Montpellier – Olympique Marseille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 08.
Montpellier
Teljesítmény:
N D N D N
  • Stade de la Mosson et du Mondial 98
  • április 10. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Marseille
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárjuk a mai napot egy jó kis francia összecsapással, a Montpellier – Olympique Marseille találkozóval. Szombaton csak két Ligue 1 meccset játszanak, az egyik ez a meccs, a másik pedig a PSG strasbourgi vendégjátéka… Mondjuk, jobban belegondolva az sem lett volna egy rossz választás.

No, de most már maradunk, és szerintem nem bánjuk meg, két olyan csapat fog egymásnak feszülni, akik egyaránt az ötödik helyre hajtanak. A negyedik már elérhetetlen, több mint tíz pont a különbség, de az Európa Konferencia Liga még meglehet. Most egy újonc, a Lens tanyázik ott, de közvetlenül mögöttük ott a Marseille, kicsivel lemaradva pedig a Montpellier.

Szoktam gyakran emlegetni, hogy egy edzőváltás jót tesz egy csapatnak… Legtöbbször. Nos, a Marseille esetén nagyjából ez a szituáció, Jorge Sampaoli valamennyire felrázta a csapatot, és a korábbi nyögvenyelős játék, a kiesés a kupából – negyedosztályú amatőr ellenfél ellen – már a múlté.

Meglátjuk, hogy idegenben mire mennek ezúttal!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Angers – Montpellier

A szezon elején nem gondoltam volna az Angers-ról, hogy ilyen masszív kis csapat válik belőlük a szezon végére. Okoztak jó néhány meglepetést, az, hogy a középmezőnyben vannak megsüvegelendő.

És az is, ahogy az első játékrészben játszottak. Ibrahim Amadou kétszer is nagyon közel járt a gólhoz, első lövése a tizenhatoson belülről nem sokkal kerülte el a kaput, másodszor már jobban célzott, de távolabbról és gyengébben, így Omlin leért és hárított.

A félidő végén még Antonin Bobichon került helyzetbe, próbálkozása mellé perdült.

A szünet után – egy félidőnyi semmittevést követően – meglepetésre betalált a Montpellier, konkrétan Stephy Mavididi, aki egy közeli fejessel szomorította el a hazaiak otthon ülő drukkereit.

Az Angers nem hagyta magát, és bár egy hatalmas védelmi hiba kellett hozzá, de huszonöt perccel később sikerült 1-1-re alakítani a mérkőzést. A Montpellier csapatkapitánya, a már 43 esztendős Hilton nem tudott átvenni utolsó emberként egy labdát, ezt használta ki Stephane Bahoken, Omlin már nem tudta megmenteni a helyzetet…

Ééés más nem történt a találkozón. Az első félidei Montpellier nagyon gyenge volt, a másodikban azért valamennyit javultak, ezt mutatja a szerzett gól is, de összességében nem érdemelték meg a győzelmet.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.06.Ligue 1
marseille
3:1
montpellier
Ligue 1
2019.09.21.Ligue 1
marseille
1:1
montpellier
Ligue 1
2019.05.24.Ligue 1
marseille
1:0
montpellier
Ligue 1
2018.11.04.Ligue 1
montpellier
3:0
marseille
Ligue 1
2018.04.08.Ligue 1
marseille
0:0
montpellier
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Marseille – Dijon

Nyugodtan hívhatjuk a Dijon együttesét biztos kiesőnek. Hét fordulóval a vége előtt 15 pontot gyűjtöttek, nem fognak tudni visszajönni innen már. Az Olympique Marseille elleni találkozón sem játszottak jól, nagyon könnyedén nyert Sampaoli együttese. Lássuk, hogyan estek a gólok!

Nem igazán voltak nagy helyzetek az első félidőben. A hazaiak domináltak, többször jutottak el Saturnin Allagbe kapujáig, de a kameruninak nem kellett védenie. Kivéve egy csúsztatott fejest, de akkor szerencséje is volt, mert a labda pont oda érkezett, ahol ő állt, így belebokszolt egy jó nagyot a kapus. Dimitri Payet és társai körbelőtték a dijoni kaput, míg a másik oldalon egy veszélyesebb Konaté próbálkozást láthattunk, de az is legalább két méterrel mellé ment.

Már-már úgy tűnt, nem esik gól az első játékrészben, de a hosszabbításban Dimitri Payet szögletét a belső védő, Leonardo Balerdi gyönyörűen bólintotta a kapu bal oldalába.

A térfélcserét követően semmit nem változott a játék, a Marseille képtelen volt eltalálni a kaput, még akkor is, amikor hatalmas ziccerbe került Payet. A támadó 11 méterről, senkitől sem zavartatva lőhetett kapura, de méterekkel fölé… De említhetném a következő esetet, amikor meg Allagbe állta a csatár útját…

Végül a második hazai gólt egy újabb szöglet, és egy újabb belső védő hozta el. Ezúttal balról kanyarintották be a labdát, és most nem Balerdi, hanem Alvaro érkezett jó ütemben.

Nem erőltette nagyon meg magát a Marseille, de ennyi is bőven elegendő volt a három pont begyűjtéséhez.

Folytatás tehát szombaton, és ha jól jön ki a lépés nekik, akkor akár meg is előzhetik a Lens gárdáját.

Összefoglalás

2016-ban sikerült utoljára legyőzni a Marseille-nek a Montpellier-t a Stade de La Mossonban. Az utolsó öt meccsük közül hármat a hazaiak nyertek, egy pedig döntetlenre végződött. Ezek nem túl jó előjelek, és láthatóan az idegenbeli teljesítménye Thauvinéknak nem túl erős. Zsinórban kétszer kaptak ki, azt három iksz előzte meg… Ez valljuk be, tényleg nem túl meggyőző.

A Montpellier odahaza négy meccse veretlen, legutóbb a Bordeaux-t verték 3-1-re.

Odahaza egész sok gólt lőnek, de elég sokat kapnak (30-30), ami jó táptalaj egy Over 2,5-hez.

Sérültek terén a Marseille rosszabbul áll, náluk Jordan Amavi, Valentin Rongier és Yuto Nagatomo nem játszhatnak, a Montpellier-ből csak Oyongo fog hiányozni.

Jorge Sampaoli munkája még nem ért be teljesen, ez tisztán látszik. De be fog. Nem szeretném piedesztálra emelni az argentint, de valóban olyan szakembernek tartom, aki a maximumot kihajtja ezekből a spílerekből.

Hogy már most szombaton? Arra nem tudok választ adni. Kiindulva a korábbi meccseikből, a Montpellier hazai statisztikáját átböngészve tényleg azt tartom a legjobb megoldásnak, ha a 2,5 fölötti gólszámra fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső