MOL Fehérvár FC – Paks: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 21.
MOL Fehérvár FC
Teljesítmény:
D V D D N
  • MOL Aréna Sóstó
  • Augusztus 22. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Paks
Teljesítmény:
V N D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Csonka fordulót rendeznek a magyar első osztályú bajnokságban, hiszen két találkozó is elmarad. Az egyik, a Kisvárda – Puskás Akadémia a vendégek betegsége miatt, míg a Ferencváros – Diósgyőr a hazaiak BL-szereplése miatt.

Így már csak a mostani meccsünkről, a MOL Fehérvár FC – Paks meccsről nem adtam tippet, ezt pedig gyorsan pótolom.

Egyikük sem indította jól az első meccsét, hiszen Márton Gábor együttese csak ikszelni tudott a zalai megyeszékhelyen, míg a Paks 2-1-re kikapott az Újpesttől.

Mi várható ezen a meccsen? Megpróbáljuk kideríteni!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Zalaegerszeg – MOL Fehérvár FC

Egyértelműen a vendégek voltak az esélyesei ennek a találkozónak, hiszen Márton Gábor érkezése után egyből belevetette magát az átigazolásokba és kisebb vérfrissítést eszközölt a keretben, míg a Zete teljesen újra kellett, hogy alakuljon, rengeteg meghatározó játékosuk igazolt el. Valaki a portugál első osztályt választotta, valaki pedig a másodosztályba…

Két perc telt el a mérkőzésből, amikor már gólnak örülhetett a népes hazai publikum: Musliu rettenetesen találta el a labdát, valószínűleg a másik oldalon álló társhoz akart passzolni, de helyette Babati Benjámint találta el, aki így megkaparintotta a labdát és Kovácsik mellett a kapuba lőtt. Érdekes egyébként, hogy a nagy dirrel-durral bejelentett igazolásuk, Emil Rockov csak a kispadon foglalt helyet.

Tíz perccel később jött az egyenlítés: A CSZKA Szófiából igazolt brazil támadó középpályás, Evandro közelről vette be Demjén kapuját.

A vendégek sem örülhettek sokáig, újabb öt perc elteltével Szépe csúsztatott, 2-1. Stopira még tudott volna menteni, fejjel bele is ért a labdába, de ezzel igazából csak felgyorsította Szépe fejesét, Kovácsik tehetetlen volt.

Hogy ne unatkozzanak a nézők, újabb gól született a lefújás előtt. Nikolics Nemanja tizenegyesből egalizált, miután Funshot akasztották a tizenhatoson belül.

Így ért véget a félidő, össze-vissza kapkodhattuk a fejünk, és épp emiatt volt izgalmas a találkozó.

Ahhoz képest, hogy a Zete tényleg nagyon sok játékosától kénytelen volt megválni, sőt, még edzőjük is eligazolt (pont a Vidihez egyébként), egyáltalán nem játszottak rosszul, a csapatkapitány, Babati pedig különösen élt a pályán.

Ahogy Nikolics is, aki a 61. percben a meccs legszebb gólját szerezte meg. 16 méterről csavart a pipába, először vezetett a meccsen a vendég fehérvári csapat.

Igazságtalan lett volna, ha a Zete pont nélkül marad, hogy ez ne így legyen, arról Babati gondoskodott, Nikolicshoz hasonlóan ő is lőtt egy tizenegyesgólt.

A végeredmény így 3-3 lett, ez a teljesítmény kevés lesz fehérvári részről, ha versenybe akarnak szállni a Fradival a bajnoki címért.

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.30.OTP Bank Liga
paksi fc
0:0
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2019.12.07.OTP Bank Liga
mol fehérvár
0:2
paksi fc
OTP Bank Liga
2019.08.24.OTP Bank Liga
paksi fc
0:2
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2019.03.09.OTP Bank Liga
paksi fc
2:2
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2018.11.03.OTP Bank Liga
paksi fc
0:4
mol fehérvár
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Újpest – Paks

Ezen a mérkőzésen is volt egy duplázó: Simon Krisztián. Az ő két góljával szerzett kétgólos előnyt az Újpest.

Az első gólra 16 perc után került sor, ekkor kis szerencsének illetve Bacsa Patrik harcosságának köszönhetően talált hálóba Simon. Nem volt rossz a Paks, Banainak többször kellett védenie, nem csak az első, de a második játékrészben is.

A 62. percben jött a második Simon-gól, ismét szükség volt egy nagy adag szerencsére, mert annak ellenére maradt nála a labda gólhelyzetben, hogy előtte elhagyta a játékszert. Ezt követően viszont elhúzta a kifutó Holczer mellett és hálóba gurított.

Ekkor minden mindegy alapon támadni kezdett a Paks, próbálkozásaikat pedig siker koronázta, Ádám Martin első paksi tétmeccsén közelről szépített.

Hiába támadtak tovább, Banai ezúttal ihletett formában védett, a 11 perces hosszabbítás sem volt elég, hogy a döndtetlent kiharcolják, így üres kézzel távoztak a Szusza Ferenc stadionból.

Összefoglalás

Nekem tetszik ez az idei Paks, a vereségük ellenére is. Bognár ha felveszi a fonalat, akkor remekül tudja majd mozgatni ezt a gárdát, valamint Ádám Martin és Nagy Richárd is hasznos tagja lehet a csapatnak. Nem hinném, hogy kiesési gondjaik lesznek, mint tavaly, de simán benne van, hogy két vereséggel indítják a szezont.

Dicsérendő a Fehérvár részéről, hogy kétszer is fel tudtak állni, megfeddhető a gárda, hogy ezt Zalaegerszegen tették, mert hiába jó csapat a Zete, össze sem hasonlítható a két keret.

A meccs óta egyébként egy új igazolást is bejelentettek, a védekező középpályás Alef a Bragától érkezett, bár ott egy tétmeccset játszott, leginkább Görögországba és Ciprusra adták őt kölcsön. Nagy erőssége lehet a Vidinek.

A tavalyi szezonban három meccset játszottak egymás ellen, ezeken vegyes eredmények születtek, Fehérváron például a Paks 2-0-ra tudott nyerni.

Az viszont még a Carrillo-féle csapat volt, aki másodszor sem tudta megváltani a világot, nem is csoda, hogy a szezon végeztével távozott. Szimpatikus az is, hogy végre magyar edző után nyúltak, de nyilván neki is idő kell, amíg összerakja a legjobb tizenegyet.

Meg lennék lepve, ha ponttal vagy pontokkal távoznának Böde Dánielék, azt gondolom, hogy két vagy akár háromgólos különbségű Vidi-győzelem is reális lehet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső