Monaco – Montpellier: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 23.
Monaco
Teljesítmény:
N V N D N
  • Stade Louis II
  • Október 24. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Montpellier
Teljesítmény:
N D V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Utolsó meccsünk a Ligue 1 küzdelmeiből érkezik, a Monaco – Montpellier mérkőzést néztük ki. Minden francia fan a Marseille – PSG mérkőzést várja tűkön ülve, pedig azon kívül is van élet, lesznek jó meccsek a francia elsőosztályú bajnokságban. Például ez. Legalábbis reményeink szerint.

A Montpellier együttesének tavaly volt egy nagyon jó kis támadó duója. Andy Delort és Gaetan Laborde viszont a nyáron elhagyták a csapatot, előbbi a Nice-be, utóbbi a Rennes-be igazolt. Sok gólt és sok győzelmet szállított ez a két csatár, mostantól nélkülük kell lehozni a meccseket. Utód van, a Marseille csapatában játszó Valere Germain tette át a székhelyét, no meg ott van Mavididi is, de azért – nem lebecsülve őket – nem az igazi.

A Monaco ellen mégis lehet esélyük, a hercegségbeliek most vannak túl egy nagyon kemény mérkőzésen, az Európa-ligában a PSV Eindhoven csapata ellen küzdöttek meg és nyertek – idegenben – 2-1-re.

Rotálni kell Niko Kovacnak, nincs mese. Közben viszont nem férnek bele a pontvesztések, mert a kezdésnél beragadt a Monaco.

Érdekes találkozónak lehetünk holnap késő délután szemtanúi, szerintünk nem éri meg kihagyni!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Olympique Lyon – Monaco: 2-0

G.: Toko Ekambi, Denayer

Szomorú, de ezt a tippünket vitte a Monaco gólínsége, a 90 perc alatt egyszer sem tudták bevenni Pollerscbeck kapus hálóját. Bezzeg a Lyon! Nekik sikerült ez, ráadásul kétszer. A hazaiak jó sorozata tehát folytatódott a Monaco ellen, most már elmondhatják, hogy az elmúlt öt alkalomból négyszer győzték le a hercegségbelieket.

A kezdők:

Olympique Lyon:

Pollersbeck – Dubois, Boateng, Denayer, Emerson – Caqueret, Guimaraes – Shaqiri, Aouar, Toko Ekambi – Cherki

Monaco:

Nübel – Aguilar, Disasi, Badiashile, Caio Henrique – Fofana, Matazo – Jean Lucas, Volland, G. Martins – Ben Yedder

A tavalyi harmadik látogatott a negyedikhez, de ebben a szezonban sokkal rosszabbul játszik mindkét fél, alaposan beragadtak. Itt viszont nem ragadt be a Lyon, bár a találkozó hosszú ideig 0-0-ra állt.

Az első félidőben egy nagy lehetőség mellett akadt pár kisebb. Inkább a Lyon támadott, és Karl Toko Ekambi révén majdnem be is találtak. A kameruni szélső 11 méterről fejelte kapura Caqueret jobboldali beadását. Gyönyörű fejes volt, ám a jobb oldalra tartó labdát Alexander Nübel fantasztikus védéssel megállította.

Később a rengeteg sérülés miatt kezdőbe került Ryan Cherki dolgoztatta meg a német portást, de azért annyira nem, lövését magabiztosan fogta Nübel.

A Monaco eközben elől szenvedett, nem is nagyon lehet mit kiemelni az első félidei produkciójukból. Egyedül egy Gelson Martins lövést (lövés-szerűséget), ami felért inkább egy hazaadással. Mármint, az akció maga szép volt, Jean Lucas beívelését vetődve továbbította kapura a portugál, csak hát, gyenge volt, mint a harmat, Pollersbeck simán védett.

Pollersbecknek azért akadt védenivalója a folytatásban, ismét Gelson Martins küldte kapura a labdát, ez már egy erősebb kísérlet volt, a hálóőr szögletre tudta csak tolni.

Nyíltabbá vált a találkozó, volt néhány ígéretes lehetőség mindkét oldalon, gól azonban továbbra sem született. Egészen a 75. percig, ekkor tizenegyest kaptak a hazaiak, mivel Axel Disasi felrúgta Léo Dubois-t. A tizit Karl Toko Ekambi vállalta magára, félmagasan a kapu jobb oldalát választotta.

A hosszabbításban pedig újfent sikerült betalálnia a hazaiaknak, Lucas Paqueta zseniális passza után Emerson adott középre, ahol érkezett Jason Denayer

Önmagához képest gyengébb napot fogott ki a Monaco, de lassan már nem újdonság, ha a két csapat összecsapását a Lyon nyeri…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.15.Ligue 1
montpellier
2:3
monaco
Ligue 1
2020.10.18.Ligue 1
monaco
1:1
montpellier
Ligue 1
2020.02.14.Ligue 1
monaco
1:0
montpellier
Ligue 1
2019.10.05.Ligue 1
montpellier
3:1
monaco
Ligue 1
2019.02.10.Ligue 1
montpellier
2:2
monaco
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Montpellier – Lens: 1-0

G.: Mavididi

A szezon abszolút pozitív meglepetése a Lens, akik 10 forduló elteltével ezüstérmes helyen állnak. A forduló egyik meglepetése az volt, hogy a két vezérét veszített Montpellier mégis meg tudta őket verni. Könnyen lehet, hogy a Lens lufi leereszt lassan, és egy-egy ilyen eredményre majd nem kapjuk fel a fejünket, de egyelőre ez még igenis meglepetés…

A kezdők:

Montpellier:

Omlin – Sambia, Esteve, Sakho, Cozza – Ferri, Chotard – Mollet, Savanier, Mavididi – Germain

Lens:

Leca – Gradit, Danso, Wooh – Clauss, Doucouré, Fofana, Frankowski – Costa – Sotoca, Kalimuendo

A kék-sárgában futballozó vendégek elég defenzíven kezdtek neki a meccsnek, de mondhatnánk azt is, hogy a Montpellier volt offenzív. Gól az első játékrészben nem esett, viszont a hazaiak kétszer is eljuthattak volna odáig, ha egy kicsit pontosabbak.

Első alkalommal Stephy Mavididi csavart a kapu mellé nem sokkal, ezt követően pedig Teji Savanier, a csapatkapitány lógott meg a balszélen, centerezésére középen érkezett Valere Germain, viszont csak a kapufát találta el.

A Lensnak is volt ugyan két kaput eltaláló lövése, de azok közel sem voltak olyan veszélyesek, mint a fentebb említett szituációk.

Ahogy elkezdődött a második félidő a Montpellier gólt szerzett. A Lens az ellenfél térfelén veszített labdát, Teji Savanier pedig mesteri labdával kínálta meg Stephy Mavididit. A támadó gyorsabb volt, mint védője, de a szerencse is az ő pártjára állt, mert két lépéssel később ez a védő elcsúszott. Mavididi így Leca kapussal maradt szemben, okosan a rövid sarokba gurított.

A hazaiak kapitánya nagyot játszott ezen a meccsen, végig robotolt, nagyszerű passzokkal szolgálta ki a társakat, mindig megjátszható volt. A gól után Valere Germain is kapott egy jó labdát a középpályástól, azonban nem tudta értékesíteni a ziccert, Leca szögletre mentett.

Később a sok jó passz után maga Savanier is megpróbálkozott egy lövéssel, távoli bombáját Leca csak ütni tudta. A kipattanóból is majdnem baj lett, de a védelem végül megoldotta…

Mindez a 86. perc eseménye volt, az ellentámadásból megindult a Lens, Seko Fofanával nem bírt Jordan Ferri, a középpályás visszarántotta ellenfelét – jó látványosan, métereken át gyötörte -, amiért sárga lapot kapott. A másodikat. A maradék szűk tíz percre a hazaiak emberhátrányba kerültek.

Kitartottak, mert bár volt egy meccslabdája a Lensnak, Corentin Jean fölé fejelt. Így maradt a vége 1-0.

Összefoglalás

Aurelien Tchouameni a Lyon elleni mérkőzést eltiltás miatt ki kellett, hogy hagyja. A francia válogatott új sztárja visszatérhet, és egyből a kezdőbe is kerül. Nagyon fontos három pontot gyűjtött be az EL-ben a Monaco, melynek főszereplője volt Sofiane Diop, az ő kezdetésére is számíthatunk.

Továbbra sem bevethető Cesc Fabregas, Krépin Diatta, Djibril Sidibé és Aleksandr Golovin.

A Montpellier-nél Thuler mellett Pedro Mendes, Ambroise Oyongo sérültek, Jordan Ferri pedig eltiltását fogja tölteni. Ez azt jelentheti, hogy Savanier húzódhat egy sorral hátrébb, a cséká helyére pedig Wahi kezdetése várható.

Az elmúlt években a két csapat kétszer is döntetlenre végzett, kétszer nyert a Monaco, egyszer pedig a Montpellier.

A meccsek nagy részében ment az adok kapok, volt itt 2-2-es eredmény, 3-1-es, no meg egy 2-3-as legutóbbról.

A hazaiak három győztes meccs után kaptak ki a Lyontól, ezzel csak a 10. helyen állnak – mondani sem kell, ez csalódás. A Montpellier egy egységgel van mögöttük a 13. helyen. Látható, hogy nagyon sűrű még a mezőny, a Monacot és a második helyen álló Lens együttesét négy pont választja csak el egymástól. A PSG elhúzott, de idén ők más kategória…

Benne van a meglepetés a meccsben, ahogy a sima győzelem is. Totálisan háromesélyes a találkozó, így ezúttal a kimenetelt nem kíséreljük meg megtippelni. Egyetlen tippünk az, hogy mindkét fél gólt szerez. A Monaco idei védelme nem igazán stabil, szinte minden meccsen legalább egyszer gólt kapnak, és ugyanígy van ezzel a Montpellier is…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső