Pisa – Monza: Fogadási Tippek és Serie B Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 27.
Pisa
Teljesítmény:
V N V N D
  • Stadio Romeo Anconetani
  • Május 29. 20:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Monza
Teljesítmény:
N N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Több mint két éve már, hogy olasz másodosztályú mérkőzésről írtunk. Akkor a pandémia miatti leállás okán döntöttünk így, a Serie B azon ligák között volt, amelyek elsőként indultak el. Most nem ez az ok, hanem valami egészen más. Most „önszántunkból” gondoltuk, hogy a Pisa – Monza mérkőzést górcső alá kellene venni. Mégiscsak a feljutásról dönt a találkozó, ezen két csapat egyike jövőre állandó vendég lesz, hiszen az olasz elsőosztályú bajnokságról heti szinten szoktunk írni. Ez csak az egyik ok. A másik pedig magyar vonatkozású, a Pisa csapatában játszik Nagy Ádám, a magyar válogatott középpályása, aki érkezése után szinte egyből alapemberré vált az együttesben, és most az ő segítségével juthat fel a gárda.

Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Monza évek óta a feljutásra hajt, kábé azóta, hogy egy bizonyos Silvio Berlusconi lett a csapat elnöke. Tavaly egy apró hajszálon múlt a sikerük. Még egyszer nem szeretnének a siker kapujában megállni.

Az első mérkőzést tegnap este játszották, és ez alapján a Monza valóban közelebb áll a feljutáshoz. De van hátra még egy visszavágó, ahol bármi megtörténhet…

A fogadóirodák egyébként azt mondják, valóban a Monza az esélyes. Mi pedig ezúttal egyetértünk velük. Mégsem hagyjuk ennyiben a dolgot.

Az odavágó

Tömött lelátók előtt rendezték meg a mérkőzést, ahol természetesen ott volt Silvio Berlusconi is. Aki már a mérkőzés első félidejében tapsolhatott önfeledten, csapata ugyanis vezetést szerzett. Egy pisai támadást állítottak meg a saját tizenhatosukon a hazaiak, majd egy előre vágott labdával ketten indultak meg a teljes vendégvédelem ellen. Sikeresen kipasszolták őket, és az akció végén a portugál Dany Mota a hálóba pöccintette Ciurria labdáját.

Ez a kilencedik percben esett, kissé feltüzelte a monzai szurkolókat, és megnyugtatta a hazai játékosokat.

Mindkét védelemben voltak lyukak, amit az ellenfél igyekezett kihasználni, így több nagy helyzet is volt mindkét kapu előtt. Dany Mota az egyik oldalon puskázott el egy ziccert, Marius Marin pedig a kapu torkából fejelt fölé egy beadást.

A második félidőben is folyamatosan jöttek a ziccerek, és ebben mindkét csapat partner volt. Csak a gól hiányzott. A nagyobb ziccereket egyébként a vendégek hagyták ki, simán lehetett volna 1-3 is a meccs eredménye. Vagy 4-5…

A második találatig a 73. percig kellett várni, nem a nagy kedvvel játszó Pisa, hanem a Monza talált be ismét. A gólhoz kellett némi szerencse, egy jobboldali beadás után a Pisa kapusa az első fejest még hatástalanítani tudta, a másodikat már nem, pont a gólszerző Christian Gytkjaer elé ütötte a labdát Nicolas.

A visszavágó így reménytelennek tűnt, a 93. percben csak be tudtak gyötörni egyet a vendégek, Filippo Berra bólintott be egy szögletet, így él a remény arra, hogy végül a gárda feljusson a Serie A-ba.

Nagy Ádám egyébként kezdőként lépett pályára, és végig ott is maradt.

Pisa

Nem sokon múlt az automatikus feljutás a csapatnak, a Pisa a harmadik helyen végzett 67 ponttal, a második – feljutó – Cremonese 69-cel zárt. Egyébként a mostani ellenfél, a Monza is 67 pontot gyűjtött be, úgy tűnik, nagyon együtt mozog ez a két csapat. De jövőre nem fognak, hiszen csak egy együttes kerülhet fel a legjobbak közé.

A Pisa hazai pályán igazán veszélyes, hiszen csak egy mérkőzését veszítette el, 18-szor veretlen maradt. Azt is tegyük hozzá, hogy egy döntetlennel nem sokra mennek, hiszen előnyben van a Monza.

A rájátszás elődöntőjében egyébként a Benevento együttesével játszottak, idegenben 1-0-ra kikaptak, otthon 1-0-ra nyertek. Nem volt mégsem hosszabbítás, ugyanis a Serie B-ben az a szabály, hogy döntetlen esetén az a csapat megy tovább, amelyik előrébb végzett a tabellán…

Ha minden igaz, egyedül Antonio Cararcciolo fog hiányozni az együttesből, ő már régóta kiesett, és még jó darabig nem is állhat majd a csapat rendelkezésére.

A várható kezdőcsapat:

Nicolas – Birindelli, Hermansson, Leverbe, Beruatto – Nagy, Marin, Benali – Sibilli – Torregrossa, Puscas

Egymás elleni meccsek:

Az idei bajnokságban már háromszor futottak össze. Most, a play off döntőjében, valamint kétszer a „sima” szezonban. Érdekesség, hogy mindkét mérkőzést a Pisa nyerte, mindkettőt 2-0-ra. A tegnapi meccset megelőzően hosszú ideig nem tudott nyerni a Monza, utolsó győzelmüket 2007-ben, még a negyedosztályban aratták.

Az utolsó öt meccs mérlege: Három pisai és egy monzai győzelem, valamint egy döntetlen.

A Pisa otthonában sosem sikerült nyernie a Monzának, eddig hét mérkőzést játszottak, abból hármat a hazaiak nyertek, négy pedig döntetlen lett. Ne feledjük, hogy a döntetlen most a vendégeknek kedvezne, hiszen egygólos előnyben vannak…

Előző 5 meccs eredménye
2022.02.19.Serie B
monza
1:2
pisa
Serie B
2021.09.21.Serie B
pisa
2:1
monza
Serie B
2021.02.12.Serie B
monza
0:2
pisa
Serie B
2020.10.20.Serie B
pisa
1:1
monza
Serie B
2018.01.21.Serie C
pisa
1:0
monza
Serie C
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Monza

Régóta áhítozik már a feljutásra az együttes, talán ilyen közel még nem is voltak hozzá. Kétségtelen, hogy Silvio Berlusconi hozta meg a csapat életében a változást, addig a Monzáról – emlékeim szerint – nem igazán hallhattunk, mint feljutásra esélyes.

Most viszont itt vannak a küszöbén. Ahogy fentebb mondtam, a bajnokságot a negyedik helyen zárták, pont ugyanannyi egységet gyűjtve, mint amennyit a Pisa.

A Monza az elődöntőben a nagy nevű Bresciával játszott, idegenben és hazai pályán is 2-1-re verték őket, nem volt kérdés, melyikük a jobb.

Magában az alapszakaszban – hívjuk így – nem szerepelt túl jól a Monza idegenben, hatszor nyertek, hatszor ikszeltek és hétszer kikaptak…

Sérültlistájuk kifejezetten hosszú: Pedro Pereira, Mattia Valoti, Gaston Ramirez, Andrea Favilli és Antonis Siatounis sem játszhat sérülés miatt.

Nem gondolnám, hogy komoly változtatások fognak történni a kezdőben, a második gólt szerző Gytkjaer kerülhet be a csapatba.

A várható kezdőcsapat:

Di Gregorio – Caldirola, Marrone, Pirola – Molina, Mazzitelli, Barberis, Machin, Carlos Augusto – Gytkjaer, Dany Mota

Tippelde

Az eddigi teljesítmény alapján mindkét csapat megérdemelné a feljutást, erre azonban nincs mód. A Monza idegenben nem teljesít túl jól, a Pisa viszont kifejezetten jó hazai környezetben. A vendégeknél sok a sérült, emiatt nem tudták úgy forgatni őket, lehet, hogy fáradtabbak, mint ellenfelük.

Szerintünk a Pisa esélyesebb arra, hogy megnyerje ezt a találkozót, de csak ha úgy játszanak, ahogy Monzában, és jobban kihasználják a helyzeteiket. Abban majdnem biztosak vagyunk, hogy mindkét csapat be fog találni a kapuba.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
QuickWin
Oddsok: 1.83 Bónusz: 35,000Ft
Spinanga
Oddsok: 1.80 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.80 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső