Moldova – Skócia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 10.
Moldova
Teljesítmény:
V V V V V
  • Zimbru Stadium
  • November 12. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Skócia
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kezdjük a szerdát a válogatott meccsekkel, de ismét meg kell erősítenem azt, amit tegnap is írtam már nektek. Egyre kevesebb és kevesebb az a releváns mérkőzés, amikor a rá való fogadás értéket közvetít számunkra, amelyre megérné fogadni.

Mondok nektek pár példát, hogy mire gondoltam, ismét a Magyarország – San Marino mérkőzést hozva fel példaként. És ezt még képzeljétek el a többinél is. Például az Andorra – Lengyelország, Dánia – Feröer-szigetek, vagy a Németország – Liechtenstein mérkőzésnél.

Szóval, a magyar győzelem 1,01-es oddson fut, az, hogy csak a magyar válogatott rúg gólt az 1,16 jelenleg, míg az over 3,5 is csak 1,40 körül mozog. Megéri ezzel vesződni? Nem, nagyon nem. San Marinot mindig magabiztosan verjük, de ne feledjük, hogy nem vagyunk jó formában, ráadásul a klubcsapatok öt játékosunkat sem engedték el a válogatotthoz. Megéri kockáztatni egy 1,2-es szorzóért? Nem, nagyon nem. Csak hogy ismételjem magam.

És ugyanez a helyzet még egy rakás mérkőzéssel, mint például az a három, amit pár mondattal korábban felsoroltam.

A Moldova – Skócia meccsen sem az a kérdés – valószínűleg -, hogy melyik együttes nyer majd, mert az egyértelműnek tűnik. Viszont a gólok számában már lehet érdekes oddsokba futni, amire már megéri szánni az időnkből.

Lássuk tehát, van-e bármi, ami segíthet kitalálni, milyen eredménnyel zárnak a fiúk.

Az előző kör

Októberben volt legutoljára válogatott szünet, így röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, valamint megvizsgáljuk a kereteket és a friss információkat is.

Izrael – Moldova: 2-1

G.: Zahavi, Dabbur ill. Nicolaescu

Moldova együttese teljesen esélytelenként érkezett a Szentföldre, hogy megmérkőzzön Izrael együttesével. A csapat összesen hét vereséget számlál a csoportban, egyetlen egyszer tudtak egy döntetlent kiharcolni, még márciusban a Feröer-szigetek elleni hazai meccs lett 1-1… Ehhez képest meglepően jól játszottak, még akkor is, ha a házigazda alaposan kitömhette volna őket.

A kezdők:

Izrael:

Marciano – Dasa, Abaid, Bitton, Menachem – Abu Hanna – Natcho, Peretz – Solomon, Zahavi, Dabbur

Moldova:

Avram – Potirniche, Posmac, Armas – Jardan, Dros, Rata, Ionita, Reabciuk – Puntus, Cociuc

A 16. percről indítunk, ekkor láthattuk az első komoly lehetőséget. Nem, nem az izraeli csatárok mutattak valamit, hanem a most debütáló Artiom Puntus, aki két védő között lépett ki tökéletes ütemben, majd kissé kisodródva lőhetett kapura. A rövid felsőbe tartó labdát Marciano ütötte szögletre.

Tíz perccel később a másik oldal előtt adódott egy sansz, és ez már sokkal jobban tetszett a hazai közönségnek. A Shakhtar Donetsk szélsője, Manor Solomon a balszélről passzolt középre, ahol Eran Zahavi várta a labdát. Átvette – mert átvehette, senki nem volt rajta -, aztán megnézte a jobb alsót, és oda is varázsolt. Avram nem ért oda, így a szurkolók gólnak örülhettek.

A hazai csapat később ismét hatalmas gólhelyzetet alakított ki, Solomon ismét jól passzolt Zahavi elé, ám a PSV csatára ezúttal hibázott, lecsúszott a labda a lábáról, ami így elkerülte az üres kaput.

De az izraeliek nem maradtak második gól nélkül. Erre mondjuk kellett egy keveset várni. Már a térfélcsere után, a 49. percben jártunk, amikor Munas Dabbur is bevette a kaput. Kellett hozzá Eran Zahavi is, aki nagyon önzetlenül, gólhelyzetben is inkább a jobb helyzetben levő társat választotta.

Ahogy múlt az idő, úgy lett egyre kevesebb esélye a vendégeknek. Bár nem gondolnám, hogy alárendelt szerepet játszottak, mégsem sikerült közelebb zárkózniuk. A 85. percben meg még emberhátrányba is kerültek, mert Oleg Reabciuk egy hihetetlenül ostoba szabálytalanságot követett el, a játékvezető pedig teljesen jogosan kiállította.

Egy perccel később Eran Zahavi ajtó-ablak helyzetben fölé durrantott egy ziccert, a moldávok pedig a 94. percben valahogy mégis szépítettek. Az izraeli védelem hagyta egyedül Ion Nicolaescut, aki közelről fejelt Marciano szeme közé.

Könnyű meccs volt, mégis nehéz. Ami lehetett volna könnyebb. Na, értitek…

A moldáv keret

Bevallom férfiasan, nagyon sokat kerestem információkat a moldáv keretről, de az internet ellenem szegült. Nagyon nehéz egy ilyen kiscsapatról érdemi információt találni… Az biztos, hogy Oleg Reabciuk a keretben van, de a skótok ellen egymeccses eltiltását fogja tölteni.

A teljes keret:

Kapusok: Stanislav Namaso, Dumitru Celeadric, Cristian Avram

Védők: Vadim Bolohan, Ion Jardan, Veaceslav Posmac, Artiom Razgoniuc, Oleg Reabciuk, Ioan Calin Revenco, Denis Marandici, Iurie Iovu

Középpályások: Artur Ionita, Vadim Rata, Radu Ginsari, Eugeniu Cociuc, Dan Spataru, Vristian Dros, Victor Bogaciuc

Támadók: Artiom Puntus, Ion Nicolaescu, Marius Iosipoi, Nicky Clescenco

Előző meccs eredménye
2021.09.04.VB-selejtező 2022
skócia
1:0
moldova
VB-selejtező 2022
2005.06.04.VB-selejtező 2006
skócia
2:0
moldova
VB-selejtező 2006
2004.10.13.VB-selejtező 2006
moldova
1:1
skócia
VB-selejtező 2006
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Feröer-szigetek – Skócia: 0-1

G.: Dykes

Kis győzelem is győzelem, az is hármat ér, erről meggyőződhettek most a skótok is. A Feröer elleni találkozó viszonylag könnyen alakult, de a kis szigetország akár meg is lephette volna nagyobb nevű ellenfelét. Hiába a fölény, egy egygólos hátrányt nem nehéz ledolgozni. A skótok szerencséjére Edmundssonék bár támadgattak, a hálóba nem sikerült betalálniuk. Ez volt Skócia negyedik győzelme sorozatban, ezzel pedig nagyon közel kerültek a pótselejtezőhöz…

A kezdők:

Feröer-szigetek:

Gestsson – Faero, Vatnsdal, Nattestad – Sörensen, Vatnhamar, Henrdiksson Olsen, Davidsen – Hansson, Edmundsson, Jonsson

Skócia:

Gordon – Hendry, Hanley, Tierney – Fraser, McTominay, Gilmour, Robertson – McGinn – Christie, Dykes

Néha a legkönnyebbnek tűnő meccsekből lesz a legnehezebb. A Feröer-szigetek hazai pályán jó pár csapatot megszorongatott, bár végül aztán mindegyikük nyerni tudott. Izrael alaposan elverte őket, de a listavezető dánok csak egy góllal bizonyultak jobbnak, Ausztriának sem volt a legkönnyebb meccse Tórshavnban, és most a skótok is saját bőrükön tapasztalhatták meg, milyen nehéz itt nyerni.

Sok helyzetet a mérkőzés nem hozott, az első félidő konkrétan csak egy vérbeli lehetőséget tartogatott. És az nem a skótok előtt adódott. Egy hosszú kirúgást nézett el a skót védelem, ebből iramodhatott meg Edmundsson, akinek középre ívelt labdáját Ari Jonsson közelről lőtte Gordonba. Még a kipattanót is kapura tűzhették a hazaiak, Viljornur Davidsen bombáját a védők mentették a gólvonal előtt. Hatalmas lehetőség volt, de Skócia megmenekült.

Hét perccel később a VAR segítségére volt szükség, tizenegyesgyanús szitut láttak ugyanis a videóbírók. Végül az esetből nem lett büntető, mehetett tovább a játék.

Nagyon jól tartották magukat a hazaiak, a skót nem tudták feltörni a védelmüket. Aztán a hajrára kezdtek fáradni Vatnsdalék, egyre több lett a vendég lehetőség. A 76. percben a Chelsea játékosa (aki idén a Norwichnál van kölcsönben), Billy Gilmour volt gólhelyzetben, rendkívül gyenge gurítását Gestsson lábbal védte, majd három perccel később John McGinn fejesénél volt szükség a portásra.

Pár percre volt a csodától Feröer, de a 86. percben egy némileg szerencsésnek mondható góllal a skótok megszerezték a vezetést, ezzel pedig a győzelmet. Nathan Patterson jobboldali beadásába Lyndon Dykes botlott bele, a testéről vágódott a hálóba a labda.

Összességében a siker azért megérdemelt volt, de Feröer is megérdemelt volna egy pontot…

A skót keret

Steve Clarke egy kicsit bajban van, mert a Moldova elleni mérkőzésen lesz két eltiltottja, egy biztos, és egy lehetséges sérültje. Lyndon Dykes és Ryan Christie kimarad mindenképp eltiltás miatt, Ryan Fraser sérülés miatt, illetve nem biztos, hogy Kieran Tierney felépül addigra.

Ennek ellenére mind a négyen meghívót kaptak, majd maximum a dánok ellen játszhatnak. Vagy még ott sem. A legnagyobb meglepetés Jacob Brown meghívása, aki a másodosztályú Stoke Cityben játszik, és eddig rúgott öt gólt, valamint adott négy gólpasszt…

A teljes keret:

Kapusok: Craig Gordon, Zander Clark, Jon McLaughling

Védők: Liam Cooper, Grant Hanley, Jack Hendry, Scott McKenna, Stephen O’Donnell, Nathan Patterson, Andy Roberston, Kieran Tierney

Középpályások: Stuart Armstrong, Lewis Ferguson, Billy Gilmour, John McGinn, Callum McGregor, Kenny McLean, Scott McTominay, David Turnbull

Támadók: Che Adams, Jacob Brown, Ryan Christie, Lyndon Dykes, Ryan Fraser, Kevin Nisbet

Összefoglalás

A sérültekről, eltiltottakról már esett szó, nézzük a lehetséges kezdőket. A legtöbb fórum, amit átnéztem – és releváns információ volt benne a moldáv kezdőcsapatról – azt állította, hogy a legutóbbi kezdőhöz képest három változás lehet. Reabciukot Marandici pótolhatja, illetve a teljes csatársort lekapja majd a pályáról a szövetségi kapitány, Puntus és Cociuc helyére a múltkor gólt szerző Nicolaescu, valamint Ghecev kerülhet.

A skótoknál kérdés, hogy Kieran Tierney tudja-e vállalni a játékot. Az alapcsapat adott, Dykes helyett majd Ché Adams lesz a pályán, Ryan Christie-t pedig a múltkor gólpasszig jutó Nathan Patterson válthatja.

A skót lapok azt írják, nagyon fontos két mérkőzés vár Skóciára. Ez félig-meddig igaz. Akkor, ha Skócia nyer Kisinyovban, már nem kell számolgatni. Két forduló van hátra, a csapat előnye 4 pont Izraelhez képest. Még ha nyernek is Ausztria ellen, egy forduló alatt négy pontot nem lehet ledolgozni…

Ekkor már jöhet egy felszabadult játék Dánia ellen… Ha nem nyernek? Na, akkor van baromi nagy ciki.

Ezen áll vagy bukik minden, így a skótoktól egy bátor futballt várok el. Nem mondom, hogy gólokkal fognak nyerni, de Moldovát féken fogják tartani. Nem talál be a hazai csapat, illetve két és fél gólnál kevesebbet várok, várunk a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső