Montpellier – Nantes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 07.
Montpellier
Teljesítmény:
V V D V N
  • Stade de la Mosson et du Mondial 98
  • Január 09. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Nantes
Teljesítmény:
D V D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bajban a Montpellier? Á, ez nem kérdés, ez kijelentés: Bajban a Montpellier. Utolsó bajnokijukat december 12-én nyerték, az azóta lejátszott négy találkozójukon viszont győzelem nélkül maradtak. Igen, az utolsó két bajnokijukon nehéz ellenfél jutott nekik (Lille, Marseille), azt megelőzően viszont hozható meccseken vallottak kudarcot (Metz, Brest).

A Nantes sem áll jól, már csak egy pozíciót kell csúszniuk ahhoz, hogy kiesőhelyen legyenek, ők már nagyon régóta nem nyertek, november nyolcadikán örülhettek legutóbb három pontnak. Azóta lement kilenc bajnoki, öt döntetlen és négy vereség az, amit sikerült összehozni.

Itt a remek esély a Montpellier számára, hogy kilábaljanak a válságból és újra megkaparintsák a győzelmet. És bár ehhez lesz a Nantes-nak egy-két szava, azért nem ők számítanak a favoritnak.

Jöjjön a Montpellier – Nantes meccs beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Olympique Marseille – Montpellier

Nagyon megnyomta az első félidőt a hazai csapat, André Villas-Boas együttese az egész játékrészben támadólag lépett fel, ennek azonban nem sok eredménye volt jó ideig. A 41. percben azonban a sérülése óta először kezdő Nemanja Radonjic fejesével megszerezték a vezetést. Florian Thauvin beadását váltotta gólra a szerb, okosan előzte meg a védőjét és a kapu jobb oldalába bólintott.

A fordulás után több gólt láthattunk, szám szerint hármat. Előbb a Montpellier egyenlített, Mollet tizenhat méterről leadott lapos lövésével Mandanda nem tudott mit kezdeni, igaz, nagyon jól volt helyezve a labda, majd sokáig semmi nem történt. Inkább úgy fogalmazok, hogy gól nem esett.

A győzelmet két cserének köszönheti a Marseille, a meccs hajrájában ugyanis pályára lépett Dimitri Payet és Valere Germain. A 80. percben előbbi, a 84. pedig utóbbi talált be a kapuba, ezzel pedig el is döntötték a meccset. A két gyors gól, valamint a kevés idő miatt esélye sem volt már a Montpellier-nek, így újabb vereséget szenvedtek és már csak a 9. helyen állnak.

Előző 5 meccs eredménye
2019.08.31.Ligue 1
nantes
1:0
montpellier
Ligue 1
2019.05.18.Ligue 1
montpellier
1:1
nantes
Ligue 1
2019.01.08.Ligue 1
nantes
2:0
montpellier
Ligue 1
2018.10.30.Francia Kupa
montpellier
0:3
nantes
Francia Kupa
2018.05.06.Ligue 1
nantes
0:2
montpellier
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nantes – Rennes

Ez is azon meccsek közé tartozik, ahol nem jött a papírforma, hiszen a Rennes jó formában volt, a Nantes november óta nem tudott nyerni, de a tabella negyedik helyén álló vendégek nem tudtak egyetlen gólt sem rúgni vendéglátóiknak. És ez azért meglepetés.

Nem csak a Rennes-nek nem ment a gólszerzés, hanem a hazaiaknak sem, így a végeredmény 0-0 lett.

Helyzetekből nem akadt sok az első negyvenöt percben, az a kettő, amit ki tudtam emelni is a Nantes nevéhez fűződött. Kétségtelen, hogy a nagyobb lehetőség Louzáé volt, a középpályás egy kényszerítő után egy az egyben állt Salinnal, de a lövést a kapus szögletre ütötte. Bosszankodott is Louza rendesen, higgadtabban is meg lehetett volna ezt oldani, de mivel két Rennes védő is a közelben volt…

A második lehetőség viszont könnyű zsákmány volt Salin számára, Kolo próbálkozott, de alig találta el a labdát.

A fordulást követően azért a Rennes is mutatott valamit, Bourigeaud kapott labdát a tizenhatos vonalán, teljesen üresen volt, talán picit közelebb is mehetett volna, ám inkább megcélozta a jobb felsőt. Rosszul, a labda fölé szállt, pedig ez ígéretes volt…

Meg kell említeni még egy lecsúszott beadást, amire Salin alig ért vissza, illetve a sárgamezeseknek volt még egy jó fejese Coulibaly révén, de az a bólintás meg kaput nem talált, szóval továbbra sem volt. Ez nem is változott, a Nantes meglepetésre közelebb állt a győzelemhez, akinek itt örülni kell az egy pont megszerzésének, az a Rennes együttese, akik magukhoz képest elég gyengén játszottak.

Összefoglalás

Ígéretes volt a Nantes játéka, kérdés, hogy ez csak egy fellángolás, vagy állandósítani tudják ezt?! Azt hiszem, erre választ kaphatunk majd a Montpellier elleni meccsen. Egyikük sincs top formában, ezért is nagyon pikáns ez a mérkőzés.

Lehet, hogy jön majd egy újabb hazai vereség? Úgy néz ki a hazai statisztikája a Montpellier-nek, hogy négy győzelem és öt vereség, de ebből az ötből három most esett, zsinórban bukják találkozóikat a Stade de la Mossonban.

Lehet esélye a Nantes-nak megszakítani a rossz sorozatukat? A mérlegük alapján nagyon nem, ők a második legrosszabbul teljesítő csapat a Ligue 1-ben, már ami az idegenbeli meccseiket illeti. Viszont ha úgy tudnak játszani, mint a Rennes ellen, akkor van esélyük, sőt, akkor ők inkább az esélyesebbek.

Erre én nem látok sok esélyt, a korábbi meccseikből is kiindulva, de azt tegyük hozzá, hogy az utóbbi öt itt lejátszott meccsből hármat a Nantes nyert meg, egy döntetlenre végződött, és csak egy öt évvel ezelőtti bajnokin sikerült otthon tartani a Montpellier-nek a három pontot.

Árulkodó, nemde?

Sok gólt kap a Nantes idegenben, majdnem megvan a kerek kettes átlag, az elmúlt években is megszórták egymást a csapatok, így az over 2,5 nem tűnik buta döntésnek.

Pláne azért, mert a Montpellier hazai meccsei így alakultak: 2-3, 0-2, 1-3, 4-3, 0-4.

Maradjunk is ennél, nagyon szimpatikus, ahogy az odds is, így felesleges más irányba elindulnunk. Arra fogadok tehát ezúttal, hogy a mérkőzésen legalább 2,5 gól esik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső