Monaco – Nantes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 05.
Monaco
Teljesítmény:
N V N D N
  • Stade Louis II
  • Augusztus 06. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Nantes
Teljesítmény:
V V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem volt kegyes a sors Niko Kovac együtteséhez. Kedden még a Bajnokok Ligájában volt jelenésük a Sparta Praha otthonában, most pedig péntek este már a Nantes együttesét kell fogadniuk a Ligue 1 2021/2022-es idényének nyitómérkőzésén. Talán-talán ezt kissé jobban is össze lehetett volna hangolni, nem?

Oké, a Monaco nyerte a meccsét a csehek ellen, ráadásul megnyugtató különbséggel és játékkal, de csak vár rájuk még egy visszavágó, és az a francia szövetség érdeke sem lehet, hogy tökfáradt játékosokat lássanak majd jövő héten a II. Lajos Stadionban.

Nincs mit tenni, ha egyszer ez a menetrend, akkor ez a menetrend. A koronavírus miatti leállás óta a csapatok amúgy is hozzá vannak szokva, hogy úgy hajtják őket, mint az igáslovat, a kérdés az, hogy ezt meddig bírják a játékosok? Mikor jön még egy olyan eset, mint Christian Eriksené?

Remélhetőleg soha, de talán érdemes lenne egy kicsit lassítani.

A rage után kezdjük a Monaco – Nantes mérkőzés beharangozóját!

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Monaco

Már ismerős lehet számunkra a hercegségbeli együttes nyáron végzett munkája, hiszen aki követi a Bajnokok Ligája tippjeinket, azok már olvashatták, mi újság van a piros-fehérekkel. Ha te azok közé tartozol, akik erről lemaradtak, akkor természetesen pótoljuk.

Most időrendben visszafelé haladunk, és pár mondatban felelevenítjük a Monaco keddi mérkőzését. Kovac a legerősebb kezdőjével lépett pályára a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében a Sparta Praha otthonában, és aratott magabiztos, 2-0-s győzelmet (Tchouameni és Volland góljaival), amivel nagyjából be is biztosította továbbjutását a play off körbe. Nem túlzunk, ha azt mondjuk az elvárás az, hogy a csoportkörbe kerüljenek Ben Yedderék.

Lecomte sérülése miatt Alexander Nübel kezdett, és ha logikusan gondolkozunk, akkor arra jöhetünk rá, hogy a kapus felépülése után is a német tehetség őrzi majd a gárda kapuját.

A Bayerntől kölcsönkapott portás tehát az egyik érkező, rajta kívül még ketten öltötték magukra a Monaco szerelését: Ismael Jakobs, a Kölnben nevelkedett utánpótlás-válogatott mindenes, valamint a B csapatból felhozott Valentin Decarpentrie.

Elment viszont Sztevan Jovetics, a montenegrói támadó, akit a Hertha BSC igazolt le, Benjamin Henrichs végleg a Lipcsébe igazolt kölcsöne után, valamint elment még Gil Dias és Ballo Touré.

A játék biztató volt, a fiatal gárda egyre jobban beér, kiegészülve olyan rutinos játékosokkal, mint Wissam Ben Yedder és Cesc Fabregas idén még merészebb álmokat szövögethetnek a francia bajnokságban. És akár a Bajnokok Ligájában is.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.31.Ligue 1
nantes
1:2
monaco
Ligue 1
2020.09.13.Ligue 1
monaco
2:1
nantes
Ligue 1
2019.10.25.Ligue 1
nantes
0:1
monaco
Ligue 1
2019.02.16.Ligue 1
monaco
1:0
nantes
Ligue 1
2018.08.11.Ligue 1
nantes
1:3
monaco
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nantes

Bár nagyot hajráztak a kanárik a tavalyi bajnokság végén, az utolsó fordulóban pedig a biztos bent maradás is meglehetett volna, ám kikaptak a Montpellier csapatától, így maradt az osztályozó, ahol a Toulouse együttese várt rájuk. Őrületes két meccs volt, ahol végül a Nantes örülhetett: 2-1-re nyertek idegenben, majd otthon kikaptak 1-0-ra, idegenben szerzett több góljuk miatt az élvonal tagjai maradtak.

A felkészülésük enyhén fogalmazva is rosszul sült el, a barátságos mérkőzéseik nagy részét elbukták. Francia első-, és másodosztályú csapatok ellen tették próbára magukat, a Guingamp csapatát 1-0-ra, a Stade Brestet 3-1-re nyerték, de az újonc Clermont, a Lorient, valamint a Caen és a Niort is megverte őket. Utóbbi két együttes szintén a Ligue 2 tagja.

A csapat vezéregyénisége náluk is távozott – akárcsak mondjuk a Lyonnál -, Imran Louzát a Watford tízmillió euróért kötötte magához. Rajta kívül fontos játékos nem ment el, Lucas Evangelista eddig is kölcsönben volt, Élie Youan szintén, szóval gond egy szál sem.

Nagy összeget költöttek, hogy Alban Lafont az új szezonban is őket erősítse, a Fiorentina asztalára hét és félmillió eurót raktak le.

Jött még Wylan Cyprien a Parmától, igaz, ő csak kölcsönbe, de a középpálya húzóembere lehet a 26 esztendős francia-guadeloupe-i játékos.

Egyelőre más érkezőről nem tudunk, és hogy teljesen őszinték legyünk, ez eddig elég karcsúnak tűnik, Louza góljai és gólpasszai nagyon fognak hiányozni, és nem látjuk, ki lehet az, aki majd átveszi a játékostól ezt a szerepet.

Összefoglalás

Antoine Kombouaré mester nagy mágus, sikerült a bennmaradást kiharcolni egy olyan csapattal, akik februárban erről már lemondtak, de lehet, hogy a Nantes nem kerülheti el idén már a sorsát. A játékoskeret alig változott, inkább csak gyengült Louza eladása miatt, szóval mindenképp villantani kell valakit, különben gondok lehetnek.

De ha meg is teszik, ha leigazolnak valakit, ő akkor sem játszhat holnap este.

Egyébként sincs szerencséje a Nantes csapatának a Monaco ellen, tíz legutóbb lejátszott mérkőzésükből nyolcat nyertek meg Ben Yedderék, egy végződött döntetlenre, egy pedig a Nantes győzelmével, de az még 2017-ben történt, annak meg már négy éve.

Tudjuk, hogy a Monaconak fél szemmel készülnie kell a Sparta Praha elleni visszavágóra is, de nem érezzük azt, hogy a Nantes gondot okozhatna. Egy kicsi rotáció is bőven belefér, mondjuk Sofiane Diop most kezdhet, ahogy Jakobs és Fabregas is, nem beszélve a Sparta ellen a kispadon jegelt Pietro Pellegriről.

Bele kell, hogy férjen, ez a Nantes most nem a legerősebb ellenfél, akivel összefuthatnak Kovacék.

Bár már a BL-ben is próbálkoztam az over 2,5-lel – és nem jött be -, most is megteszem. Hiszem, hogy a Monaco ennyivel jobb csapat, és igen, felsejlik az arcom előtt a Fradi – Kisvárda. De csak nem lesz hasonló a forgatókönyv.

Haza győzelemben szintén bízom, és nem gondolnám, hogy a Nantes kapuba tud találni.

Összefoglalva tehát három tippel támadjuk meg ezt a péntek esti mérkőzést: Over 2,5; Mindkét csapat szerez gólt: Nem, illetve hazai győzelemmel. Egy 3-0, aztán mi be is fogtuk a szánkat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső