MOL Fehérvár FC – Zalaegerszeg: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 26.
MOL Fehérvár FC
Teljesítmény:
N V D N N
  • MOL Aréna Sóstó
  • November 28. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
V N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A magyar első osztályú bajnokság 12. fordulójában MOL Fehérvár FC – Zalaegerszeg meccset rendeznek szombaton, amely a hazaiak vezetőedzőjének, Márton Gábornak több mint egy sima bajnoki meccs. Márton a tavalyi szezonban még a Zetét irányította, majd a nyáron átcsábították őt Székesfehérvárra, így ez már egy érdekes ízt fog kölcsönözni a találkozónak.

Ez lesz a második ilyen összecsapás, legutóbb az első fordulóban találkoztak, az volt Márton Gábor bemutatkozó meccse a Vidi kispadján, az eredmény pedig egy nagyon szórakoztató 3-3 lett. Jó lenne egy ilyen színvonalú találkozó most is, a két csapat pedig képes is lehet rá. De vajon ki fog nyerni?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

MOL Fehérvár FC – Diósgyőr

A válogatott szünet után játszották le ezt a találkozót, négy napja estek egymásnak a csapatok. Pontosabban a Vidi esett neki a borsodiaknak, az első félidőben momentumai nem voltak a feketében játszó vendégeknek. A hazaiaknak viszont annál inkább. Houri majd’ 30 méteres szabadrúgását a léc alól szedte ki Danilovics, majd Nemanja Nikolics fejelt közelről a felsőlécre.

A magyar válogatott támadója egyébként nagyon aktív volt, a következő helyzetnél ő ugratta ki Budu Zivzivadzét, a georgiai támadó viszont Danilovicsba lőtte a labdát. Nem volt még vége a hazai rohamoknak, Alef kiugratása után Nego lőhetett, ezt is szögletre mentette a Diósgyőr kapusa, aztán a 35. percben góllá érett a hazai fölény: Funsho Bamgboye kapott labdát a balszélen, senki nem támadta, így egy darabig vezette, majd laposan középre adta, ahol az érkező Nemanja Nikolics becsúszva megszerezte a vezetést a MOL Fehérvár FC-nek.

Alig kezdődött el a második félidő, máris megduplázhatták volna az előnyüket a hazaiak: Danilovics egy könnyű labdát ejtett ki, keresztbe ívelték az üresen álló Funshonak, aki viszont az üres kaput nem találta el, pontosabban a felsőlécről vágódott ki a labda.

Közel egy órán keresztül a Diósgyőr semmit nem mutatott, aztán az 59. percben Max lőtt távolról – Rockov ütötte ki -, a kipattanót Grozav lőtte mellé. A 70. percben Drazsics távoli lövését magabiztosan védte a szerb válogatott kapusa, de a legnagyobb vendég helyzetre a 74. percben került sor, amikor Drazsics 11 méteres bombáját védte Rockov.

A kihagyott diósgyőri helyzetek után újra a Vidié volt a terep, és az elátkozott Zivzivadze végül gólt szerzett: A 80. percben jártunk, amikor Houri indította Negot, az izlandi meccs hőse önzetlenül a jobb helyzetben álló Zivzivadze elé passzolt, ő meg belőtte a kihagyhatatlan ziccert.

A 90. percben pedig kialakult a végeredmény, Petrjakot sodorták el a tizenhatoson belül, a sértett pedig belőtte a büntetőt.

Volt egy negyedóra, amikor a Diósgyőr egyenlíthetett volna, de az egész meccset figyelembe véve megérdemelten nyert a Vidi még ilyen arányban is.

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.15.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
3:3
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2020.06.27.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
1:1
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2020.03.11.Magyar Kupa
mol fehérvár
5:0
zalaegerszeg
Magyar Kupa
2020.03.04.Magyar Kupa
zalaegerszeg
2:0
mol fehérvár
Magyar Kupa
2020.02.22.OTP Bank Liga
mol fehérvár
4:1
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Zalaegerszeg – Kisvárda

A Zete játszott volna egy bajnokit a válogatott szünet előtt, de az Újpest halasztási kérelmét rendkívül korrekt módon elfogadták. A lila-fehérek ugyanis nem tudtak volna kiállni a meccsre, annyi koronavírusos játékos volt a keretben. Ha nemet mondanak, övék a könnyű három pont, de nem így tettek és ezért baromi nagy taps jár nekik!

Így hát az utolsó lejátszott meccsükről hoztam összefoglalót, ez is megmutatja, hogy valami mostanság nincs rendben a Zeténél. Pedig jól indítottak, tavaly pedig egészen fantasztikus feltámadást produkáltak, a bajnokság egyik üde színfoltja volt a zala megyei együttes.

Supka Attila együttesének nagyon megy a bajnokságban, jelenleg a második helyen állnak, a ZTE elleni meccsen is begyűjtötték a három pontot, bár egyik játékosuk ostobaságának köszönhetően majdnem ráfáztak.

Ekkor még lehetett meccsre járni, a kilátogató közönség pedig először akkor hördült fel, amikor Szépe felrúgta Bumbát, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető. Buta szabálytalanság volt, Bumba az alapvonalról nem tudott volna sokat tenni.

A kilátogató közönség akkor hördült fel másodszor, amikor Viana értékesítette a büntetőt, majd gólörömként levette a mezét. Tette mindezt a 11. percben… Nem aratott nagy sikert a zalaegerszegi szurkolóknál, de Supka is foghatta a fejét egy ilyen butaság után. És aztán ennek lettek is következményei.

A második várdai gól az 52. percben esett, egy nagy védelmi hiba után Navratil talált be. Tíz perccel később visszajött a meccsbe a Zete, Koszta szerzett két gólt, majd nagy esélyt kaptak a hazaiak, mert Viana könyöklésért megkapta a második sárgáját.

Az eséllyel azonban nem tudtak élni a hazaiak, kis hosszabbítás után a játékvezető lefújta a meccset, így a Zete pont nélkül maradt.

Összefoglalás

Az őszi meccsen baromi jó kis 3-3-at játszottak a csapatok, igazán élvezhető meccs volt. A tabella most eléggé hektikus, a rengeteg elmaradt meccs miatt már néha azt sem tudja az ember, hol áll a feje, de az tuti, hogy a Vidi a 3., ugyanannyi pontjuk van, mint a Kisvárdának, és egy meccsel többet játszottak, mint a Fradi. Ennek ellenére négypontos lemaradásban vannak, a bajnoki cím már most kezd elúszni. És hosszú a szezon még, de a Fradi most elképesztően erős.

Ellenük nagyon jól játszott amúgy a Vidi, ahogy a Diósgyőr ellen is, a három gól könnyedén lehetett volna több is. Ezt említi meg mindig Márton Gábor, hogy hiába futballoznak jól, hiába alakítanak megfelelő számú gólhelyzetet, a kapu előtt sokszor rossz megoldást választanak.

A Zete pedig november 8-a óta nem játszott tétmeccset, ez nyomot hagy azért bennük, hiába vannak edzésben.

Jobb csapat most a Vidi, kétlem, hogy megismétlődne az első fordulóban lejátszott meccs, most a hazaiak be fogják gyűjteni a három pontot.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső