Montpellier – St. Etienne: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 29.
Montpellier
Teljesítmény:
V N D D N
  • Stade de la Mosson et du Mondial 98
  • Május 02. 17:05
Nézd élőben itt:
Joker8
St. Etienne
Teljesítmény:
V V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egészen furcsa események láncolatának kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy a St. Etienne bajba kerüljön a végelszámolásnál. 39 pontjukkal nem túl acélosak, ez tény, de vannak rosszabb és rosszabb formában levő csapatok a Ligue 1-ben. Egy győzelem pedig már a biztos bennmaradást eredményezheti.

Ellenfelük a Montpellier lesz, akik legutóbbi bajnokijukat rendkívül jól és eredményesen kezdték, majd egy félidő alatt elszúrtak mindent, és sima vereséget szenvedtek. Nekik sem lehetnek nagy céljaik már az idényben. Nyolcadik helyen állnak, a hetedik hely gyakorlatilag elérhetetlen, szóval ezt kell megőrizni.

A két együttes nem igazán szórja meg egymást, ritka, amikor két gólnál több esik a meccseiken. A szezon zárásának közeledtével a fáradtság is úrrá lett a játékosokon, és minden bizonnyal mindenki várja már az erőltetett menet utáni pihenőt.

De nincs más hátra, mint előre, még négy meccset le kell játszani. Elsőként a vasárnapi Montpellier – St. Etienne találkozót.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Nice – Montpellier

A meccs vége 3-1 lett a hazaiaknak, de ahogy bekezdett a Montpellier… Másfél perc után Cozza révén már eltalálták a kapufát, de a gólra sem kellett sokáig várni: Andy Delort fejjel tett középre egy beadást, Gaetan Laborde érkezett, és estében a hálóba fejelt.

Újabb három perc múlva viszont már 1-1-et mutatott az eredményjelző, a Montpellier teljes védelme csődöt mondott. A kezdőkörben labdát veszítettek, majd Kasper Dolberg nyargalhatott a kapu felé, mindössze egyetlen vendég védő maradt talpon. Azzal azonban ő sem tudott mit kezdeni, hogy Dolberget még két társa követte, miközben a fehérmezesek sehol sem voltak. Hichem Boadoui volt a legkedvezőbb pozícióban, kapta is a játékszert, és laposan csavart a bal alsóba. A labda Omlin érintésével került a kapuba…

Következett egy kis szusszanás, a 39. percig nem történt semmi érdekes, ekkor azonban a Nice újra betalált. Most Jean-Clair Todibo, a Barcelonától kölcsönkapott belső védő húzódott előre egy szabadrúgáshoz, és Omlint megelőzve, spiccel szerzett gólt.

És még mindig nem volt vége: Egy perccel később Alexis Claude Maurice is mattolta a vendégek védelmét, amivel már 3-1-re ment a Nizza.

Jól jött a szünet a Montpellier csapatának. Rendezni tudták a sorokat a pihenő alatt, de közelebb zárkózni már nem tudtak. Két lehetőségük volt, egy távoli bomba, amit Benitez ütött oldalra, valamint egy extrém mozdulattal kapura húzott lövés Laborde-tól, a kapus viszont ezt is védte.

A Nice jól tartotta az eredményt, ennek köszönhetően pedig egy pontra megközelítették a Montpellier csapatát.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.01.Ligue 1
st etienne
0:1
montpellier
Ligue 1
2020.02.09.Ligue 1
montpellier
1:0
st etienne
Ligue 1
2019.11.24.Ligue 1
st etienne
0:0
montpellier
Ligue 1
2019.07.19.Barátságos Mérkőzés
montpellier
2:4
st etienne
Barátságos Mérkőzés
2019.05.10.Ligue 1
st etienne
0:1
montpellier
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

St. Etienne – Brest

Hazai góllal indult a meccs, a 11. percben Bressier döntött úgy, hogy utolsó emberként cselezni kezd, és ez nem volt a legjobb ötlet a védőtől. Mikor Nordin mellett húzta volna el a labdát, a szélső belekapott, és így Wahbi Khazri máris gólhelyzetbe került. Az algériai támadó nem is szórakozott sokat, Larsonneur mellett laposan a hosszúba helyezett.

Innentől azonban sok St. Etienne helyzetről nem tudok beszámolni, a Brest felszívta magát, és a félidőt végig támadta. A zöldmezeseknek viszont volt egy kapusa… De most komolyan… Nincs stílszerűbb, minthogy valakit Etienne Greennek hívjanak.

A fiatal portásnak ez volt a negyedik meccse az élvonalban, és az első félidőben ő volt a hős. Előbb Charbonnier négyméteres lövését szedte ki, majd Magnetti távoli csavarására is odaért.

A félidő zárásaként Cardona még fejelt egy felsőkapufát. De a St. Etienne megúszta…

Larsonneur sem akart kollégájától lemaradni, a második félidőben két hihetetlen védést mutatott be. Különösen Aouchiche bombájánál volt nehéz dolga, a lövés pontos volt, erős, valahogy mégis leért rá a hálóőr.

Aztán eljött a 66. perc, és a Brest szabadrúgáshoz jutott. Gaetan Charbonnier pedig nagyon pontos lövést eresztett meg, a parádézó Greennek most nem volt esélye.

A nyomást azonban nem bírta a csapat, folyamatosan ment előre a Brest, és Charbonnier a 79. percben duplázni tudott, ezzel eldöntötte a három pont sorsát.

Ha nincs Green, egy komolyabb győzelem is összejött volna, de így sem lehetnek elégedetlenek a vendégek…

Összefoglalás

Mindkét csapat ugyanúgy járt: Nem tudták megtartani a korán megszerzett előnyüket. De itt a remek lehetőség a javításra. Azért a St. Etienne-nek jobban szüksége lenne a három pontra, hiszen ők még veszélybe is kerülhetnek (elég valószínűtlen, de mivel matematikailag van rá esély, így szerintem Claude Puelék nem akarnak szórakozni).

És mostanában idegenben sem megy rosszul a szekér: Öt utolsó meccsükből hármat nyertek, például megverték a Génésioval feltámadó Rennes-t, és a PSG-t is meg tudták szorongatni, ott 3-2-re kaptak ki.

Utolsó tíz meccsükből nyolc ért véget úgy, hogy kapuba találtak. Erre érdemes odafigyelni!

A Montpellier négy meccs óta nyeretlen, három döntetlent egy vereség követett, otthon viszont kifejezetten jól muzsikálnak ők is. Utoljára 3-3-as döntetlen a Marseille ellen, előtte 3-1-re verték a szörnyű formában levő Bordeaux-t, de a Rennes is elvérzett náluk nem is olyan régen.

Őszi meccsük 1-0-s vendégsikerrel ért véget, Mavididi korai gólja elégnek bizonyult a Montpellier számára.

A sérültek és eltiltottak felsorolása rövid lesz: A vendégeknél senkinek nem kell kihagyni a meccset, a hazaiaktól pedig csak egy embernek: Ambroise Oyongo február végén szalagszakadást szenvedett, az ő szezonjának már vége, valamikor szeptember közepére tehető a visszatérése.

Kiindulva a korábbi meccseikből, sok gólra nem lehet számítani. Viszont mostanában elég szép számmal rúgják a gólokat az ellenfeleknek, így a kevés gól most nem biztos, hogy jó választás. Inkább az overre tippelek!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső