Monaco – Lorient: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 11.
Monaco
Teljesítmény:
N N N N N
  • Stade Louis II
  • Február 14. 13:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Lorient
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagyon nagyon beindult a Lorient. Olyannyira, hogy már nincsenek kiesőhelyen, a kupában is továbbjutottak, egyelőre most minden rózsaszín Pellisier csapatánál. A Monaconak ez már nem új, ők már régebb óta gyűjtik a győzelmeket, és nekik is sikerült bejutni a következő körbe a kupában.

A Ligue 1-ben már tízpontos előnyük van az ötödik helyezett Rennes-nel szemben, de nincs megállás, a dobogó is elérhető, és onnan meg már bármi lehet…

Szóval ez egy olyan meccs, amely mindkét együttesnek fontos a céljaik elérésében, de mindketten nem győzhetnek, ilyen nincs a fociban. A döntetlennel pedig egyikük sincs kisegítve. Bár, ha jobban belegondolok, a Lorient számára a II. Lajosban egy pont… Szerintem beleegyeznének, ha most feltenném ezt a kérdést nekik.

A bukikat a remek meneteléstől függetlenül nem győzte meg a kiscsapat szereplése, és egyértelműen Ben Yedderéket tekintik favoritnak. De vajon ez valóban így van? Vasárnap kiderül. Kezdjünk neki a Monaco – Lorient meccsnek!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Nimes – Monaco

Ez is egy olyan meccs volt, ahol a fogadóirodák a Monacot tartották esélyesebbnek, és igen, bejött, nyertek a kiesőjelölt otthonában, de azért nem volt ez egy olyan könnyű meccs, tekintve, hogy a végeredmény 4-3 lett a Monaco javára.

Nem semmi első félidőt láthattak, akik ezt a találkozót választották, húsz perc alatt három gólt is szereztek a vendégek – abból kettő volt szabályos -, és mindenki azt gondolta, hogy hátradőlős a meccs. A legnagyobb probléma, hogy a Monaco játékosai hitték ezt, de a Nimes nagyot küzdve felállt a padlóról.

A harmadik percben Alekszandr Golovin nyitott, kapásból, estében értékesítette Ballo Toure labdáját, majd a 12. percben jött az orosztól a dupla, ezúttal is a jobbszélen tűnt fel Golovin, megint balról jött a beadás, átvette, majd hatalmas erővel a jobb felsőbe zúdította a játékszert. Annyira erős és pontos volt a lövése, hogy Reynet-nek esélye sem volt.

Ben Yedder hat perccel később már a harmadikat rúgta, de lesen állt, a partjelző pedig észrevette ezt.

Senki nem gondolta, hogy visszajön a meccsbe a Nimes, de megtették, és ezt legfőképp Zinedine Ferhatnak köszönhették. A szépítő gól a 23. perc eseménye volt, az alapvonalig cselezte le magát a középpályás, majd pontosan tálalt a társ elé, Roux gólja után pedig maga Ferhat is beköszönt, egy kapufáról kijövő labdát még azelőtt bombázott a kapuba, hogy Lecomte felfogta volna, mi történik.

A második félidő is hozott három gólt, Alekszandr Golovin szerezte meg szabadrúgásból saját maga és csapata harmadik gólját, aztán a hajrában Kevin Volland lépett ki a védők között, majd az elfekvő Reynet fölött átlöbbölte a labdát. A gólpasszt Golovin adta, egyértelműen az orosz volt a mérkőzés legjobbja.

A Nimes-nek még futotta szépítőgólra – Eliasson révén -, de másra már nem…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.06.Ligue 1
lorient
2:5
monaco
Ligue 1
2018.12.19.Francia Ligakupa
monaco
1:0
lorient
Francia Ligakupa
2017.01.22.Ligue 1
monaco
4:0
lorient
Ligue 1
2016.11.18.Ligue 1
lorient
0:3
monaco
Ligue 1
2016.01.17.Ligue 1
lorient
0:2
monaco
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lorient – Reims

Hiába a jó forma, a Reims esélyesebbnek számított ezen a találkozón, azonban immáron sokadszor a Lorient magasról tett ezekre az esélyekre, és újabb három pontot gyűjtött be. Ennek köszönhetően felléptek egy helyet, és immár a Nantes áll a 18., kiesést érő pozícióban, a Lorient előnye 3 pont most velük szemben.

A meccs első félideje akkora játékot nem hozott, de ez várható is volt, ahogy a kevés gól is elég valószínűnek tűnt.

Egyszer akadt dolga Rajkovicnak , egyszer pedig Dreyernek, eléggé takaréklángon ment a találkozó.

A második félidő legalább egy gólt hozott, ezt pedig az a Laurent Abergel szerezte, aki nemrég a PSG-nek is betalált. Nem a góljairól híres a Lorient csapatkapitánya, profiként 198 mérkőzést játszott, összesen nyolc gól fűződik a nevéhez.

A folytatásban két csereember bebiztosíthatta volna a győzelmet, Grgic egy az egyben fölé, míg Wissa a kapusba lőtt.

Így is nyerni tudott a hazai csapat, reménykedve várhatják a folytatást.

Összefoglalás

Ahogy már mondtam, a kupában mindketten tovább tudtak menni, mindketten másodosztályú ellenféllel kerültek szembe. A Lorient 1-0-s hátrányból felállva nyert a Paris FC ellen, míg a Monaco 1-0-ra múlta felül a Grenoble gárdáját.

Beszéljünk egy kicsit az őszi mérkőzésükről, amit a Stade de Moustoirban játszottak, és fölényesen, 5-2-re nyert a Monaco. A félidei 1-1-et követően Delaplace a kiállítás sorsára jutott, az emberelőnyt pedig ki tudták használni Vollandék.

A két keretben összesen van egy sérült, Gelson Martins még jó ideig a pálya szélére szorul, január végén műtötték, Pellisier és Niko Kovac is a legjobb összeállításban küldheti pályára fiait.

Elől én nem sok mindenhez nyúlnék, de a védelmet jó lenne egy kicsit gatyába rázni, a Nimes által rúgott három gól elég soknak számít…

Nem magas az odds a Monaco győzelmére, pedig ez a Lorient most nem rossz. Moffi minden meccsen életveszélyes, de Wissa és Grgic is okozhat zűrzavart, mindenesetre azt gondolom, ha valakinek buknia kell, az a vendégcsapat lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső