jókor, már most le vannak maradva a Fraditól, pedig a címvédő egy meccsel kevesebbet játszott. Szinte esélytelennek tartom, hogy idén bárki meg tudja szorongatni a Ferencvárost. A szezon elején azt gondoltam, hogy talán a Vidi… De nem, egyszerűen nem látom annyira erősnek őket.

A vezetőséget ismerve pedig ez Márton Gábor állásába is kerülhet majd a szezon végén. Vagy attól függ, lehet már az idei évet nem ő viszi végig.

Pillantsunk rá a tabellára. A Vidi negyedik helyen áll, őket a Fradi, a Paks és a Kisvárda előzi meg. Ilyet sem fogtok sűrűn látni… Ami viszont szembetűnő, hogy mennyi gólt kap az együttes. 9 meccsen 14 kapott gól, a fehérvári drukkerek ehhez nincsenek hozzászokva.

A Diósgyőr a 9. helyen áll, 9 meccs alatt ötször szenvedtek vereséget, ez megint csak sokatmondó. Ahogy az is, hogy három idegenbeli találkozójukon egyszer sem tudtak pontot szerezni, a Zete, a Budafok és a Kisvárda otthonában is vereséget szenvedtek.

Nem sejtet ez sok jót a vendégek számára. Pedig róluk azt hittem, hogy meg tudnak indulni felfelé, hogy jobb szezonjuk lesz, mint tavaly. Egyelőre nem engem igazolnak.

Most is azt gondolom, hogy a Sóstóiban a hazaiak az abszolút favoritok. Remélhetőleg most nem olyan kedvetlen, gyenge játékkal fognak előrukkolni, mint az MTK ellen, és begyűjtik a három pontot.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső