MOL Fehérvár FC – Paks: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 02.
MOL Fehérvár FC
Teljesítmény:
N N V V N
  • MOL Aréna Sóstó
  • Március 03. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Paks
Teljesítmény:
V V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A magyar első osztályú bajnokság azt hiszem, hogy eldőlt. Mármint az, hogy ki is lesz a bajnoki cím győztese. Egyértelműen látszik, hogy a Fradit képtelenség lesz már befogni, de a dobogós helyekért még nagy csata várható. Épp ezért van tétje a holnap este rendezendő MOL Fehérvár FC – Paks mérkőzésnek is. A Vidi megújult edzői stábbal vág neki a folytatásnak, Márton Gábor kinevezése végül csalódást okozott, így közös megegyezéssel a Zetével szárnyaló szakember távozott Fehérvárról. Helyette viszont jött Szabics Imre, aki eddig az osztrák válogatottnál dolgozott, és ez lesz az első megbízatása felnőtt csapat élén. Lesz, mert csak áprilistól csatlakozik, munkáját pedig az egykori Vidi-legenda, Juhász Roland, és Torghelle Sándor segítik majd. Most viszont még a megbízott vezetőedző, Szalai Tamás irányította a csapatot, és hosszú idő után újra sikerült három ponttal gazdagodni. Ami a lehető legjobbkor jött a Vidinek, hiszen az előttük álló Puskás Akadémia meg vereséget szenvedett.

Nem tudni, mit hoz ez a szezon még a Vidi számára, de a Paksnál elégedettek lehetnek. Jelenleg az ötödik helyen állnak, és mennyivel másabb a hangulat a tavalyihoz képest, amikor még az utolsó fordulóban sem volt biztos, hogy hol kezdik a jövő évet…

Tudja-e folytatni a megkezdett utat a Vidi? Vagy a Paks keresztül húzza a számításaikat?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Zalaegerszeg – MOL Fehérvár FC

Tavaly tavasszal a Zete egy hatalmas meneteléssel sikeresen maradt benn, óriásit mentek az akkor még erősebb kerettel rendelkező kék-fehérek, most viszont nagyon rezeg a léc, Boér Gábor együttese az egyik kiesőjelölt. És a Vidi elleni meccsen sem sikerült pontot szerezni, már a találkozó elején látszott, hogy ez máshogy nem végződhet, mint a vendégek sikerével.

Az első félidőben több nagy lehetőség is kimaradt, Nego kétszer került helyzetbe, de Nikolics Nemanja és Bolla Bendegúz is gólt szerezhetett volna, mindegyik megúszták a zalaiak.

A második félidőt is ugyanolyan elánnal kezdte a fehérvári együttes, és egy buta hibának köszönhetően a vezetés is megszületett. Hangya Szilveszter ugratta ki Petrjakot, aki gyorsabb is volt, mint ellenfele, Tanasin kirakta az evezőket, a bíró meg tizenegyest ítélt. Tetézte a bajokat, hogy Tanasin öt perccel korábban már besárgult (Hourira csúszott rá keményen a szerb), így korábban el kellett hagynia a játékteret.

Nikolics Nemanja mindig a jobb tizenegyes-rúgók közé tartozott, nem is hibázott.

A tíz emberrel küzdő Zete még egy gólt kapott, Alef remek megindulása után Nego Loic elé tálalt, a francia gyökerekkel rendelkező, de immáron magyar válogatott szélső pedig a kapufa segítségével megrúgta csapata második gólját.

Nagyon sima győzelem volt ez, minden bizonnyal rengeteget dobott a játékosok önbizalmán a Fradi elleni kupagyőzelem, illetve az, hogy az új edzői stáb a mérkőzés előtt látogatást tett az öltözőben…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.06.OTP Bank Liga
paksi fc
1:0
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2020.08.22.OTP Bank Liga
mol fehérvár
1:1
paksi fc
OTP Bank Liga
2020.05.30.OTP Bank Liga
paksi fc
0:0
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2019.12.07.OTP Bank Liga
mol fehérvár
0:2
paksi fc
OTP Bank Liga
2019.08.24.OTP Bank Liga
paksi fc
0:2
mol fehérvár
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Paks – Újpest

Megmondom őszintén, ezt nem láttam jönni. Michael Oenning azért összekapta az Újpestet, de a Paks az egész szezonban stabil teljesítményt nyújtott, nem gondoltam volna, hogy végül 3-1-re nyernek a lila-fehérek.

És a meccs sem úgy kezdődött, ugyanis az első félidő derekán Gévai góljával a hazaiak szereztek vezetést. Furcsa gól volt, szó se róla, ahol talán maga Gévai sem tudta, hol van a labda, de valahogy mégis besodorta azt a kapuba.

Az Újpest egyébként már itt is veszélyesen játszott, de a gólok csak a második félidőben jöttek. Rögtön az elején, a 46. percben jártunk, amikor Beridze ívelt a tizenhatoson álló Nemanja Antonov elé, aki elsőre még nem lőtt, tolt egyet a labdán, és aztán tüzelt a bal alsóba. Mindezt zsebkendőnyi területen.

A második gól a grúz Beridze nevéhez fűződik, nagyon okos, és szép találatot jegyzett a támadó, belsővel lőtte el Rácz mellett a labdát.

Közben Böde Dániel a kapufát találta el, de ha be is ment volna, akkor sem adták volna meg a gólt, mert a partjelző lest intett. Tette mindezt tévesen…

Már a hosszabbításban jártunk, amikor a csereként Szakály Péter ugrott ki a védők mellett, Ráczot átemelte, majd higgadtan a kapu közepébe lőtt, ezzel kialakítva a 3-1-es végeredményt.

Talán úgy tűnik, hogy az Újpestnek nem lesznek kiesési gondjai, bár a tabella nagyon szoros, egy rosszabb sorozat után bármi lehet…

Összefoglalás

Négy mérkőzés óta nyeretlen a Vidi a Paks ellen, ez nagyon durva statisztika, ha belegondolunk, hogy Nikolicsék a bajnoki címért küzdenek általában, míg a Paks a kiesés ellen. És mégis, egyfajta mumusnak számít Bognár György csapata.

Ez lesz a harmadik összecsapásuk a 2020/2021-es szezonban, a 2. fordulóban a 92. percben tudott pontot menteni a már azóta Törökországba igazolt Hodzic, decemberben pedig Ádám Martin szintén a hosszabbításban szerzett góljával nyert a Paks. Szoros meccseket játszanak, annyi szent.

A Paks a második legrosszabb idegenbeli mutatókkal rendelkezik, 10 pontot szereztek az atomvárostól távol, ennél gyengébb számokkal csak a sereghajtó Diósgyőr rendelkezik.

A jobb csapatok ellen rendre vereséget szenvednek, elcsípnek egy-két ikszet, de összességében ez a produktum nem a legjobb.

És úgy tűnik, hogy a Sóstóiba újra élet költözhet az új edzői stábnak köszönhetően, illetve a már említett két győzelem is jó hatással lehetett a Fehérvár játékosaira. Szalai Tamás is úgy szeretné átadni a stafétabotot, hogy a Vidi sikerrel küzd az ezüstért… Mi másra tippelhetnék, mint hazai győzelemre?

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső