Monaco – Olympique Marseille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 10.
Monaco
Teljesítmény:
N D V V V
  • Stade Louis II
  • Szeptember 11. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Marseille
Teljesítmény:
N D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy igazi, hamisítatlan francia rangadóval folytatjuk, amely azért a nem is olyan távoli múltban még nagyobb presztízsű meccsnek számított. A tavalyi szezon bronzérmese fogadja vendégül azt az Olympique Marseille-t, akiktől a balhé nem állt távol a tavalyi szezonban, és már idén is akadtak problémák, a Nice elleni mérkőzés azért szakadt félbe, mert Dimitri Payet finoman szólva összekülönbözött a nizzai szurkolókkal… Ugye ilyenkor jön a szokásos narratíva, ami arról szól, hogy ő kezdte azzal, hogy visszaütött. Tény, hogy Payet-t hátba dobták, nem kis erővel, és az is tény, hogy egy futballistánál is betelhet a pohár, így volt ezzel a francia támadó, aki aztán egy palackot visszadobott. Látjátok, látjátok, ezért nem éri meg dobálózni, legyen szó klubmeccsről vagy válogatott találkozóról…

Na jó, nem az a legfőbb jellemzője a Marseille-nek, hogy a balhéznak ha kell, ha nem, de tény, az utóbbi időben nem a futballtudásuk okozta a legtöbb címlapot.

Ezt a szezont viszont jól kezdték, három meccsből kettőt nyertek, egy pedig döntetlennel ért véget. Ugyanezt a Monaco nem mondhatja el, nem elég, hogy kiestek a BL-ből, még a bajnokságban is rettenetesen beragadtak, első győzelmüket az újonc Troyes ellen szerezték a válogatott szünet előtt.

Vajon milyen eredmény várható a Monaco – Olympique Marseille találkozón?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Troyes – Monaco: 1-2

G.: Aguilar (ög) ill. Diop (2)

Döntetlennel indította a 2021/22-es idényt a Monaco, ami még talán rendben is lett volna, az ezt követő két vereség viszont már nagyon nem. Mindezek fejébe nem sikerült fordítani a Shakhtar Donetsk ellen, úgy kellett a három pont Niko Kovac együttesének, mint még talán soha. Ha nehezen is, de ez összejött.

A kezdők:

Troyes:

Gallon – El Hajjam, Giraudon, Salmier – Ripart, Kouame, Tardieu, Biancone – Champost, Touzghar, Balde

Monaco:

Nübel – Aguilar, Maripán, Badiashile, Caio Henrique – Fofana, Tchouameni – Martins, Jean Lucas, Diop – Ben Yedder

Nem volt ez egy könnyű szülés, de a Monaco együttese az első félidőben rendkívül pofásan játszott, és könnyen lezárhatta volna a meccset a lehetőségek száma és minősége alapján. Merthogy hatalmas lehetőséget puskázott el Gelson Martins, aki egy Jean Lucas által megfejelt labdába tette bele a lábát a kaputól öt méterre. Nagyon rosszul, a labda méterekkel fölé szállt.

Később a friss francia válogatott, Aurelien Tchouameni kapott egy labdát a tizenhatos bal oldalán, majd egy csel után kapura csavart, a játékszer a kapufák találkozási pontját érintve hagyta el a játékteret. Nagyon szépen oldotta meg a középpályás, aki egyébként a válogatottban lenyűgözte a szurkolókat és Didier Deschamps szövetségi kapitányt is.

A vezetés azért így is összejött, a lefújás előtt öt perccel Wissam Ben Yedder forintos passzát Sophiane Diop a hálóba gurította.

A második félidőre a Troyes összekapta magát, és elkezdtek veszélyesen támadni. Első alkalommal még a kapufa megvédte Alexander Nübelt, Giulian Biancone próbálkozásánál mentett a léc a német helyett, másodszor viszont már nem úszták meg. Egy öngóllal egyenlítettek, és szegény Ruben Aguilar volt megint a szerzője, aki a Shakhtar Donetsk elleni mérkőzésen is a saját kapujába talált. Lényegében az a gól jelentette a búcsút a hercegségbeliek számára…

Ezúttal a társaknak viszont volt még idejük jóvátenni társuk baklövését, hét perccel később ismét Sophiane Diop talált a hálóba, ezúttal Fofana indítását vágta be a fiatal francia.

Könnyen eldönthették volna a vendégek a mérkőzést, egy rossz hazaadásra Wissam Ben Yedder csapott le, de nem tudott túljárni Gallon eszén, a kipattanó labdát Diop csavarta rá, másodszor is nagy bravúrt mutatott be az újonc kapusa.

A Troyes csapatának még szerencséje sem volt, a hajrában Mama Baldé szép emelése a kapufáról jött ki, az ismétlést pedig ollózva lőtte fölé Yoann Touzghar. És még a legvégére is maradt egy egyenlítési lehetőség, Renaud Ripart jobb felsőbe tartó bombáját szedte ki a léc alól Nübel.

Könnyű meccs is lehetett volna, de a kimaradt lehetőségek, és a Troyes második félidőben mutatott javulása ezt megakadályozta, hosszú út előtt áll még Niko Kovac együttese…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.23.Ligue 1
monaco
3:1
marseille
Ligue 1
2020.12.12.Ligue 1
marseille
2:1
monaco
Ligue 1
2019.10.30.Francia Ligakupa
monaco
2:1
marseille
Francia Ligakupa
2019.09.15.Ligue 1
monaco
3:4
marseille
Ligue 1
2019.01.13.Ligue 1
marseille
1:1
monaco
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nice – Olympique Marseille

Ahogy azt már írtuk, a meccs a 74. percben félbeszakadt, miután Dimitri Payet hátát eltalálták egy vizes palackkal. A támadó összeesett, majd hamar felugrott és visszadobta a palackot, amit továbbiak követtek. Ezt nehezen viselték a Nice szurkolói, akik közül többen a pályára rohantak, és valóságos tömegverekedés tört ki.

A játékvezető a játékosokat az öltözőbe küldte, később pedig folytatni akarta a mérkőzést, de a vendégek úgy döntöttek, saját biztonságuk érdekében hazautaznak.

A minap megszületett a döntés: A meccset semleges pályán újra kell majd játszani, a rendezői hiányosságok miatt a Nice-t kétpontos levonással sújtják, amiből egyet még függőben hagytak. Dimitri Payet egymeccses, Alvaro González kétmeccses eltiltást kapott, Pablo Fernández erőnléti edző pedig ebben a szezonban már nem dolgozhat, miután részt vett a dulakodásban, és meg is ütött egy nizzai szurkolót.

Valamint – hab a tortán – további két mérkőzést kell zárt kapuk mögött rendezni, valamint a déli lelátó elé ki kell feszíteni a hálót, ami felfogja az eldobált tárgyakat.

Ilyen az, amikor pár, magáról megfeledkezett ember miatt másik 18.000, és a csapat bűnhődik…

Összefoglalás

Jorge Sampaolinak tehát több kulcsjátékosa pótlását is intéznie kell, Payet helyett Bamba Dieng vagy Luis Henrique léphet pályára. Alvaro González két meccset kapott, őt az eltiltását letöltő Leonardo Balerdi helyettesítheti.

A Monaconál Golovin továbbra is sérült, ahogy Kevin Volland is, nem valószínű, hogy Kovac bármit változtat a Troyes elleni kezdőhöz képest.

Az utolsó öt meccsen a mérleg igazságos, hiszen egy mérkőzés ért véget pontosztozkodással, kettőt a Monaco nyert, kettőt meg a Marseille. A II. Lajos Stadionból az elmúlt években ritkán tudták elhozni a három pontot, ám most a lehetőség megvan rá. A Monaco még mindig a sebeit nyalogatja, de az is az igazsághoz tartozik, hogy a Marseille-t is megfogta a nizzai balhé.

Amit valószínűnek tartunk az az, hogy mindkét fél a hálóba talál, még úgy is, hogy a hazaiaktól és a vendégektől is hiányzik egy fontos láncszem, valamint szerintünk az is sanszos, hogy 2,5 gólnál több születik a találkozón. Mondatja ezt velünk a múltban elért eredményeik sora, valamint az eddigi szezonban mutatott teljesítmény.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső