Monaco – PSG: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 17.
Monaco
Teljesítmény:
N N V D V
  • Stade Louis II
  • November 20. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
PSG
Teljesítmény:
N V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szerdai Nemzetek Ligája fordulót átugorva térjünk inkább vissza a klubfutball világába, mert a hétvégi meccsek között mazsolázva remek kis találkozókat találtam, mint például a Monaco – PSG. A hazaiak most is az élmezőnyhöz tartoznak (mondhatni), de évekkel ezelőtt ez a meccs még egy sokkal nagyobb rangadónak számított. A PSG pedig – természetesen – visszaült a trónra, amit szabadon hagyott, az első két fordulót vereséggel indították, azóta viszont csak nyernek.

Vajon Niko Kovac együttese elég erős ahhoz, hogy feltartóztassa Di Mariát és társait? Ennek most megpróbálunk utána járni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Nice – Monaco

Nem várt könnyű meccs Ben Yedderékre, a Nice nagyon masszív csapat benyomását kelti, habár volt már jobb szezonjuk is. Ettől függetlenül volt már nagycsapat, aki megszenvedett ezen a pályán.

Láttatok már olyat, hogy két lövést is hárít egy kapus fél percen belül és mindkettőt kapufára üti? Tessék, itt a lehetőség megnézni, ugyanis a Nice kapusa, Benitez pontosan ezt tette: Előbb Volland jobbról lőtt labdáját ütötte a felsőlécre, majd Ben Yedder ismételt, ez a baloldali kapufán csattant. Megúszta a Nice.

Ezt megúszták, de a 23. percben lőtt Monaco-szögletet már nem: Ben Yedder ívelt középre, a gólerős belső védő, Axel Disasi emelkedett a legmagasabbra és a kapu jobb oldalába bólintott, ezzel a góllal szerzett vezetést a Monaco.

A második Monaco találathoz egy nagy védelmi hibára volt szükség: Nsoki passzára csapott le Diop, a későbbi gólszerző, egy kicsit – Nsokival a nyakán – vezette a labdát és Benitez mellett lőtt a hálóba. Nagy hiba volt az ifjú Nice védőtől.

A Nice nem igazán volt veszélyes Mannone kapujára, az egész első félidőben egyszer találták el a kaput, és a második gólig is csak vegetáltak. Ezt követően viszont magukra találtak, és a 69. percben sikerült is szépíteni: Egy távoli – nem túl erős – lövést nem sikerült megfognia Mannonenak, a menteni igyekvő Disasi elvesztette a labdát, így Lees Melou kihasználva a zűrzavart belőtte a labdát a kapuba.

A meccsen még Ben Yedder újabb kapufáját érdemes kiemelni, más már nem történt. Simának indult, még simábbnak tűnt a második gól után, aztán elképesztően nehéz lett a vége, de nyertek a hercegségbeliek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.15.Ligue 1
monaco
1:4
psg
Ligue 1
2020.01.12.Ligue 1
psg
3:3
monaco
Ligue 1
2019.04.21.Ligue 1
psg
3:1
monaco
Ligue 1
2018.11.11.Ligue 1
monaco
0:4
psg
Ligue 1
2018.08.04.Francia Szuperkupa
psg
4:0
monaco
Francia Szuperkupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

PSG – Rennes

A bajnokság jelenlegi harmadik helyezettje látogatott a Paris Saint-Germain otthonába, de kénytelenek voltak végül üres kézzel távozni. Ami a meccset illeti, a PSG abszolúte megérdemelten tartotta otthon a három pontot, a Rennes-nek egy pillanatig sem volt esélye a címvédő ellen.

Moise Keannek nagyon megy, mióta Párizsban játszik. Az Evertonban csak elvétve szerzett gólt, de itt négy meccs alatt négyet vágott a fiatal olasz támadó. Ez volt az ötödik meccse, nem akart lemaradni, szóval ezúttal is gólt szerzett, egy távoli lövéssel szerzett vezetést csapatának a 11. percben.

Innen kezdődött az Angel Di Maria-show, az argentin szélvészgyors szélső egész meccsen az őrületbe kergette a Rennes védőit. Első kísérlete még csak a kapufáig jutott, de aztán Ander Herrera remekbe szabott passzát váltotta gólra a 21. percben.

A félidőben még számtalan helyzete volt a hazaiaknak, több gól viszont nem sikerült. Ekkor még… Merthogy a másodikban újra lecsapott Di Maria, egy kissé furcsa szituációt követően kapott egy passzt, tolt egyet a labdán és a hosszú alsó sarkot lőtte ki.

Egyértelmű meccs, ennél egyértelműbbet nem sokat láttam életemben. A PSG a kezdeti nehézségek után zsinórban hatodik meccsét nyerte meg.

Összefoglalás

Ahogy mondtam, régebben ez nagyobb rangadónak számított, de azért most sem szabad félvállról venni. Sem a PSG-nek, sem pedig nekünk. Ha valaki, akkor a Monaco képes lehet megszorongatni Neymarékat.

Mint például idén januárban, amikor 3-3-as döntetlenre végeztek a felek. Jó kis meccs volt az.

Az örökmérleg persze a PSG mellett van, de ne gondoljátok, hogy annyira elhúzott volna a PSG, nem-nem. Mindössze 21-19-re „vezetnek” a Monaco előtt, maradék 18 meccsük pedig döntetlenre végződött.

Az odds ennek megfelelően nem is tükröz annyira egyértelmű PSG-győzelmet, és bevallom, engem is elbizonytalanít.

A PSG-nek még mindig egy rakat sérültje van, bővült is a névsor két játékossal: Thilo Kehrert meg kellett műteni, ő a jövő év elején térhet vissza, Moise Kean sem állhat majd Tuchel rendelkezésére, na meg ott vannak azok, akik régebb óta nem szerepelhetnek: Juan Bernat, Mauro Icardi, Marco Verratti vagy Julian Draxler. Igen, igen, nélkülük is elképesztően erős ez a PSG…

Niko Kovac első számú kapusára, Lecomte-ra nem számíthat, mellett Pietro Pellegrini sérült meg, illetve kezdő jobbhátvédje, Aguilar begyűjtött öt sárga lapot, ő ezen a mérkőzésen „üli le” az eltiltását.

Nem könnyű a választás, mert benne van a meglepetés meg egy sima párizsi siker is, de a góloknál nincs ekkora kérdés: Utoljára 2017-ben játszottak olyan meccset, ahol a gólszám nem érte el a 2,5-et (legalább), ez most is remek választásnak tűnik. Az esélyek ellenére egy Keylor-kapituláció is benne van, a mindkét csapat szerez gólt lehetőség pedig jól fizet. Rátok bízom, én maradok az első verziónál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső