Monaco – Angers: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 07.
Monaco
Teljesítmény:
N D N V V
  • Stade Louis II
  • Január 09. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Angers
Teljesítmény:
N N D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem túlzás azt mondani, hogy néha gyűlölöm a francia első osztályú bajnokságot. Egyszerűen néha annyira kiismerhetetlen, hogy többet idegeskedem miatta, mint bármelyik másik bajnokság miatt. És mégis, van egy olyan bája, ami miatt nem tudom őket elengedni. Igaz, a másodosztályt jobban kedvelem sportfogadási szempontból, a legnagyobb kombi-győzelmeim (még az én hőskoromban) onnan származnak, talán ezért is ez a véget nem érő szerelem irántuk.

De a hétközi fordulóban megint a keserűség győzött, annyira félrementek a dolgok… Nem gyakori, de amikor megtörténik, akkor azért el tudok keseredni. De nem fogok ezúttal, hanem azonnal megpróbálok javítani. Hiszen mindig nem lehet nyerni, de legalább meg kell próbálni.

Két meccs jön ma Franciaországból, elsőként a Monaco – Angers. Dicsértem az Angerst nem egyszer, nem kétszer, most is bizonyítani tudták, hogy ebben az idényben nagyon jók, a Marseille legyőzése után most a bajnoki címre hajtó Lille csapatát győzték le, tették mindezt a harmadik helyezett otthonában.

A Monaco pedig egy fölényes győzelmet aratott, a kiesőjelölt Lorient otthonában 5-2-re nyertek, ezzel pedig a hatodik helyen állnak (szinte minden mutató ugyanolyan, mint az Angers esetében), közel már a negyedik hely, ami Bajnokok Ligája indulást ér.

Vessük bele magunkat a meccsbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lorient – Monaco

Lesz miről mesélni, ugyanis hét gól is esett ezen a találkozón, ahogy már említettem, 5-2-re nyert Nico Kovac együttese.

Axel Disasi, a Reims-től a nyáron megvásárolt védő kezdte meg a gólgyártást egy eléggé furcsa góllal. A Monaco végezhetett el szögletet a 9. percben, a rövidre érkező labdába Volland csúsztatott bele. Nardi, a Lorient kapusa kivetődött, hogy megszerezze azt, de elvétette, az ott ólálkodó Disasi pedig lecsapott és a gólvonalról belebikázott egyet a játékszerbe.

Az egyenlítés sem volt kutya, itt meg a Monaco játékosai nem voltak a helyzet magaslatán: Hibák egész sorozata vezetett Moffi góljáig. Kezdjük azzal, hogy Tchouameni indítás helyett a Lorient játékosát találta el, de ezzel még nem lett volna gond, mert Fofana elé pattant a labda. Ő viszont röviden passzolt társai felé, így Moffi a kapu felé indult. Disasi elengedte a csatárt, nehogy szabálytalanság (és piros lap) legyen a dologból, Badiashile nem tudott szerelni, Moffi pedig köszönte szépen és a kapuba lőtt. Körülbelül öt játékos tudta volna megakadályozni a gólt, egyiküknek sem sikerült.

Így zárult a félidő, és ki tudja, hogy a másodikban mi történt volna, ha a 48. percben nem állítják ki a hazaiak jobbhátvédjét… Delaplace egyszerűen lerántotta a kapu felé törő Gelson Martinst, aki így gólhelyzetbe került volna. Gondolkodás nélkül villant a piros kártya, ez pedig meghatározta a mérkőzés hátralévő részét.

Ahogy az is, hogy Alekszandr Golovin a 64. percben pályára lépett, és első labdaérintéséből fantasztikus gólt tekert. Csodák csodájára innen még felállt a Lorient, Gravillon három perccel később ismét egyenlített, de csak egy percig tarthatott az öröm, mert Kevin Volland ismét előnyhöz juttatta a Monacot.

Ebből már nem tudott felkelni a hazai csapat, később Diop és Maripan is gólt szerzett, a vége így egy súlyos 5-2-es vereség lett.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.04.Ligue 1
monaco
1:0
angers
Ligue 1
2019.12.14.Ligue 1
angers
0:0
monaco
Ligue 1
2019.03.02.Ligue 1
angers
2:2
monaco
Ligue 1
2018.09.25.Ligue 1
monaco
0:1
angers
Ligue 1
2018.02.10.Ligue 1
angers
0:4
monaco
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lille – Angers

Tíz perc alatt sokkolták le a bajnoki címre hajtó Lille csapatát, egy olyan játékos, akitől nem igazán gólokat vártunk. Romain Thomas eddigi karrierjében nem a lőtt gólok játszották a főszerepet, ami teljesen érthető, hiszen egy védőről beszélünk. Most viszont megtriplázta szezonban lőtt góljainak számát, az ötödik percben ő szerezte meg a vezetést – egy rossz felszabadítás után 18 méterről csavart a hosszúba – a tizedik perc pedig a második gólját hozta – ekkor meg egy szögletet bólintott a rövidbe.

Egyébként nagyon érdekes, hogy a Lille nem először aludta át az első perceket, a Brest elleni mérkőzés (3-2) három gólt kaptak az első félidőben.

Most hamarabb ébredtek, és Burak Yilmaz révén a 44. percben szépítettek.

A fordulás után a török közel járt az egyenlítéshez, távoli szabadrúgása a felsőlécről pattant ki. A meccs legvégén pedig egy kontrából egyenlíthettek volna a hazaiak, de Ikone csavarását kiszedte Bernardoni.

Az egyik legnagyobb meglepetés a fordulóban ezen a pályán született.

Összefoglalás

Nehéz sorsolása van az Angers-nak, Marseille, aztán Lille, most pedig Monaco. És ismét idegenben. Nincs könnyű dolguk, de eddig maximálisan helytálltak, mindkét együttest meg tudták verni. Van-e esély a Monaco ellen? Ezek után? Naná, hogy van, dacára, hogy ismét idegenben játszanak.

Sokszor beszéltem már arról, hogy az Angers remek szezont fut, lassan féltávnál járunk, és még nem pukkadt ki az a lufi, de vajon meddig fog tartani? Erre most semelyikünk sem fog tudni válaszolni, de egyelőre úgy látszik, hogy nagyon egyben vannak, és bár nem az övék a Ligue 1 legjobb focija, az eredmények jönnek.

A nagycsapatok ellen rendre jól szerepelnek, a kicsik ellen viszont hajlamosak bukni, ott van pl. a Strasbourg elleni hazai meccs, amit 2-0-ra veszítettek el.

Az utóbbi időben a Monaco otthonában nem igazán ment a játék, de összességében is csak két meccset tudtak megnyerni a hercegségben lejátszott találkozók közül.

A Monaco most is jól szerepel otthon, öt győzelmük mellett három döntetlenjük van és egyszer kaptak ki, de az Angers idegenbeli mérlege is remek, öt győzelem, két döntetlen és két vereség.

Utolsó meccseiken – amit idegenben játszottak – rendre kapuba találtak, egyetlen kivétellel. Ez most jó lehetőséget tartogat számunkra, mert hiszem, hogy a Monaco mindenképp betalál. Abban pedig nagyon bízom, hogy a vendégek is megzörgetik a hálót. Arra tippelek ezúttal, hogy mindkét csapat szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső