Monaco – St. Etienne: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 22.
Monaco
Teljesítmény:
N V V V N
  • Stade Louis II
  • December 23. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
St. Etienne
Teljesítmény:
D N D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai nap zárásaként a Monaco – St. Etienne mérkőzésre fogunk tippet adni, remélhetőleg egy olyat, ami által majd elégedetten néztek rá az eredményre. Nem könnyű rögtön választ adni a kérdésre, hogy melyikük fog nyerni, de egy kis utánajárás csodákra képes. Talán nem is a meccs kimenetelét fogjuk majd megtippelni, ezt hamarosan meglátjátok.

A Monaco csapata Niko Kovac irányításával az élmezőnybe tartozott, de aztán egy hárommeccses nyeretlenségi sorozat (kikaptak a Lille-től, a Marseille-től és a meglepő módon a Lens-tól is) következtében a középmezőnybe süllyedtek, leszakadva a Lille – Lyon – PSG – Marseille négyestől.

Utolsó meccsüket nyerték, így talán kint vannak a vízből, de ezúttal nehéz ellenfél vár rájuk, és sokáig nem gondoltam, hogy a St. Etienne-ről a nehéz jut majd eszembe. Ugyanis a zöldek baromi gyengén kezdtek, volt, hogy hét meccsen keresztül vereséget szenvedtek, most viszont már öt meccs óta veretlenek. Oké, az öt meccsből négy döntetlenre végződött, de szerintem ez is jól mutatja, hogy képesek meglepetést okozni.

A nagy kérdés, hogy a hercegségbelieket meg tudják-e lepni?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Dijon – Monaco

Jó lehetőség volt ez Ben Yedderék számára, hogy leszámoljanak az eddigi kudarcokkal, hiszen a sereghajtó otthonába látogattak, akik… Hát, továbbra sem Ligue 1-szintűek, maradjunk annyiban. Ahogy az angoloknál, az olaszoknál, itt is van egy kifejezetten gyenge csapat. A Sheffieldre és a Crotonéra gondoltam.

De hogy mennyire nem megy mostanság a Monaconak jól mutatja, hogy még ez a nem túl acélos Dijon is meg tudta szorongatni. Szépen indult a meccs, negyedóra kellett Kevin Volland vezető találatához, amely egyébként egy szép akcióból alakult ki. És ki más adta volna a gólpasszt, mint Wissam Ben Yedder…

A félidő hátralévő részében még egy-egy kisebb lehetőség, meg egy dijoni lesgól született, de újabb szabályos találat már nem. Ahogy a második félidőben sem, ott is minden flottul ment egy darabig, de aztán a kapu előtt megállt a tudomány. A meccs legnagyobb helyzete egyértelműen Konate nevéhez fűződik, aki egy monacoi hibát nem tudott kihasználni, pedig már csak Mannone állt előtte…

Maradt a 0-1, a Monaco három mérkőzés után tudott újra nyerni, a Dijon pedig egyre mélyebb szakadékba kerül.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.28.Francia Kupa
monaco
0:1
st etienne
Francia Kupa
2019.11.03.Ligue 1
st etienne
1:0
monaco
Ligue 1
2019.05.05.Ligue 1
monaco
2:3
st etienne
Ligue 1
2018.09.28.Ligue 1
st etienne
2:0
monaco
Ligue 1
2018.05.12.Ligue 1
monaco
1:0
st etienne
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

St. Etienne – Nimes

Nagyon bíztam a St. Etienne győzelmében, olyannyira, hogy az ő győzelmükre fogadtam, azonban igazán pechesek voltak a hazaiak, el fogom mesélni, hogy miért.

De előbb az első gól sztoriját mesélném el, nagyon egyszerű lesz. Boudebouz ívelt be egy szögletet a meccs 8. percében, a fellépő Moukoudi meg befejelte a labdát. Hadd tegyem hozzá, hogy Reynet kapusnak ezt talán illett volna hárítani, gyakorlatilag pont egy labdányi hely volt a kapus és a kapufa között, Moukoudi jól célzott…

Nem sokkal később Nordin lépett meg egy labdával a jobb szélen, a másik oldalon teljesen üresen érkezett Khazri, meg is kapta a játékszert, de ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt.

És többek között azért voltak pechesek a hazaiak, mert a Nimes egyenlítését kvázi ők hozták össze. Az előbb még a másik kapunál hibázó Khazri próbálta szerelni a Nimes játékosát, de pont Ahlinvi elé sodorta a labdát, aki kihasználta a hatalmas lehetőséget.

A félidő végén Reynet újra hibázott, ezúttal egy tizenegyest fújtak be az ő szabálytalansága után, de aztán javított a hálóőr, kivédte Boudebouz büntetőjét.

Fordulás után pedig már a Nimes vezetett: Az 56. percben Ripart értékesítette azt a tizenegyest, amit az Alakouchcsal szemben elkövetett szabálytalanság miatt ítélt a bíró. Pimasz volt Ripart, panenkázva, elegánsan lőtt a kapuba.

Nem maradt viszont pont nélkül a St. Etienne, mert a 63. percben Nordin 17 méterről a jobb alsóba tekert. Reynet talán ezt is foghatta volna… Talán… 2-2-vel zárult tehát a mérkőzés, nem lehetett panasz a gólok számára, azonban szomorú, hogy a hazaiak nem tudták begyűjteni a három pontot.

Összefoglalás

Hm, nem ez a legegyszerűbb tipp, valóban. Nem azért, mert annyira kiegyenlítettek lennének az erőviszonyok, hanem azért, mert a Monaco most nem igazán van élete formájában. Látszott ez a Dijon elleni meccsen is, elég sokszor hozták bajba magukat, elől hiába működik jól a Ben Yedder – Volland kettős, ha a védelem rosszul muzsikál. Ezúttal megúszták, de a Lens például kihasználta ezt és három gólig meg sem állt.

A St. Etienne csapatán pedig egyértelműen látszik a fejlődés, amikor már zsinórban a hetedik meccsüket bukták el, kezdtem lemondani róluk, de pozitívan változtak, még ha ez annyira győzelmekben nem is realizálódik.

Ha a korábbi meccseikből indulunk ki, akkor azért kirajzolódik, hogy nem nagyon esnek egymás torkának, kevés az olyan meccs, ami sok gólt hozott volna. Tavaly például kétszer találkoztak, egyszer a bajnokságban, egyszer a kupában, mindkét meccs 1-0 lett. Mindkétszer a St. Etienne-nek. Sőt, mondok jobbat: Az utolsó négy egymás elleni találkozójukat egyaránt a zöldek nyerték meg.

Kimondhatjuk, hogy ők a Monaco mumusai? Én ebben ugyan nem hiszek, de a statisztikában és a mutatott formában annál inkább, így ezúttal a tippem a gólok számára megy. Nem lesz sok gól, nem lesz 2,5 gól.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső