Monaco – Lyon: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 29.
Monaco
Teljesítmény:
N N N N N
  • Stade Louis II
  • Május 02. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Lyon
Teljesítmény:
V V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

És akkor a francia meccsek zárásaként jöjjön a legfontosabb. Nem hiába hagytam ezt a végére. A Monaco – Lyon ugyanis egy rendkívül izgalmas találkozónak ígérkezik, ahol a bajnoki tabella harmadik és negyedik helyezettje csap össze. Az most már biztosnak látszik, hogy a Lyon bajnok már nem lesz. Vagyis elég érdekes dolgok kellene, hogy jöjjenek a maradék négy fordulóban…

A Monaco viszont surranó pályán szépen, csendben fellépett a harmadik helyre, és azt gondolom, komoly kihívója lett a Lille – PSG párosnak. 73 ponttal vezetnek Burak Yilmazék, mögöttük egy pontra vannak Mbappéék, és 70 ponttal állnak a hercegségbeliek. És hogy teljes legyen a kép: 67 ponttal negyedik az Olympique.

A rangadók igazán nem ízlenek Rudi Garcia csapatának, az élbolyban tartózkodó csapatok közül a Lille és a PSG tavasszal megverte őket – ősszel meg csak egy pont jött össze -, a Monacot viszont verték a bajnokságban, nem is kicsit.

Viszont 21-én, azaz alig több mint egy hete a francia kupa negyeddöntőjében elvéreztek, Ben Yedderék 2-0-ra nyertek.

Meg tudják ezt ismételni? Vagy ők is kiszállnak a versenyből?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Angers – Monaco

Az egyik legnagyobb meglepetést az Angers szereplése okozta. Ezt a mondatot a bajnokság kétharmadáig el lehetett mondani, a kiscsapat mára viszont kegyetlenül elfáradt, legalábbis az utóbbi hetek játékából ez olvasható ki.

A Monaco – ha nem is könnyen, de – idegenben is nyerni tudott, így az Angers immáron hét meccsre duzzasztotta nyeretlenségi sorozatát. Oké, a kupában legyőzték a Sedant, de… a bajnoki helyezésük attól nem lesz jobb.

Vollandék viszont mennek, mint a meszes, az egész szezonban a 4-5. helyen tanyáztak, de szépen, csendben dolgozva beérték, és meg is előzték a Lyont.

Niko Kovac csak a kispadra jelölte Wissam Ben Yeddert, a kezdőben Stevan Jovetic és Kevin Volland kapott helyet, de a 18. percben cserélni kényszerült a horvát mester, Jovetic nem tudta folytatni a játékot, így jött a cséká a pályára.

A montenegrói egyébként a 14. percben gólt lőhetett volna, de Bernardoni kapus védte a próbálkozását. Két perccel később pedig Jovetic elhagyta a pályát.

Aleksandr Golovinnak, az orosz szélsőnek volt még egy lövése, ami említésre méltó, az Angers kapusa azt is megkaparintotta, így a szünetre 0-0-val mentek a felek.

A második félidőt egy kapufával indította a Monaco, Maripán nyegle lövése olyan ívben szállt, hogy a felsőléc tetejéről szédült ki.

Viszont érett már a gól, és Wissam Ben Yedder révén a hajrában meg is született a vezetés. Fofana két ember között ugratta ki a társát, a válogatott támadó pedig elegánsan löbbölte át a labdát Bernardoni felett. És Ben Yedder gólöröme még mindig az egyik legmenőbb…

Sok más már nem történt, a szűk győzelemmel a Monaco hivatalosan is bejelentkezett a bajnoki címért.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.21.Francia Kupa
lyon
0:2
monaco
Francia Kupa
2020.10.25.Ligue 1
lyon
4:1
monaco
Ligue 1
2019.08.09.Ligue 1
monaco
0:3
lyon
Ligue 1
2019.02.24.Ligue 1
monaco
2:0
lyon
Ligue 1
2018.12.16.Ligue 1
lyon
3:0
monaco
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Lyon – Lille

Jó kezdés, erőteljes visszaesés, egyéni hibák tömkelege és vereség. Időrendi sorrendet tartva így jellemezhető Rudi Garcia legényeinek teljesítménye. A Lyon a félidő közepén kétgólos előnyre tett szert, amivel nagyon szorossá tehették volna a bajnokságot, és igazából a PSG-vel tehettek volna igazán jót, de Burak Yilmaz vezérletével a Lille összeszedte magát, és remek focival megfordították a meccset.

Már az elején érezhető volt, hogy valami nem stimmel a Lille-nél. Rendezetlenek voltak, elcsúszott a védekezés, a középpálya nem zárt vissza, így a Lyon játékosai nem egyszer jutottak el Maignanig.

Islam Slimani első ziccere még fölé szállt, de a 20. percben már nem kegyelmezett a támadó, Caqueret lapos passzát lőtte be elemi erővel.

Negyedórával később a lille-i védelem hozott össze egy újabb hazai gólt, Botman és Maignan futottak össze – mindketten egy beadást akartak ártalmatlanná tenni -, de így a közelükben álló José Fonte faragott rá, az ő mellkasáról pattant be a labda a kapuba.

Viszont ismerjük a Lille-t, nem szokásuk feladni, még ilyen helyzetben sem. Szóval szépen elkezdtek felzárkózni. Burak Yilmaz a félidő lefújása előtt hatalmas szabadrúgásával szépítettek, majd jött a második félidő, ahol még történtek érdekességek.

A Lille ajándékozott egy gólt a Lyonnak, így Lucas Paqueta úgy gondolta, hogy visszaadja a kölcsönt. Hátraadott labdáját a társ elvétette, így Burak megkaparintotta azt, középre passzolt, Jonathan David meg 2-2-re módosított.

A végén pedig a győzelmet is kicsikarták, a Lyon elkészült az erejével, Yazici csúsztatta meg a középkörben a labdát a 85. percben, Burak Yilmazt megint egyedül hagyták, a rutinos török Lopes fölötti emelésével megszerezte a győzelmet a Lille javára. Négy forduló van hátra… Más dolguk nincs, mint győzni…

Összefoglalás

Pár körrel ezelőtt azt mondtam, hogy a Lille számára a Lyon jelentheti az egyetlen akadályt. Ezt tartom most is. Depayék erős csapatot alkotnak, ez nem vitás, viszont valami hiányzik ahhoz, hogy bajnokok legyenek.

A kupameccsre térjünk rá egy kicsit. Megnéztem mindkét kezdőt, és azt láttam, hogy a Lyonnál a kezdők egy része csak a kispadon volt, míg a Monaco a legjobbjaival állt ki.

Tehát akár csalóka is lehet az a 2-0-s eredmény. Arról nem beszélve, hogy a gólokat azután rúgták Ben Yedderék, hogy a Lyontól kiállították Diomandét.

Ősszel 4-1-re nyert a Lyon, a II. Lajos stadionban pedig 2019. augusztusában találkoztak, akkor is az Olympique nyert, méghozzá 3-0-ra.

És most mégis… Mégis a Monaco az esélyesebb! Mondjuk ott sajnos betört a koronavírus, a felnőtt keret két tagja el is kapta: Golovin és Gelson Martins. Sofiane Diop pedig kihagyta az Angers elleni meccset.

Jó lehet tippként az, hogy mindkét együttes szerez gólt, valamint a hazai győzelem is. Nagyon bízom a Monacoban, hiszem, hogy otthon le tudják verni a Lyon együttesét.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső