Monaco – Olympique Marseille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 21.
Monaco
Teljesítmény:
N N N D N
  • Stade Louis II
  • Január 23. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Olympique Marseille
Teljesítmény:
V V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Elég nagy gödörbe került Andre Villas-Boas csapata, az Olympique Marseille. Az utolsó négy bajnokijukon egyetlen pontot sikerült szerezniük, és bár játszottak a Paris Saint Germain ellen is, a másik három meccs hozható volt. Sőt, kötelező lett volna mindegyiken begyűjteni a három pontot. Először ikszeltek a kiesőhelyen álló Dijonnal – ezután jött a PSG elleni meccs -, majd hazai pályán kikaptak a Nimes-től, majd a Lenstól. Egyikük sem világverő gárda, a Nimes a Dijonhoz hasonlóan kiesőhelyen, és a Lens ugyan a tabella első felében szerepel, attól még illett volna nyerni.

És ha nem megy a gyengébb csapatok ellen, akkor mi lesz a Stade Louis II-ben? Merthogy Niko Kovac együtteséhez látogatnak vasárnap, és nincsenek jó érzéseim a találkozóval kapcsolatban. Mármint Marseille-oldalról. Wissam Ben Yedderék jobban állnak, utolsó öt bajnokijukból négyet megnyertek (egyszer játszottak döntetlent), így nem kérdés, hogy ki az esélyesebb. Vagy pont egy erősebb gárda ellen támadnak fel Payeték? Derítsük ki, lássuk a Monaco – Marseille meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Montpellier – Monaco

Izgalmas meccset játszottak a Stade de la Mossonban, a Montpellier csapata hiába volt háromgólos hátrányban, majdnem sikerült szenzációt okozva felállni a padlóról. Két gólt szereztek öt perc alatt, amivel visszahozták a reményt, de hiába a nagy rohamok, egyenlíteni már nem sikerült. Nézzük, hogy is alakult ki a 3-2-es monacói győzelem:

Az első játékrészben két gólt láthattunk: Először a 24. percben zördült meg a háló, egy szöglet után Wissam Ben Yedder gyönyörű mozdulattal húzta kapura a labdát, ám a felsőlécről kivágódott. Nem volt azonban ok az aggodalomra, mert a kipattanó Kevin Volland elé érkezett, ő meg kapásból kilőtte a bal alsót.

Tíz perccel később már Ben Yedder is örülhetett, Caio Hernandez beadását nagyon okosan csúsztatta meg (háttal a kapunak), Omlin esélytelen volt.

Egyértelműen a vendégeké volt a félidő, a Montpellier kaput sem talált, Lecomte-nak az égegyadta világon semmi dolga nem akadt.

A második félidő elején még jobban elhúztak Kovacék, Ben Yedder ezúttal tizenegyesből volt eredményes.

Aztán eljött a 64. perc, amikor szépített a Montpellier: Mollet beadása tökéletes volt a bent érkező Laborde-nak, aki viszont lyukat rúgott, szerencséjére a hosszún ott állt Wahi, aki kapásból a hálóba helyezett.

Öt perc múlva pedig még közelebb zárkóztak a hazaiak, Delort lőtt öt méterről Lecomte kapujába.

A legvégén Delort lábában volt az egyenlítés húszméteres lövését azonban nagy bravúrral kiszedte a Monaco kapusa, így maradt a 2-3, a Monaco zsinórban harmadik idegenbeli meccsét is megnyerte.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.12.Ligue 1
marseille
2:1
monaco
Ligue 1
2019.10.30.Francia Ligakupa
monaco
2:1
marseille
Francia Ligakupa
2019.09.15.Ligue 1
monaco
3:4
marseille
Ligue 1
2019.01.13.Ligue 1
marseille
1:1
monaco
Ligue 1
2018.09.02.Ligue 1
monaco
2:3
marseille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Marseille – Lens

Mélyen tudása alatt teljesítettek a portugál edző tanítványai, a Lens minden tekintetben a vendéglátók feje fölé nőtt. Szinte az egész találkozón csak nekik voltak helyzeteik, és hát, ami fontosabb, hogy csak ők lőttek gólt. A 0-1-es eredmény a Marseille számára hízelgő, lehetett volna ez több is, ha nem szórakozzák el a lehetőségeiket a vendégek.

Az első félidőben nem született gól, meg úgy nagyon helyzet sem. A legizgalmasabb jelenet Caleta-Car labdavesztése volt, de mielőtt a „tolvaj” lőhetett volna, a horvát védő társa besegített és megszerezte a labdát.

A második félidőben egyre jobban nyomott a Lens, egyre több veszélyes akciót vezettek. Egy érdekes tény: A Marseille a 90 perc alatt egyszer találta el a kaput, Nemanja Radonjic életerős lövése nem okozott gondot Lecának.

Mandandának viszont gondja akadt Simone Bokote Banza fejesénél. A csatár Haidara beadására érkezett jó ütemben, két hazai védő között bólintott, Mandanda pedig nem tudott hárítani.

Ezután Banza és Kalimuendo egyre-másra pazarolták el a ziccereket, de a futball nagy törvénye most nem érvényesült, nem tudta kihasználni ezt a Marseille. Totálisan gyengén játszottak, egyre nagyobb bajban a csapat…

Összefoglalás

Az az igazság, hogy már régóte megérett ennek a meccsnek a tippje a fejemben. Látva, hogy mi történik a Marseille háza táján, csak még erősebb lett a gondolat, olyannyira, hogy semmi nem tud eltéríteni ettől. Gondolom, ti is kitaláltátok: A Monaco győzelmére fogok fogadni.

Egy PSG elleni vereség sosem ciki, mindig benne van a pakliban, hiszen a játékoskeret messze a legjobb Párizsban, viszont a Nimes elleni vereség már annál problémásabb. És a Lens ellen mutatott játék meg… Hát, gyalázatosan gyenge volt.

Eközben a hercegségbeliek szépen araszolnak felfelé, most már csak négy pont a hátrányuk a Lyonnal szemben.

Hazai pályán csak egy vereséget szenvedtek (A Lens-szal nem bírtak ők sem), egyébként hat győzelmük és három döntetlenjük van. A Marseille jól szerepelt idegenben, de nem véletlen a múlt idő. Kikaptak a Rennes-től, aztán az Angers-tól, utána pedig jött a Dijon elleni 0-0.

Saját nevelésű védőjükre, Boubacar Kamarára nem számíthatnak, Niko Kovac pedig az eltiltott Rubén Aguilarra és a sérült Cesc Fabregasra.

Közös meccseiken nem ritka, hogy mindketten hálóba találnak, utolsó tíz meccsükből kilenc így alakult, azonban, ha a Marseille úgy játszik, mint a Lens ellen, akkor esélyük nem lesz a jobb és szervezettebb Monaconak betalálni. Tényleg nincs indok, ami elbizonytalanítana: A hazaiak győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső