Montenegró – Törökország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 15.
Montenegró
Teljesítmény:
D V N D V
  • Stadium Pod Goricom
  • November 16. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Törökország
Teljesítmény:
N N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó meccsünk következik, holnap visszatér minden a rendes kerékvágásba, és elindulunk a hétvégi bajnoki meccsek felé. Amit már tűkön ülve várok, akad egy-két kellemes rangadó, csak hogy párat megemlítsek: Monaco – Lille, Lazio – Juventus, Union Berlin – Hertha BSC, Barcelona – Espanyol, Leicester – Chelsea, Liverpool – Arsenal…

Szóval el leszünk látva jó kis meccsekkel, remélhetőleg ki tudunk venni nem kevés pénzt a fogadóirodák zsebéből…

De most még egyelőre maradjunk a világbajnoki selejtezőknél, ugyanis a Montenegró – Törökország mérkőzésen hihetetlen csata van kibontakozóban. Montenegró számára már nincs tétje a meccsnek, az már viszonylag korán eldőlt, hogy ők nem lesznek ott Katarban 2022-ben. De Törökország még ott lehet. Törökország még úgy ott lehet, hogy pótselejtezőt sem kell játszaniuk. Köszönhetően annak, hogy Hollandia a holnapi ellenfél ellen botlott.

Jó hír ez Burak Yilmazéknak, viszont egy intő jel is, hogy az utolsó másodpercig koncentráljanak, mert Montenegró ellen senki nem mehet biztosra. De hát tudják ezt a törökök is, a legutóbbi egymás elleni mérkőzésen Risto Radunovic a 97. percben egyenlített ellenük…

Semmi más eredmény nem elfogadható, csak a győzelem. Egyéb esetben akár még le is maradhatnak a kijutásról Stefan Kuntz fiai…

Az előző kör

A két csapat csütörtöki mérkőzését foglaljuk össze röviden, ezt követően megpróbáljuk kisakkozni, hogy vajon mire számíthatunk majd a gárdáktól az egymás elleni összecsapásukon.

Montenegró – Hollandia: 2-2

G.: Vukotic, Vujnovic ill. Depay (2)

Nem először ment pontot az utolsó percekben a montenegrói válogatott. Nem játszottak rosszul a hollandok, ám a kapu előtt nem voltak túl aktívak, ezt pedig a hazai csapat ki tudta használni. Hollandia ezzel saját magát hozta kellemetlen helyzetbe, de persze még semmi sincs veszve…

A kezdők:

Montenegró:

Sarkic – Vukcevic, Savic, Vujacic, Radunovic – Jovovic, Jankovic, Osmajic, Tomasevic – Djurdjevic, Haksabanovic

Hollandia:

Bijlow – Dumfries, de Vrij, van Dijk, Blind – Wijnaldum, F. de Jong, Klaassen – Malen, Depay, Danjuma

Ez a meccs teljesen más képet mutatott a csapatokról, mint az amszterdami. Akkor Hollandia könnyen nyert, itt viszont egy bátor, támadó hazai csapattal kerültek szembe.

Bijlow kapusnak és a védelemnek a meccs elejétől fogva volt dolga, Montenegró úgy támadott, mint akiknek az élete múlik ezen a meccsen. Gólt szerezni nem tudtak, de azért jelezték, hogy kemény 90 perc vár Louis van Gaalékra.

Azonban egy buta szabálytalanság után hátrányba kerültek. Marko Jankovic lépett rá Davy Klaassen lábára a 23. percben, a probléma pedig ezzel az volt, hogy az eset a tizenhatoson belül történt. A játékvezető tizenegyest ítélt, és bár nagy volt a felháborodás, nem tudták meggyőzni a bírót arról, hogy visszavonja az ítéletét. Memphis Depay pedig bevágta a labdát, 0-1.

A gól után mindkét csapat előtt adódott még gólszerzési lehetőség, Arnaut Danjuma kétszer is villant, míg a másik oldalon egy meg nem adott tizenegyes borzolta a kedélyeket, Denzel Dumfries kézfejére pattant a labda, a játékvezető azonban úgy határozott, hogy ez nem ér büntetőt. Emellett a tizit összehozó Jankovic is eleresztett egy egészséges löketet, amit Bijlow-nak kellett kiszednie.

A második félidő elején Hollandia megduplázta az előnyét. Ezt a gólt is Memphis Depay szerezte, ezúttal akcióból, és maga a mozdulat, amit a Barca csatára megejtett igazán szépségdíjas volt, ugyanis sarokkal húzta be a rövid alsóba a labdát.

Jó fél órán keresztül nem született újabb gól, a hazai drukkerek kezdtek arról lemondani, hogy kedvenceik pontot szerezhetnek. De a játékosok nem mondtak le róla, és egy kontra végén Ilija Vukotic debütáló meccsén szépített. Érthetetlen, hogy miért rohantak ki ennyire a hollandok, miért nem maradt hátul szinte senki biztosítani, a gól egyértelműen egy taktikai fegyelmezetlenség miatt született meg.

Az egyenlítés meg azért, mert Nikola Vujnovic sikeresen túlugrotta a védőjét a 86. percben egy baloldali beadásnál. A hosszúra tartó labdára Bijlow ugyan vetődött, de nem érhette el a fejest, 2-2.

Konkrétan elszórakozta a lehetőségeit Hollandia, ezért az utolsó fordulóban is van tét számukra.

Előző meccs eredménye
2021.09.01.VB-selejtező 2022
törökország
2:2
montenegró
VB-selejtező 2022
2018.03.27.Barátságos Mérkőzés
montenegró
2:2
törökország
Barátságos Mérkőzés
2016.05.29.Barátságos Mérkőzés
törökország
1:0
montenegró
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Törökország – Gibraltár: 6-0

G.: Dervisoglu (2), Aktürkoglu, Demiral, Dursun, Müldür

Nagyjából a forduló előtt két dologban lehettünk biztosak ennél a csoportnál. Hogy Törökország legyőzi Gibraltárt, illetve Norvégia otthon tartja a három pontot Lettország ellen. Nos, 50 százalékos sikert értek el azok, akik ezt gondolták. Törökország hozta a kötelezőt, közönségszórakoztató mérkőzésen múlták felül a miniállamot, amely továbbra is nullapontos, és nagy valószínűséggel az is marad. Bár, az utolsó körben Lettországot fogadják…

A kezdők:

Törökország:

Cakir – Celik, Söyüncü, Demiral, Erkin – Kokcu – Aktürkoglu, Dervisoglu, Calhanoglu, Baris Yilmaz – Burak Yilmaz

Gibraltár:

Coleing – Sergeant, Wiseman, Mouelhi, Olivero, Chipolina – Jolley, Walker, Annesley, Valarino – De Barr

A három pont sorsát már a meccs előtt tudni lehetett, hihetetlen különbség van a két csapat között. A 11. percben a hazai csapat sikeresen be is talált, Muhammed Kerem Aktürkoglu egy szép szóló végén, estében talált be Coleing kapujába.

Szegény embert az ág is húzza, a gólhátrány után emberhátrányba is kerültek a vendégek, Olivero került a kiállítás sorsára, miután Zeki Celik bokájára csúszott rá csúnyán.

A hazaiak még az első félidőben lezárták a meccset – már, ha eddig nem lett volna lezárva… -, Halil Dervisoglu előbb a 38., utána pedig a 41. percben is gólt jegyzett.

A török gólvonaton nem volt fék, a második félidőben is kitettek magukért a hazaiak.

A 65. percben Ridvan Yilmaz – aki a félidőben állt be – baloldali beadására robbant be Merih Demiral, akinek egyébként hátul lett volna a helye, hiszen ő belső védő. Ha viszont oda tévedt, akkor már sikeresen bevette Coleing kapuját, ezzel 4-0 lett az állás.

Még két gól maradt a török csapatban. Ridvan Yilmaz kiosztott még egy gólpasszt, a másodikat annak a Serdar Dursunnak, aki nemrég lett válogatott. A támadó második meccsén a második gólját jegyezte, 5-0.

Három perccel később – a 84. percben – pedig egy szöglet után Mert Müldür fejelt szépségdíjas gólt, ezzel alakult ki a 6-0-s végeredmény.

Szegény Gibraltárnak akkor sem lett volna esélye, ha 11-en vannak a pályán, de így, hogy emberhátrányban kellett játszaniuk még nehezebb helyzetbe kerültek. És nem is úszták meg…

Összefoglalás

Igen, az előző cikkben már elspoilereztem, hogy török győzelemre számítok. Jót tett az edzőváltás a csapatnál, Senol Günes amúgy is a szőnyeg szélén táncolt, vele biztos nem jutottak volna el eddig. Lehet, hogy ez most túlzás, valamint ezt sosem fogjuk megtudni, mindenesetre így gondoljuk.

Sérült egyik oldalon sincs, a törököknél letelt az eltiltása a Lille-ben játszó Yusuf Yazicinek, ami így Stefan Kuntz számára plusz egy opció. Halil Dervisoglu helye a múltkori dupla után talán nincs veszélyben, de Yazici sokoldalú játékos, így a középpályán és az utolsó harmadban bárkire veszélyt jelenthet.

A hazaiaknál Nikola Vujnovic, valamint Ilija Vukotic is a padról beszállva volt eredményes, reménykedhetnek abban, hogy a szövetségi kapitány helyet biztosít számukra a holnap esti kezdőben.

Montenegró valóságos meglepetéscsapat, aki az éllen állók grabancát már elkapta – vagy majdnem elkapta, Norvégia ellen is közel volt a pontszerzés, végül 1-0-ra kikaptak Joveticék.

Az előző meccsükről esett már szó, 2-0-s előnyről mentett pontot a montenegrói csapat (ismerős forgatókönyv), a 97. percben egy gyönyörű góllal egyenlítettek.

Most azonban nem lesz kegyelem. Törökországnak nagyon kell a három pont, és ide kevés lesz a mentalitás, amit Montenegró képvisel. A vendégek győzelmét várjuk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső