Monaco – St. Etienne: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 21.
Monaco
Teljesítmény:
D N V N D
  • Stade Louis II
  • Szeptember 22. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
St. Etienne
Teljesítmény:
V V V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Niko Kovacék is bajban vannak, nem csak a Lille. A tavalyi bajnokság harmadik helyezettje nem sokat változott, mégis azt érezzük, ez a csapat teljesen más, mint akiket egy évvel ezelőtt láthattunk. Sehol az a finesz, az a fiatalos lendület, amit mutattak korábban, a visszaesés nem csak a játékukon, de az eredményeken is látszik.

Az együttes búcsúzott a Bajnokok Ligájából, csak az Európa-liga maradt nekik, ahol szűk győzelemmel kezdtek a Sturm Graz ellen, a hétvégén pedig a remekül startoló Nizza otthonában szereztek egy pontot. De ez még mindig nem az igazi.

Lesz lehetőségük a javításra, az a St. Etienne érkezik a II. Lajos Stadionba, akik legutóbbi három meccsüket elbukták, de az idényben is nyeretlenek, 3 döntetlent 3 vereség követett…

Mikor, ha nem most? – tehetik fel a kérdést a hazai drukkerek, a kérdés pedig abszolút jogos. Kit vernek meg Ben Yedderék, ha nem azt az együttest, aki hat meccs alatt egyszer sem tudott győzni?

A Monaco – St. Etienne mérkőzéssel folytatjuk a mai napot.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Nice – Monaco: 2-2

G.: Delort, Boudaoui ill. Golovin, Ben Yedder

A Nice-nél nagy tervek vannak, szeretnének ütőképes csapatot építeni. A pénz megvan, de nagyobb sztárok helyett fiatal tehetségeket vásároltak a nyáron. Plusz, az utolsó napokban egy Ligue 1 szinten kiemelkedő támadót, Andy Delort-t. Az eredmények egyelőre jönnek, most a Monaco ellen szereztek egy pontot, ami könnyedén lehetett volna három is…

A kezdők:

Nice:

Benitez – Lotomba, Todibo, Dante, Bard – Stengs, Rosario, Lemina, Boudaoui – Gouiri, Dolberg

Monaco:

Nübel – Disasi, Maripan, Badiashile – Sidibe, Fofana, Tchouameni, Caio Henrique – Martins, Golovin – Ben Yedder

Niko Kovac ismét három belső védővel vágott neki az összecsapásnak, ami nem meglepő, tekintve, hogy a Nice az eddigi fordulókban tíz gólt szerzett, és még veretlenek voltak a meccset megelőzően.

Ami számukra rossz hír volt, hogy a 15. percben Kasper Dolberget le kellett cserélni, Delort lépett pályára helyette.

Aktívabb volt a Monaco, akik kihasználhatták, hogy a Nice-nek a múltkori balhé miatt zárt kapuk mögött, szurkolóik nélkül kellett legyőzni a hercegségbelieket. Wissam Ben Yedder fejese már majdnem beakadt, a francia válogatott próbálkozását nagyszerű védéssel hárította Benitez kapus.

A következő lehetőség viszont már a kapuban kötött ki, egy mintaszerű akció végén Gelson Martins passzát Aleksandr Golovin becsúszva értékesítette. Mindez a 39. percben történt, a szünetre előnnyel vonulhattak Disasiék.

Viszont alig kezdődött el a második félidő a Nice azonnal egyenlített. A gólszerző Andy Delort volt, aki Gouiri beadására érkezett teljesen üresen, Nübel kiszolgáltatott helyzetben volt.

Hamarosan a vezetést is átvehették volna a nizzaiak, Rosario fejesét viszont védeni tudta a Bayern Münchentől kölcsönkapott fiatal portás.

Ami késik, nem múlik, tartja a mondás. A Nice a második félidőben veszélyesebben játszott, a 73. percben pedig gólnak örülhettek, szerzője a balszélső, Hichem Boudaoui volt, aki Delort okos passzát váltotta gólra.

A hajrá izgalmasra sikeredett, két tizenegyest is befújt a játékvezető, egyet-egyet mindkét oldalnak. De míg Wissam Ben Yedder a sajátját értékesítette, addig Amine Gouiri a másikat kihagyta (majd mérgében széttépte saját magán a mezét), így végül a csapatoknak meg kellett elégedniük egy ponttal.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.19.Ligue 1
st etienne
0:4
monaco
Ligue 1
2020.12.23.Ligue 1
monaco
2:2
st etienne
Ligue 1
2020.01.28.Francia Kupa
monaco
0:1
st etienne
Francia Kupa
2019.11.03.Ligue 1
st etienne
1:0
monaco
Ligue 1
2019.05.05.Ligue 1
monaco
2:3
st etienne
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

St. Etienne – Bordeaux: 1-2

G.: Khazri ill. Hwang (2)

Első győzelmére hajtott mindkét együttes, a Bordeaux vereséggel indított, majd jött két döntetlen, aztán megint két vereség. A St. Etienne három döntetlennel kezdett, ezt két vereség követte. Nem mondhatni, hogy elkapták a srácok a rajtot…

A kezdők:

St. Etienne:

Green – Sow, Moukoudi, Nade – Bounga, Douath, Neyou, Kolodziejczak – Hamouma, Ramirez, Khazri

Bordeaux:

Costil – Pembele, Kwateng, Mexer, Gergersen, Mangas – Onana, Otavio, Adli – Hwang, Dilrosun

Sokat nem teketóriázott a vendég együttes, a hetedik percben egy szép támadás végén Adli hozta kihagyhatatlan helyzetbe társát, Hwang Ui-Jo számára rutinfeladat volt az üres kapuba passzolni. Ezt követően a St. Etienne viszont átvette az irányítást, többet volt náluk a labda, és Wahbi Khazri révén egyenlíthettek volna, ám a szélső lövését Costil kivédte.

A második félidőben sokáig nem történt semmi, maximum az, hogy rettenetesen esni kezdett, ami a stadiont uszodává alakította, nagyon nehéz volt talpon maradni, és nagyon megnőtt a sérülésveszély.

Egy Hwang-lehetőséget és egy Khazri kísérletet láthatott a nagyérdemű, mielőtt sor került a St. Etienne egyenlítésére. Amelyet a vezér, Wahbi Khazri szerzett a hajrában. Mexer veszített labdát saját tizenhatosán belül, Khazri pedig éles szögből is a kapuba talált.

De az egy pont sem lett meg a zöldmezesek számára, mert a 80. percben ismét lecsapott Hwang Ui-Jo, ő is éles szögből talált be Green kapujába.

Az első győzelem tehát a Bordeaux-nak lett meg, a St. Etienne utolsó előtti helyen szerénykedik.

Összefoglalás

Niko Kovac elég sokat rotálja csapatát, némileg kényszerűségből, némileg teljesen logikusan, hiszen elég sűrű ősz vár a fiaira. Kevin Volland felépült, ahogy Myron Boadu is, így az egyetlen sérültje Jean Marcelin maradt a horvát mesternek. A német felépülésével minden visszaállhat a régi kerékvágásba, azaz újra Ben Yedder és Volland rohamozhatják a kaput. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy Gelson Martins kispadra kerül, inkább kihúzódik a jobbszélre.

A másik oldalon Alpha Sissoko, Aimen Moueffek és Yvann Macon nem szerepelhet.

Hatalmas szükség lenne a három pontra a zöldeknél is, és tekintve, hogy a múltban háromszor is meg tudták verni a Monacot erre esélyük is van. Tavaly itt, a II. Lajosban játszottak 2-2-t, előtte a kupában verték a Monacot szintén idegenben, Ben Yedderék 2018-ban (!) tudtak utoljára hazai pályán nyerni a St. Etienne ellen. Másrészt azért is kéne a győzelem, mert a hírek szerint Claude Puel állása veszélyben van, egy monacói vereség az állásába is kerülhet a tapasztalt mesternek.

Legutóbbi találkozásuk a bajnokságban 4-0-s sikert hozott a Kovac-csapatnak, akiknek kötelező a győzelem, el kell kezdeni a felzárkózást, mert ebből nemhogy BL, de még EL vagy Ekl sem lesz jövőre, ha így folytatják.

Magunk részéről bízunk a hazai győzelemben, ami kecsegtető oddson van, tekintve, hogy nagy eséllyel a hazaiak valóban behúzzák a meccset. Nem is hagyjuk ki, és bízunk benne, hogy a St. Etienne nem most fog feltámadni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső