Monaco – Nantes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 10.
Monaco
Teljesítmény:
N D N D N
  • Stade Louis II
  • Szeptember 13. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Nantes
Teljesítmény:
N D N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két négypontos csapat feszül egymásnap vasárnap 17:00-kor a francia első osztályú bajnokságban. Ez a találkozó a Monaco – Nantes lesz, amely telis tele van jó lehetőségekkel, csak jól kell tudni megtalálni őket. Az első fordulóban mindketten ikszeltek, majd ezt követően begyűjtötték a három pontot. Nem könnyen, de begyűjtötték. Most egymással kell farkasszemet nézniük és könnyen lehet, hogy valamelyikük elveszíti a veretlenségét. De vajon melyikük lesz az?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Metz – Monaco

Szögezzük le gyorsan a legelején: A meccs embere egyértelműen a vendégek kapusa volt. Benjamin Lecomte mindenhol ott volt, négy nagy védése is kellett ahhoz, hogy a Monaco gól nélkül hozza le a meccset.

Pedig minden szépen indult, a belső védő, Badiashile második mérkőzésén is betalált, egy közeli lövéssel juttatta vezetéshez a Monacot. A Metz azonban ment előre és bár az első félidőben csak egy veszélyes lövésük volt, nem dőlhettek hátra a vendégek.

Főleg azután nem, hogy a második félidőben jött Youssouf Fofana és közvetlenül a második félidő elején kiállíttatta magát. Nem volt durva szabálytalanság, de abszolút megérdemelte a sárga lapot. Mivel ilyenből meg már volt neki egy, mehetett zuhanyozni.

És innen kezdődött a Lecomte parádé, hiszen a Metz teljes joggal gondolta, hogy ki tudnak egyenlíteni. A Monaco minden erejét felemésztette a védkezés, Niko Kovac is érezte, hogy lépni kell, ezért három támadója közül egyet beáldozott a középpálya megerősítése érdekében. A halovány teljesítményt nyújto Onyekuru helyett jött Aholou. Ben Yedder és Gelson Martins innentől kezdve csak lézengtek a pályán, mármint ami az előre játékot jelenti, ugyanis becsülettel visszajártak ők is védekezni, amennyire csak lehetett.

Az első nagy lövést a jobbhátvéd, Centonze eresztette meg egy kicsiben elvégzett szöglet után. Elemi erővel megküldött lövésétől majd kidőlt a kapu, de nem volt szerencséje, a kapufáról kifelé pattant a labda. Itt Lecomte sem tehetett volna semmit.

Újabb szöglet, újabb lehetőség, bár ez könnyű védés volt: Niane sunyin lehulló labdáját kellett kiütni a francia kapusnak, majd ismét fejesből veszélyeztettek a hazaiak. Pajot előzte meg remekül védőjét, de Lecomte ismét mentett. Ez óriási helyzet volt és óriási védés.

A lefújás előtt még jó helyről járt egy szabadrúgás a Metznek, de Boulaya lövésére ismét odaért a Monaco kapusa, majd nem maradt több idő, a játékvezető lefújta a találkozót.

Jobban játszott a Metz, köszönhetően az emberelőnynek, de Ben Yedderék megúszták kapott gól nélkül.

Előző 5 meccs eredménye
2019.10.25.Ligue 1
nantes
0:1
monaco
Ligue 1
2019.02.16.Ligue 1
monaco
1:0
nantes
Ligue 1
2018.08.11.Ligue 1
nantes
1:3
monaco
Ligue 1
2018.04.07.Ligue 1
monaco
2:1
nantes
Ligue 1
2017.11.29.Ligue 1
nantes
1:0
monaco
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nantes – Nimes

Hasonló mérkőzésen van túl a Nantes, mint a Monaco. A Nimes elleni mérkőzésen minden rendben volt, de aztán megfogyatkoztak, onnan pedig a Nimes küzdött körmeszakadtáig, de jelentős eredmény nélkül. A Metz és a Nimes szurkolói kezet foghatnak egymással, ugyanúgy jártak.

Az első félidőben bár a vendégeknél volt többet a labda, gólokat mégis a hazaiak szereztek és kétszer annyi alkalommal voltak veszélyesek a kapura, mint az ellenfelük.

A 11. percben szereztek vezetést, Girotto fejelt a hálóba. Szép fejes volt, de nagy szerencséje volt a középső védőnek, ugyanis az őt fogó Nimes játékos elcsúszott, így Girotto zavartalanul bólinthatott a kapu bal oldalába.

Pár perccel később jöhetett volna a duplázás, de Pallois nagy helyzetben mellé pörgetett. De nem kerülhette el a sorsát a Nimes, ugyanis a 27. percben Louza tizenegyesből újabb gólt szerzett. A büntető jogos volt, még a bűnös sem vitatkozott.

Félidőben tehát két góllal mentek a hazaiak, a kevéske néző pedig fellélegezhetett, ez egy sima meccs lesz – gondolhatták. Majd jött Louza, megint. De ezúttal nem gólt szerzett, hanem egy totálisan ártalmatlan szituációban hátulról rácsúszott Deaux-ra. A bíró előbb sárgát adott, majd kiment megnézni, hogy valóban megúszhatja-e Louza az esetet ennyivel. Nem úszhatta meg, piros lapot kapott. Mindezt körülbelül 60-70 méterre a saját kapujától.

És aztán jött az, mint a Metz – Monacon: Ész nélkül támadott a Nimes, a Nantes pedig próbált életben maradni.

Ez az „ész nélkül” meg az „életben maradni” nem egy költői túlzás, a Nantes-nak nem volt kapura tartó lövése az egész második félidőben, a Nimes-nek pedig 13, amiből 6 kaput talált.

És fokozódtak a hazai problémák, amikor Ferhat az 57. percben szépített. Szép gól volt, bár szerencsés is, a gólszerző lövése megpattant egy védőn, ez tréfálta meg Lafont kapust.

Mentek előre a fekete mezesek, de az újabb gól már nem jött össze.

Összefoglalás

Mindkét oldalon hiányozni fog egy-egy játékos a kiállítás miatt, ez pedig főleg a Nantes oldalán jelent komolyabb nehézséget.

Az eddigi teljesítményük ugyanolyan, egy döntetlen, egy győzelem. Ami kétségbeejtő, hogy a Monaconál eddig csak és kizárólag a belső védők, Disasi és Badiashile rúgtak gólt, pedig Martins, Ben Yedder és Onyekuru hármas azért nem mondható rossznak.

Ez viszont előny is, mert három pontrúgás után szerezték a gólokat, erre tudnak építeni, a csatárok pedig be fognak indulni.

A tavalyi csonka idényben csak egy meccset játszottak, akkor a Monaco 1-0-ra nyert Ben Yedder góljával.

Egy ilyen eredménnyel most is kiegyeznék, ugyanis véleményem szerint ismét kevés gólos találkozót láthatunk majd, vagyis a 2,5 alatti gólszám jó lenne nekünk. A másik tippem pedig az lenne, hogy a Monaco ha nehezen is, de meg fogja nyerni a meccset.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső