MOL Fehérvár FC – Reims: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 21.
MOL Fehérvár FC
Teljesítmény:
N N N N N
  • MOL Aréna Sóstó
  • Szeptember 24. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Reims
Teljesítmény:
V N V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Fradi után csütörtökön az Európa Ligában is lesz kiért szorítani: a MOL Fehérvár FC – Reims párharc során egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, ez egy kicsi segítség lehet a Vidinek, akik ugyan a bajnokságban magabiztosak, de az EL-ben ezidáig szenvedtek. Sem a Bohemians, sem a Hibernians nem számít erős ellenfélnek, mégis kínkeserves meccseken vagyunk túl. De nem baj, a cél szentesíti az eszközt, de össze kell kapniuk magukat, mert egy sokkal erősebb ellenfél jön. Még akkor sem lehetnek nyugodtak, ha ez az ellenfél pocsék formában van.

Mi történt a hétvégén és az előző körben?

Persze, az is fontos, hogy hogyan jutott idáig a két gárda, de érdemes megvizsgálni, hogy a hétvégén, a bajnokságban és a kupában milyen eredménnyel zártak.

MOL Fehérvár FC

A hétvégén a Videoton is egy alacsonyabb ligás csapathoz utazott, a megyei első osztályú Tiszaföldváron vezetett az út a Magyar Kupában. A házi feladatot elvégezték a fehérváriak, 5-0-ra nyertek, a kiscsapat az első félidőben – amíg tartott a lelkesedés és a szufla – jól játszottak, a kapusuk nevét pedig érdemes megjegyezni: Gerhát Dávid. A fiatal postás (merthogy ez a szakmája) kilenc védést mutatott be, amivel véleményem szerint kiérdemelte a meccs legjobbja címet.

A Vidi egyébként olyan játékosokat játszatott, akik nemrég még az első csapatban is folyamatosan helyet kaptak, gondolok itt elsősorban Kovács Istvánra vagy Géresi Krisztiánra, valamint a gálacsapat pár tagja is játszott: Nikolics, Evandro, Bambgoye, Hangya, Pátkai, Rockov…

Szóval nem bízták a véletlenre a továbbjutást.

Nem volt ilyen sima a máltai Hibernians elleni csata, ahol ismét szenvedett a magyar ezüstérmes, de ha nehezen is, sikerült továbbjutnia.

A meccsen egyetlen gól döntött, a 61. percben egy szöglet után Boban Nikolov volt eredményes. Szűk győzelem, a szurkolók nem is igazán örülnek annak, amit látnak, de ismételten elmondható, hogy a lényeg, a továbbjutás megvan.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Reims

A francia csapat hétvégi meccsére én magam is adtam egy tippet, de a Reims bizony szörnyű formában van és jól kiszúrt velem. Ugyanis az eddig 0 pontos Metz ellen léptek pályára és arra számítottam, hogy ellenük végre megindul a szekér.

Tévedtem, pedig a meccs jobban indult a vendégeknek, Zeneli nagyon élt, övé volt az első helyzet, majd az ő passzából lőhetett távolról Dia, de gól nem született.

A semmiből született viszont gól a túloldalon: A 18. percben Boulaya szabadrúgására remek ütemben érkezett Niane és fejjel bevette a Reims kapuját.

Még az első félidőben sikerült egyenlíteni, Dia tizenegyesből volt eredményes, miután Foket esett el a tizenhatoson belül.

A második félidőben szinte azonnal megfogyatkoztak aztán a vendégek: Niane gyönyörűen, sarokkal adott egy esernyőt Munetsinek, gyorsabb is volt nála, így a belső védő lerántotta. Nem volt látványos, Niane is természetesen rájátszott, de a bíró lefújta és mivel utolsó emberként szabálytalankodott, Munetsi a kiállítás sorsára jutott.

A Reimsnek nem tett jót a kiállítás – micsoda meglepő fordulat -, a Metz pedig megérezte a vérszagot. Jöttek sorra a támadások, de nem akart összejönni a győztes gól.

Egészen a 88. percig, amikor Yade lapos beadása Nianet találta meg, aki a kapus mellett a hálóba pofozta a labdát.

Újabb vereség a Reims részéről, továbbra is nyeretlenek a szezonban, ezt pedig kihasználhatja a Fehérvár.

Ami az EL meccsüket illeti: Az előző körben a svájci Servette csapatához utaztak és szűk, 1-0-s győzelemmel sikerült tovább menniük. A gólt a nyáron szerződtetett Valon Berisha szerezte. Ez volt a Laziotól érkező támadó középpályás első gólja új klubjában.

Összefoglalás

Oké, ne legyenek illúzióink, a Reims erősebb csapat, mint a Videoton. Nincs ebben semmi rossz, nincs ebben semmi szégyellnivaló, egész egyszerűen előrébb járnak, mint a magyar bajnokság második helyezettje.

Viszont borzalmas formát mutatnak, ezt pedig igenis ki lehet használni. A Celtic is erősebb volt a Fradinál, de az akaratnak, a fegyelemnek és a szerencsének köszönhetően.

Itt mivel még egy meccsen múlik a továbbjutás nem szabad fejjel a falnak rohanni, remélhetőleg Márton Gábor felkészült a franciák játékából.

Kicsit lehet vizsgálni a Fradi taktikáját, Rebrov ugyanis eszelősen jól kidolgozta az ellenszert az erősebb csapatok ellen.

Amit furcsállok, hogy Rockovot szinte egyáltalán nem játszatja, valamint nekem egyelőre csalódás Evandro teljesítménye. Ne értsetek félre, nem rossz a srác, de azért ennél többet vártam. Bizonyára idő kell neki is, amit Márton bizonyára megad neki.

Azt mondom, hogy nem annyira erős ez a Vidi, nem olyan jó, mint az a csapat, amelyiknek sikerült EL-be jutnia.

Mindenesetre nem léphetnek feltartott kézzel a pályára. Főleg, hogy a Reims-nél problémák vannak.

Eddig négy meccset játszottak a Ligue 1-ben, ezeken borzasztó a mérleg: Kezdtek egy 2-2-vel a Monaco ellen, onnantól viszont három vereség: Angers, Lille és most Metz.

Berisháról azt gondoltam, hogy azonnal átveheti a vezérszerepet, de Guion fokozatosan építi őt be a csapatba. A Servette és a Metz ellen kezdett, előtte viszont csak a padon ült.

Diára figyelni kell, de úgy érzem: Meglehet a csoda. Legyőzheti a sokkal nevesebb ellenfelét a MOL Fehérvár FC. Azonban kiindulva az eddigi meccseikből, mindkét felet figyelembe véve az a legoptimálisabb megoldás, ha inkább a gólok felé kanyargok. Ezért inkább az Under 2,5-re teszek most, amely jó odds-szal kecsegtet és biztosabbnak tűnik, mint az összes többi tipp. Csak nehogy most ébredjenek fel a franciák…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső