Monaco – Rennes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 21.
Monaco
Teljesítmény:
N V D N N
  • Stade Louis II
  • December 22. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Rennes
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tavaly a harmadik helyet a Monaco bitorolta, most viszont csak a középmezőny tagjai. A dobogó legalsó fokán most a Rennes együttese szerepel, Bruno Génésio alaposan összeszedte a játékosokat. Azt már több francia tippben is megemlítettem, hogy idén senki másnak nincs esélye megnyerni a bajnokságot, mint a PSG-nek, Mbappéék előnye már most tetemes, és még csak féltávnál vagyunk. Valóságos csoda kellene, hogy az Olympique Marseille, a Rennes, vagy igazából bárki más az élen fejezze be a pontvadászatot.

A Monaco együttesének friss az élmény, ők pontosan tudják, mennyire erős a párizsi együttes, épp az előző körben futottak velük össze, és szenvedtek 2-0-s vereséget.

A bajnokság előző fordulója a Rennes-nek sem sikerült jól, ők meg hazai pályán szenvedtek vereséget a Nice-től. Ezekről a meccsekről fogunk bővebben beszélgetni, viszont azt említsük meg, hogy a francia bajnokság a múlt héten szünetelt, a kupában vettek részt a csapatok. Születtek érdekes eredmények, de a Rennes és a Monaco is tovább tudott jutni. A hercegségbeliek a harmadosztályú Red Start verték, míg a Rennes a Lorient gárdájával bánt el.

Nem is húzom tovább az időt, következzen a Monaco – Rennes összecsapás, ami a mai napon az utolsó mérkőzésünk lesz. Holnap pedig újra találkozunk, karácsonyig már csak angol meccsek lesznek a kínálatunkban, vasárnap teljes fordulót rendeznek a Premier League-ben. Ha megrendezik…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

PSG – Monaco: 2-0

G.: Mbappé (2)

Fájhatott a Monaco drukkerek szíve, hiszen csapatuk vereségét az a Kylian Mbappé okozta, akinek fényes karrierje a hercegségből indult. Azóta már eltelt jó pár év, és a francia játékost mindenki a PSG-vel azonosítja, de attól még a tény tény marad. Rangadó volt ez, még akkor is, ha az élen álló PSG-vel szemben a Monaco csak a tabella hetedik helyét foglalta, foglalja el. Hiába volt több helyzete a vendégeknek a találkozón, a PSG jobban használta ki a helyzeteit…

A kezdők:

PSG:

Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Diallo, Bernat – Wijnaldum, Verratti, Gueye – Di Maria, Messi, Mbappé

Monaco:

Nübel – Sidibe, Maripán, Disasi, Caio Henrique – Fofana, Tchouameni – Golovin, Diop, Martins – Ben Yedder

Nem illetődött meg az éllovas ellen a Monaco, az sem nagyon zavarta őket, hogy a Parc des Princes-ben játsszák a találkozót, rögtön letámadták a PSG-t, és ez kis híján eredményre is vezetett. A meccs elején a saját térfelén, saját kapuja felé tartó Marco Verratti nem tudott szabadulni a labdától, Sofiane Diop elvette tőle, majd a kapu felé iramodott. Wissam Ben Yedderrel játszott össze, a válogatott csatártól kapta vissza a labdát, majd azonnal a jobb alsót vette célba. A játékszer a kapufáról egyenesen Gigio Donnarumma ölébe hullott. Szerencséje volt a párizsiaknak.

Aztán pár perccel később Ángel Di Maria összehozott egy tizenegyest a PSG-nek, miután Djibril Sidibe rálépett az argentin lábára. A büntetőt Kylian Mbappé végezte el, és a jobb alsóba lőtt. Alexander Nübel eltalálta a sarkot, de túl későn vetődött el, így nem volt lehetősége védeni.

A góltól nem esett össze a vendégcsapat, ismét egy erőszakos labdaszerzés után törhettek kapura, Wissam Ben Yedder azonban túl hosszan szöktette magát, így Donnarumma elé vetődött, és megállította az akciót. Pontosabban Aurelien Tchouameni állította meg, aki a kapusról kijövő labdát mellé lőtte.

Az első félidő lefújása előtt egy perccel Youssouf Fofana hibázott nagyot, egy könnyű passzt szabott túlságosan rövidre, Lionel Messi lecsapott rá, egészen a monacói tizenhatosig cipelte, kirakta a bal oldalra, ahol menetrendszerűen jött Kylian Mbappé, és remek mozdulattal a bal alsóba csavart.

A második félidő már kevésbé sikerült mozgalmasra, a PSG nem igazán erőltette a támadásokat, a Monaco pedig nem tudott túljárni a Marquinhos vezette védelmen. Ha mégis, akkor ott volt utolsó mentsvárként Gigio Donnarumma. A vége így 2-0, a Párizs továbbra is remekel, a Monaco maradt a középmezőny tagja.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.16.Ligue 1
monaco
2:1
rennes
Ligue 1
2020.09.19.Ligue 1
rennes
2:1
monaco
Ligue 1
2019.10.20.Ligue 1
monaco
3:2
rennes
Ligue 1
2019.05.01.Ligue 1
rennes
2:2
monaco
Ligue 1
2019.01.09.Francia Ligakupa
monaco
8:7
rennes
Francia Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Rennes – Nice: 1-2

G.: Bourigeaud ill. Dolberg, Atal

Már idén is komolyan kell venni a Nice együttesét, Christoph Galtier nagycsapatot épít, ami az elkövetkezendő 1-2 évben fog majd beérni véleményünk szerint. A múlt hétvégén rangadót rendeztek a Ligue 1-ben, a harmadik Rennes fogadta a negyedik helyen álló Nice-t. A mérkőzés végén a vendégek örülhettek, és bár előzniük nem sikerült, így is egy pontra megközelítették Dokuékat.

A kezdők:

Rennes:

Gomis – Traoré, Omari, Aguerd, Truffert – Majer, Martin, Santamaria – Bourigeaud, Laborde, Terrier

Nice:

Benitez – Atal, Todibo, Dante, Lotomba – Boudaoui, Rosario, Lemina, Kluivert – Dolberg, Gouiri

Az első tizenöt percben különlegesebb esemény nem volt a találkozón, majd a 19. percben váratlanul a vendégek szereztek vezetést. Ehhez arra volt szükség, hogy a veterán Dantét (aki már elmúlt 40 éves!) a tizenhatoson belül könyökölje le Baptiste Santamaria. A Németországból érkező középpályás bűnét Kasper Dolberg torolta meg, a tizit középre lőtte, míg Gomis jobbra vetődött, 0-1.

Szinte azonnal egyenlíthettek volna a hazaiak, Naif Aguerd egy jobboldali szöglet után fejelt teljesen üresen, labdája a kapufáról jött ki.

Az első félidő krónikájához még egy vendég lehetőség tartozik, Kasper Dolberg egy közeli lövéssel tette próbára Gomist, ezt a csatát azonban a kapus nyerte, hatalmas védés volt.

Bruno Génésio a félidőben lekapta a pályáról Santamariát, egyrészt azért, mert a középpályás nem játszott jól, másrészt azért, mert egy kicsit átalakította csapatát a mester. Jött Guirassy, számíthattunk egy támadóbb Rennes-re. Lehet, hogy támadtak a hazaiak, de a Nice sem vonult vissza a csigaházába. A kezdés után öt perccel Kasper Dolberg kiosztott egy gólpasszt is, Youcef Atal a jobb szélről rúgott zseniális, védhetetlen gólt.

A második vendég gólt követően megváltozott teljesen a játék képe, a Rennes minden mindegy alapon támadott, a Nice pedig most már tényleg visszavonult abba a bizonyos csigaházba. Kamal Deen Sulemana egy távoli bombával jelezte, hogy a csapata megpróbálja a lehetetlent, aztán az 59. percben, tehát viszonylag hamar sikerült is szépíteni. Truffert beadását Benjamin Bourigeaud bólintotta be a nizzai kapuba.

Mindent megtett az egyenlítés érdekében a hazai gárda, Gaetan Laborde például öt méterről lőtt fölé egy Benitezről kipattanó labdát. Volt még egy jó fejese Lorenz Assignonnak, amit szintén Benitez hárított, majd szép lassan lepörgött az óra, és a játékvezető véget vetett a bajnoki mérkőzésnek. Jól játszott a Nice, de nem volt rossz a Rennes sem. Csak hát a befejezések…

Összefoglalás

Vigyáznia kell a lapokkal a Monaco együttesének, három alapember is egy sárgára van az eltiltástól. Djibril Sidibé, Sofiane Diop és Youssouf Fofana is a pályán lesz, és hát ők nem riadnak vissza a keményebb dolgoktól sem…

Sérültje négy van Niko Kovacnak: Jean Marcelin, Benoit Badiashile, Krépin Diatta és Cesc Fabregas.

Az még kérdéses, hogy Rubén Aguilar végül tudja-e vállalni a játékot, őt a kétséges csoportba kell tenni.

A Rennes-nél Jérémy Gélin az egyetlen sérült, ő sem most esett ki, hanem idén nyáron, júliusban. Ezzel csak arra akartam célozni, hogy a hiánya nem fogja majd meg a Génésio legényeket.

Itt is ketten veszélyben vannak, Jonas Martin és Baptiste Santamaria. Bár, ha a múltkori meccsükből indulunk ki, akkor a középpályás nem fog szerepelni, nem igazán ment neki a játék a Nice ellen.

A II. Lajos Stadion nem olyan oroszlánbarlang, mint ahogy azt a szurkolók szeretnék, több meccsén bukott itt pontot az együttes, mint ahányon nyert…

A Rennes idegenbeli teljesítménye sem a legjobb, nyolc meccsen összesen tizenkét pontot gyűjtöttek be. Ez három győzelmet, három döntetlent és két vereséget jelent. Az idegenben játszó csapatnak ennél a párharcnál amúgy is régen, 2018-ban sikerült nyernie, most sem lenne meglepetés, ha hazai győzelemmel végződne a találkozó. Vagy döntetlennel.

Számunkra mind a két opció elég szimpatikus, így az 1X-et mindenképp megtesszük, bár az odds ott viszonylag kicsike. Érthető okokból… Van viszont egy tipp, amelyik nagyon szimpatikus, ez pedig a gólok száma. Egymás ellen 10-ből 9-szer végeztek két és fél gól felett, volt itt 3-2-től kezdve 7-0-ig minden, mi szem-szájnak ingere.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső