Montpellier – Monaco: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 11.
Montpellier
Teljesítmény:
D V V D V
  • Stade de la Mosson et du Mondial 98
  • Január 15. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Monaco
Teljesítmény:
N N D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ezt a hétfőt egy francia első osztályú mérkőzéssel, a Montpellier – Monaco találkozóval zárjuk. A péntek esti meccsnek Niko Kovac együttese az esélyese, pláne, hogy a Montpellier szekere nem igazán gördül előre, a hozható ellenfelek ellen is bukdácsolnak, hiába bíztam bennük például a Nantes ellen, nem sikerült három pontot szerezniük. Bezzeg a Monaco, ők a szezon egyik meglepetéscsapatát, az Angers-t intézték el hazai pályán, méghozzá nagyon simán, 3-0 lett a végeredmény.

Idegenben azonban már öt vereséget számlálnak, ez bizony kapaszkodót jelenthet a Montpellier számára. Vagy ezt a meccset is simán behúzzák Ben Yedderék? Péntek este kiderül, mi viszont megpróbálunk egy életképes tippel zárni, szóval következzen a mérkőzés beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Montpellier – Nantes

A mérkőzésen az első félidőben inkább a hazaiak játszottak jobban, nagyon korán meg is lett ennek az eredménye, az első helyzetük után gólnak örülhettek. A hatodik percben egy jobboldali akció után Chotard-nak gurították vissza a labdát, akinek lövése még elakadt a gólvonalon álló Nantes védőben, de a labda nagy nehézségek árán Oyongo elé került, aki végül gólra váltotta a lehetőséget.

A másik oldalon Omlin mutatott be bravúrt, amikor kivédte Corchia 17 méteres szabadrúgását, ami veszélyesen kanyarodott a bal felső irányába. De mivel annyira nem ment sarokra, így a svájci hálóőr ki tudta ütni a játékszert.

Ennyi volt az első félidő, a fontosabb lehetőségeket elmeséltem nektek, következzék a második játékrész, ami Nantes szempontból már sokkal jobban sikerült. Kezdjük mindjárt az egyenlítő góllal, ami már az 51. percben megszületett: Louza – aki már az előző fordulóban is remekül játszott – jó húsz méterről csavart Omlin kapujának jobb alsó sarkába.

Mindkét csapatnak volt esélye megszerezni a győzelmet, a vendégek oldaláról Kolo került helyzetbe, körülbelül hat-hét méterről lőhetett, de Omlin lábbal védeni tudott, míg a hazaiaknál a 92. percben Andy Delort fejesénél kellett észnél lennie a Nantes kapusának, Lafontnak.

A vége 1-1 lett, a második félidőben bár jobban futballozott a Nantes, a végén majdnem ráfáztak és pont nélkül maradtak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.18.Ligue 1
monaco
1:1
montpellier
Ligue 1
2020.02.14.Ligue 1
monaco
1:0
montpellier
Ligue 1
2019.10.05.Ligue 1
montpellier
3:1
monaco
Ligue 1
2019.02.10.Ligue 1
montpellier
2:2
monaco
Ligue 1
2018.12.01.Ligue 1
monaco
1:2
montpellier
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Monaco – Angers

Remek formában érkezett a hercegségbe az Angers, hiszen az elmúlt fordulókban legyőzte a Lille-t és az Olympique Marseille-t is, kíváncsian vártam, hogy folytatódhat-e ez a remek sorozat. Arra tippeltem, hogy mindkét csapat gólt tud szerezni, és nem jártam messze a valóságtól, sajnos azonban az Angers helyzetei kimaradtak. Pedig volt belőlük…

Az első helyzet a Monaoé volt, Wissam Ben Yedder lövését védte Bernardoni, majd a túloldalon Diony kétszer is villant: Először Lecomte tolta szögletre a lövését, majd szinte nullszögből bedobás lett a próbálkozásból. Ha egy kis külsőt bele tudott volna vinni, nagyobb veszélyben lettek volna a hazaiak.

A félidő végén aztán sikerült feltörni a vendégek védelmét, egy szerencsés góllal Maripán megszerezte a vezetést a Monaco számára. Bernardoni egyébként ezt is majdnem kivédte, itt peches volt a hálóőr.

A második félidőben az Angers egy kicsit átvette az irányítást, de a kapu előtt már kevésbé voltak magabiztosak, nem is volt dolga Lecomte-nak. És a 72. percben Kevin Volland eldöntötte a meccset, miután Caio Henrique beadását az üres kapuba passzolta.

Jutott még egy Monaco gól a meccsre, a csereként beálló Stevan Jovetics előbb labdát szerzett, majd Vollandhoz passzolt, aki szinte azonnal küldte vissza a játékszert a montenegróihoz, ő meg a kapuba lőtt. Egyszerű játék ez a foci. Tegyük hozzá, hogy itt már nagyon fellazult a vendégek védelme. Ennek ellenére játszi könnyedséggel oldotta ezt meg a két hazai támadó.

Nem volt ez könnyű meccs, de a vége alapján mégis azt gondolhatják az emberek. Pedig az első gólig szenvedett a Monaco…

Összefoglalás

Említettem, hogy már öt vereséget számlál a Monaco idegenben, összesen kilenc meccsük volt, még nem ikszeltek, négy győzelem van még a mérlegükön. Utóbbi két meccsüket egyaránt nyerték, előtte pedig két rangadót, a Lille és a Marseille elleni meccseket elveszítették.

A Montpellier elleni meccs nem tűnik megoldhatatlan feladatnak, hiszen Laborde-ék utolsó öt meccsükön kétszer ikszeltek és háromszor kikaptak. Hazai mérlegük sem kifejezetten jó, négy győzelem mellett egy döntetlen és öt vereség szerepel a nevük mellett.

A Stade de la Mosson utoljára 2019. októberében adott otthont ennek a két csapatnak, akkor a Montpellier magabiztosan, 3-1-re verte Ben Yedderéket, legutolsó bajnokijuk pedig 1-1-es döntetlennel ért véget.

A hazaiaknál nem tudok sérültekről vagy eltiltottakról, és a Monacoból is csak egy ember, Cesc Fabregas hiányzik.

Alapjáraton a Montpellier-t nem tartom rossz csapatnak, Delort és Laborde kifejezetten szimpatikus számomra, valamint Hilton, aki még 41 évesen is a védelem oszlopa tud lenni, azonban a mostani formájuk ijesztő. Szemben a Monacoéval, akik most nagyon beindultak és nem hinném, hogy pont mostani ellenfelük állítaná meg őket. Bár, ez a Ligue 1, itt aztán tényleg bármi előfordulhat. De nem fog, nyerni fog a Monaco.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső