Montenegró – Hollandia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 10.
Montenegró
Teljesítmény:
V N D V D
  • Stadium Pod Goricom
  • November 13. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Hollandia
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó meccsünk megint egy egyértelműnek tűnő csata lesz, hiszen a Montenegró – Hollandia meccset néztük ki számotokra, viszont a csoport maga nagyszerű izgalmakat tartogathat. Még három csapatnak is esélye van az első két hely valamelyikén végezni. Törökország a harmadik, 15 ponttal, Norvégia 17 ponttal áll, míg Hollandia vezet 19-cel. És még van hátra két forduló, van hat megszerezhető pont…

Nem dőlt még el semmi, amennyiben a hollandoknak megremegne a lába Podgoricában, úgy az utolsó forduló elképesztő izgalmakat hozna, Hollandia – Norvégiával zárul a csoport. És ugye még ott vannak a törökök is…

Szóval az Oranje számára a feladat adott, egyszerűen kötelező nyerni Joveticék ellen. Ez az előző meccsükön sikerült is, nagyon megerték a Jugoszláviából kiváló országot, a vége 4-0 lett.

Elég hektikus csoport ez, Hollandia meg különösen hajlamos az érdekes eredményekre. Először kikaptak a törököktől 4-2-re, hogy aztán – edzőt buktatva – visszavágjanak otthon (annak 6-1 lett a vége, Senol Günes meg mehetett, amerre látott), közben a norvégok is itt-ott furcsa meccseket játszottak, szóval, ha van csoport, ahol nem mehetünk biztosra, az ez…

A holnapi napon még csökkentett üzemmódban működünk, aztán szombaton – és hétfőn jön egy nagyobb adag nemzetközi meccs, mielőtt újra a klubfutball vizeire eveznénk.

Az előző kör

Októberben volt legutoljára válogatott szünet, így röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, valamint megvizsgáljuk a kereteket és a friss információkat is.

Norvégia – Montenegró: 2-0

G.: Elyounoussi (2)

A montenegróiak reménykedhettek, Törökország ellen sikerült pontot rabolni, Norvégia meg közel azonos játékerőt képvisel, mint Burak Yilmazék. Azonban a skandináv együttes az első, valamint a második félidőben is betalált, a kettő között pedig nagyjából végig domináltak.

A kezdők:

Norvégia:

Nyland – Pedersen, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling – Berg – Daehli, Ödegaard, Elyounoussi, Hauge – Thorstvedt

Montenegró:

Sarkic – Vesovic, Vujacic, Tomasevic, Radunovic – Kosovic, Scekic, Jankovic – Marusic, Jovetis, Haksabanovic

Huszonöt perc szinte eseménytelenül ment el, ekkor láthattuk az első helyzetet, Mats Daehli csavarását Sarkic tolta szögletre. Három perccel később megszületett az első gól is, a Southampton játékosa, Mohamed Elyounoussi fejelte három méterről kapuba Strandberg középre tett labdáját. A fehérmezesek egymás hibáztatásával törődtek, a hazaiak meg örültek a góljuknak.

Montenegró az első, illetve a második félidőt is nagyjából lehozta különösebben nagy helyzet nélkül, a statisztika esetünkben sokat elárul: Egyszer sem találták el Nyland kapuját. Az első félidőben már a norvégok sem tudtak helyzetet kialakítani, bizonyára más lett volna a helyzet, ha Erling Braut Haaland is a pályán van. De októberben a jövő egyik legfényesebb csillaga sérülés miatt hiányzott. Ahogy egyébként most is fog, idén már nem léphet pályára sem a válogatottban, sem a Dortmund színeiben.

A második félidő első huszonöt perce ismét nem tartogatott semmi jót, veszélytelenül ment a meccs, mígnem a 72. percben láthattunk egy montenegrói fejest. Ez sem volt túl jó, hiszen legalább egy méterrel fölé szállt, de legalább volt valami.

A meccs hosszabbításában még akadt két kiemelni való történés. Először Mohamed Elyounoussi és Marko Vesovic összecsapása, amiben nem lett volna semmi különös, ha a vendégjátékos nem kezdett volna el pörölni a negyedik játékvezetővel. Emiatt kapott egy sárgát, amit nagyon okos módon még meg is tapsolt. Az ilyen kis tapsikolásokat a játékvezetők különösen szeretik, nem volt ezzel másképp az erdélyi Kovács István sem, aki ezt még egy sárga lappal honorálta. A maradéké pár percet tehát emberhátrányban kellett töltenie a csapatnak, Mohamed Elyounoussi pedig ki tudta használni azt, hogy a vendégek fáradtak… És kevesebben vannak.

A 96. percben 17 méterről lőtte ki a bal alsót, amivel aztán tényleg pontot tett a mérkőzés minden egyes elemére, kérdésére, válaszára.

Montenegró minden bizonnyal a harmadik helyen végez a csoportban, míg Norvégia a 2. helyen áll, ami pótselejtezőt ér.

A montenegrói keret

A csapat számára már tét nélküli lesz a mostani két összecsapás, ennek ellenére Miodrag Radulovic a lehető legjobb játékosokat hívta be a 2021-es év utolsó találkozóira. Lássuk, kikben bízik a mester!

A teljes keret:

Kapusok: Matija Sarkic, Milan Mijatovic, Milos Dragojevic

Védők: Marko Simic, Zarko Tomasevic, Stefan Savic, Risto Radunovic, Marko Vesovic, Igor Vujacic

Középpályások: Drasko Bozovic, Nikola Vukcevic, Nebojsa Kosovic, Adam Marusic, Sead Haksabanovic, Marko Vukcevic, Aleksandar Scekic, Marko Jankovic, Milutin Osmajic, Meldin Dreskovic

Támadók: Stevan Jovetic, Fatos Beciraj, Stefan Mugosa, Uros Djurdjevic, Vladimir Jovovic, Igor Ivanovic

Előző meccs eredménye
2021.09.04.VB-selejtező 2022
hollandia
4:0
montenegro
VB-selejtező 2022
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hollandia – Gibraltár: 6-0

G.: van Dijk, Depay (3), Dumfries, Danjuma

Azok mentek nagyot ezen a meccsen, akiknek a neve D-vel kezdődik. Gibraltár szerencséje, hogy Stefan de Vrij és Frenkie de Jong nem a gólszerzésről híres, illetve, hogy Luuk de Jong nem kapott szerepet a meccsen, mert különben még csúnyább lett volna a vége. Így is az lett, mert hatot kapott a kiscsapat, akik ugyan fejlődnek – klubszinten legalábbis mindenképp, gondoljunk csak a Lincoln Red Imps csapatára -, de ez még mindig nagyon kevés.

A kezdők:

Hollandia:

Bijlow – Dumfries, de Vrij, van Dijk, Blind – Wijnaldum, F. de Jong, Klaassen – Berghuis, Depay, Lang

Gibraltár:

Banda – Olivero, Annesley, Wiseman, R. Chipolina – Walker, Bosio, J. Chipolina – Styceh, Torilla, Valarino

Első alkalommal védett a gibraltári válogatottban Bradley Banda. A 23 éves portásnak lehetnek kellemes emlékei is a meccsről. Meg legalább hat kellemetlen.

Már a nyolcadik percben felavatták a Solent portását, Memphis Depay szögletét az előre húzódó Virgil van Dijk fejelte be.

Pár perccel később egy szögletből ismét veszély született, mert egy kezezés miatt a hollandok tizenegyeshez jutottak. Memphis Depay lövését Banda oldalra ütötte. Ekkor még nem tudta a kapus, hogy Depay jó Ludas Matyiként fog viselkedni, és ezt háromszor adja vissza neki.

A Barcelona támadója először a 21. percben csapott le, tehát két perccel a kihagyott tizi után. Davy Klaassent kell dicsérni, aki gólhelyzetben tálalt a támadó elé. Egyrészt, mert jobb helyzetben volt, másrészt pedig az Ajax középpályása tudta, hogy ez a hiba akár az egész mérkőzésen nyújtott teljesítményére rányomhatja a bélyegét.

A sors ráadásul megadta az esélyt Depaynak, hogy újra megpróbálkozzon egy büntetővel, megint kezezés történt a tizenhatoson belül, a mérkőzés első félidejének hosszabbításában. Bradley Banda most nem járt sikerrel, a félidőt három rúgott góllal hozta le az Oranje.

Ugyanennyi jutott a második játékrészre is, először Noa Lang beadását fejelte a hálóba Denzel Dumfries, aztán Arnaut Danjuma lövése után változott öt-nullra az eredmény, végül a Borussia Dortmund csatára, Donyell Malen is kapuba talált.

Azt azért mindenki tudta, hogy ebből nagy valószínűséggel kiütés lesz, még ez a gólkülönbség sem lepett meg senkit…

A holland keret

Louis van Gaalnak az előre kihirdetett keretbe már bele kellett nyúlnia, sem Drommel, sem Berghuis, sem pedig Jurrien Timber nem lesz ott a csapattal, a helyükre Jasper Cillessen (Valencia), Devyne Rensch (Ajax) és Steven Bergwijn (Tottenham) érkeztek.

A teljes keret:

Kapusok: Justin Bijlow, Jasper Cillessen, Mark Flekken

Védők: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Devyne Rensch, Tyler Malacia, Stefan de Vrij

Középpályások: Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Giorginio Wijnauldum

Támadók: Guus Til, Arnaut Danjuma, Noa Lang, Donyell Malen, Memphis Depay, Wout Weghorst

Összefoglalás

A montenegrói csapatból csak Marko Vesovic fog hiányozni a múltkori „okos” kiállítása miatt, mindenki más bevethető. Uros Djurdjevic és Stevan Jovetic is a kezdőbe kerülhet, míg Marusic visszavonulhat a középpályára, mi valami ilyesmire számítunk, mégsem támadhat Hollandia ellen három támadóval a csapat… Ez pedig azt jelenti, hogy Fatos Becirajnak csak a kispadon lesz helye…

A vendégeknél Cody Gakpo a keretbe sem kerülhetett be, most Steven Berghuis sérült meg, így Noa Lang és Arnaut Danjuma egyszerre lehetnek a pályán, közöttük meg persze Memphis Depay lesz.

A védelem, valamint a középpálya összetételéhez mi nem nyúlnánk, persze nem mi vagyunk Hollandia legendája…

A kétpontos előny azt jelenti, hogy egy győzelem esetén sem biztos a csoportelsőség. Amennyiben Norvégia is nyer – márpedig nyerni fog Lettország ellen -, akkor az utolsó fordulóra marad a döntés.

Hollandia nem fog megijedni a házigazdától, bár még egy 4-0-s sikert nem látok bele ebbe a találkozóba. De hogy sima győzelem lesz? Igen, szerintem igen. Egy olyan győzelem, ahol a hazaiak gólt sem fognak tudni szerezni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső