Monaco – Metz: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 31.
Monaco
Teljesítmény:
N D N V N
  • Stade Louis II
  • április 03. 13:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Metz
Teljesítmény:
V D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A német meccsek után Franciaországba utazunk, szombaton kora délután ugyanis Monaco – Metz találkozót rendeznek, mi meg nem akarunk kimaradni ebből. A Ligue 1 elég izgalmasan alakult eddig, és nyugodtan mondhatjuk, hogy a java még hátra van! Régóta nem volt ilyen szoros a mezőny, régóta nem volt ennyi nyitott kérdés. Nem tudni, ki lesz a bajnok, kik mehetnek az európai kupákba, hogy ki fog kiesni… Megannyi kérdés, amire az elkövetkezendő két hónapban fogunk választ kapni.

A Monaco például a bajnoki címre is esélyes lehet, dacára, hogy most negyedik helyen állnak. Lemaradásuk az első helyezett Paris Saint-Germainnel szemben mindössze négy pont, ami azért nem egy behozhatatlan különbség. Ott van még Neymarék nyakán a Lille és a Lyon is.

Niko Kovacék ellenfele az a Metz lesz, akiktől senki nem várt ilyen teljesítményt. Tavaly (újoncként) a félbeszakadt bajnokság 15. helyén végeztek, most viszont a kilencedik helyen állnak, és egy győzelemmel egészen a hatodik pozícióig repülhetnek fel.

Vágjunk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

St. Etienne – Monaco

Nem is olyan rég volt egy csúnya botlása a Monaconak, a Strasbourg otthonában rendkívül gyenge játékot produkálva kaptak ki 1-0-ra, egy hosszú veretlenség szakadt ezzel meg. Rá egy hétre gólnélküli döntetlent játszottak, így sokan azt mondták, kifulladtak Ben Yedderék. De hát az ellenfél a bajnoki címre is esélyes Lille volt, így mi ezt a gondolatot azonnal elvetettük.

Következett a St. Etienne elleni meccs, és arra mi sem számítottunk, hogy ENNYIRE összekapják magukat a hercegségbeliek.

Stevan Jovetic zúgó felsőkapufájával indítunk, a montenegrói válogatott támadója irtózatos erejű bombát küldött a zöldmezesek kapujára, a hazaiak szerencséjére még a gólvonal előtt pattant le a kapufáról a labda.

Jovetic nagyon élt, a 11. percben kiharcolt egy tizenegyest – Debuchy kezére fejelt egy szögletet -, és ha már kiharcolta, úgy gondolta, hogy el is lövi. Azonban ezen az estén a kapufák kifogtak rajta, ezúttal a jobboldali lécet találta el, maradt a 0-0. Egészen a 13. percig, amikor Tchouameni labdájával ismét a montenegrói került helyzetbe, egy lövőcsellel elfektetett egy védőt és a jobb alsóba gurított.

Nehéz szülés volt, de csak összejött számára a gól…

Aurelien Tchouameni gólpassz után maga is gólt szerzett, Alexander Golovin visszagurított labdáját tűzte kapura, a nagy erővel meglőtt labdát esélye sem volt védeni Bajicnak.

A harmadik vendég gól is szépre sikeredett, a főszerepben Sofiane Diop volt, aki lefülelt egy labdát, majd villámgyorsan iramodott meg a kapu felé, és az akció végén elegánsan átemelte a kilépő Bajicot.

Három már gombócból is sok, hát még négy?!

Az utolsó gólt a csereként beállt szenegáli válogatott, Krepin Diatta első labdaérintéséből rúgta. Négyszer találták el a kaput a vendégek, mind a négyből gól született. Ennél nehéz jobban kihasználni a helyzeteket…

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.30.Ligue 1
metz
0:1
monaco
Ligue 1
2019.08.17.Ligue 1
metz
3:0
monaco
Ligue 1
2019.01.22.Francia Kupa
monaco
1:3
metz
Francia Kupa
2018.01.21.Ligue 1
monaco
3:1
metz
Ligue 1
2017.08.18.Ligue 1
metz
0:1
monaco
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Metz – Rennes

A vendégeknél nemrég edzőváltásra került sor, Bruno Génésio vezetésével pedig megtáltosodott a csapat. Első meccsén még a Marseille-től vereséget szenvedtek, ezt viszont két győzelem követte, az egyiket a Metz ellen aratták.

A hazaiaknál Alexandre Oukidja, a kezdő kapus eltiltását töltötte. Érdekes kis sztori az övé. Az Angers elleni meccs legvégén egy labdáért indult el – már játékon kívül -, hogy minél hamarabb el tudja végezni a kirúgást. Az Angers csatára elrúgta előle a labdát, amin az algériai válogatott annyira bedühödött, hogy nemes egyszerűséggel torkon ragadta és fojtogatni kezdte ellenfelét. A ketrecharc vége persze azonnali piros lap lett, Oukidja pedig mint egy Hulk, az öltözőbe menet szétütött-rúgott mindent, ami az útjába került. Öt meccset kapott.

Térjünk rá a Rennes elleni meccsre, ahol szintén volt piros lap, de a vendégeknél, már 2-0-s előnyben fogyatkoztak meg Guirassyék.

Az első játékrészben Jeremy Doku szerzett vezetést a 18. percben, Martin Terrier alapvonalról visszagurított labdáját lőtte hálóba az ifjú belga.

Húsz perccel később maga Terrier talált be, méghozzá tizenegyesből. Traoré lábára taposott rá Pajot, amit először a játékvezető nem vett észre, de végül csak visszafújta az esetet. Az viszont rejtély, hogy Pajot hogyan úszhatta meg sárga nélkül az esetet… Szóval, a 38. percben már 2-0 volt az állás, egy kényelmes második félidő várt a vendégekre.

Vagyis csak várt volna, mert Jeremy Doku rendkívül csúnyán talpalta le ellenfelét. Kábé mint Alphonso Davies szabálytalansága Endoval szemben, csak míg a kanadai érezte, hogy bajt csinált, addig Doku ártatlan bárányként ült a földön, és még a szabálytalanság tényét sem akarta elismerni. Azért a piros lapját megkapta…

Az emberhátrány ellenére Sehrou Guirassy meglőtte a meccs végén a vendégek harmadik gólját, és már az sem zavarta a Rennes csapatát, hogy Papa Ndiaga Yade zárásként szépített…

Összefoglalás

Elnézve a Monacot, nagy jövő várhat erre a csapatra, ha együtt tudják tartani őket. Az utánpótlásuk mindig erős volt, valami Kylian Mbappé és innen indult…

Most is tele fiatalokkal, gondolok itt Sofiane Diopra Aurelien Tchouamenire, a Disasi – Badiashile párosra, vagy Geubbelsre, a francia futball egyik legnagyobb tehetségére.

És ez a fiatal csapat már versenyben van a bajnoki címért, ez nagyon szép dolog.

Diop most Geubbels és Gelson Martins mellett nem léphet pályára sérülés miatt, valamint kiesett Pellegri is.

A Metznél Oukidja még mindig eltiltott lesz, és a hírek szerint még másik öt sérültje van a gárdának.

Ősszel szűken nyert a Monaco, a II. Lajos Stadionban pedig természetesen sokkal több az ő győzelmük száma.

Tényleg nem akarom az időt húzni, ez nálam sima hazai. Még a hiányzókkal együtt is, többgólos Monaco győzelmet remélek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső