Motherwell – Dundee Utd.: Fogadási Tippek és Premiership Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 06.
Motherwell
Teljesítmény:
V V D N V
  • Fir Park
  • Augusztus 08. 16:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Dundee Utd.
Teljesítmény:
D D D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Újabb skót első osztályú bajnokit „tűzünk műsorra”, a rövid szünet (és a BL illetve EL találkozók alatt) se maradjunk jó meccsek nélkül. A Premiership tavalyi, félbeszakított idényének bronzérmese a másodosztály bajnokával csap össze szombaton délután. Papíron ez egy egyértelmű mérkőzés. Nézzétek az oddsokat? Valamiért mégsem az…

Szóval belevágunk és kiderítjük, mivel járnánk a legjobban a Motherwell – Dundee Utd. mérkőzésen.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Ross County – Motherwell

Mindenki a vendégek győzelmére számított, a bukik 3.5 fölötti pénzt fizettek volna a Ross County győzelmére. Eseménydús találkozó volt, helyzetek mindkét oldalon, két tizenegyes, piros lap, kapufák… Egy igazi brusztolós, hajtós kis meccs.

Az első nagyobb helyzet egyből egy kapufát hozott, méghozzá a hazaiak számára. Egy baloldali beadásba Erwin tette bele a fejét, ami még kevés lett volna egy kapufához, hiszen a labda mellé szállt volna. A túloldalon azonban rástartolt Stewart és kiszorított szögből is kapura tudott lőni. Carson védett kézzel, a kapufáról pedig kifelé pattant a laszti, így maradt a 0-0.

Nem sokáig, mert Gallagher, a vendégek védője nagy butaságot csinált, felrúgta Patont a tizenhatoson belül. Nem is ez a furcsa az egészben, ilyen szabálytalanságot láttunk vagy ezret már, azt is, hogy ilyenért azonnal büntetőt ítélnek, de a teljes megdöbbenés Gallagher arcán elképesztő volt. Mint a ma született bárány, aki hozzá sem ért az ellenfélhez… Közben meg eltörte, mint a ropit.

Szóval jöhetett a jogos büntető, megspékelve egy sárga lappal, Stewart pedig higgadtan a bal felsőbe helyezte a játékszert, 1-0.

Még az első játékrészben jöhetett volna az egyenlítés, de Long lövése hiába jutott túl Laidlaw-n, a kapufa megálljt parancsolt a labdának.

A második félidőben újra veszélyeztettek a vendégek, Lang közeli fejesét bravúrral védte Laidlaw.

Majd jött a büntető a másik oldalon is, ezt is meg lehetett adni, Donaldson ráncigálta meg White mezét, a bíró pedig a mészkörre mutatott.

Sosem jó jel, ha egy játékos alig fut neki a büntetőnek. Ezt már sokszor észrevettem, Donnelly pedig megerősített ebben a felismerésben. Egy lépésre állt a labdától, mellé is lőtte a tizenegyest.

Hogy még nagyobb legyen a gond a vendégek számára, Lang kapott piros lapot, bár érzésem szerint túlzó ítélet volt Walsh részéről…

Az eredmény már nem változott, meglepetésre a tavalyi 10. helyezett megverte a bronzérmest.

Előző 5 meccs eredménye
2016.03.11.Premiership
motherwell
2:1
dundee utd
Premiership
2016.02.16.Premiership
dundee utd
0:3
motherwell
Premiership
2015.08.08.Premiership
motherwell
0:2
dundee utd
Premiership
2015.01.24.Premiership
dundee utd
3:1
motherwell
Premiership
2014.11.29.Skót Kupa
motherwell
1:2
dundee utd
Skót Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dundee United – St. Johnstone

A Dundee United vezette a tabellát, amikor elérte Európát a koronavírus-járvány. Az idényt nem folytatták, így őket hirdették ki bajnoknak, egyúttal feljutónak.

Sokat liftezik a csapat az első és a másodosztály között, de most újra a legjobbak között bizonyíthatnak.

Első mérkőzésükön pedig meg is tették, mert bár a St. Johnstone nem egy világverő alakulat, azért mégiscsak a hetedik helyen zárták az elmúlt idényt.

A hazaiak birtokolták többet a labdát az első félidőben, ráadásul többször veszélyeztettek, ennek pedig már az elején eredménye is lett. A hatodik percben ugyanis Smith távoli lövésébe dobta bele magát Craig. Szerencsétlenségére pont a kezét találta el a labda, így jöhetett a megérdemelt tizenegyes. Bár Parish érezte a sarkot, nem tudta hárítani Clark lövését, vezetett az újonc.

Nem álltak le, mentek előre a második gólért, de Parish mindannyiszor a helyén volt.

A 45. percben aztán megfogyatkoztak a vendégek, O’Halloran kapta meg második sárga lapját. Többszöri visszajátszás alapján is azt mondom, nem ért sárgát az eset, de nem én vagyok a sípmester egyetlen skót első osztályú bajnoki meccsen sem, szóval…

Craig a második félidőben jóvátette hibáját, a St. Johnstone emberhátrányban is egyenlíteni tudott. Kellett ehhez Connolly, aki egy rendkívül rossz beadás után akart felszabadítani, de ezzel gólpasszt adott Craignek.

Hiába támadott többet a Dundee, hiába játszhattak egy félidőt emberelőnyben, kénytelenek voltak megelégedni egyetlen ponttal.

Összefoglalás

Nehezen hiszem, hogy még egy olyan találkozója lesz a Motherwellnek, mint az első fordulóban. Elképesztő pechesek voltak, a Ross County viszont élni tudott ezzel a lehetőséggel.

A tavalyi bronzérmes most javíthat, jobb alkalom sincs, mint az újoncot hazai környezetben rommá verni… Az odds mégis 2 feletti. Vajon mi lehet ennek az oka?

Nézzük, milyen eredményeik vannak egymás ellen:

Furcsa, de a Dundee United egy mérkőzéssel többet nyert (31-30), de a legutóbbi három meccsüket a Motherwell nyerte. Messzemenő következtetést nem kell ebből levonni, hiszen utoljára 2016-ban találkoztak.

Mindenképp oda kell figyelniük a hazaiaknak Lawrence Shanklandre, aki tavaly a másodosztályban toronymagasan nyerte a góllövőlistát a maga 24 góljával.

Lehetséges, hogy a Motherwell tavalyi szereplése csak egy fellángolás volt? Előtte a 8. helyen végeztek, középcsapat tehát, de valamiért tavaly mégiscsak kijött a lépés.

Én azt mondom, a Dundee meglepheti a hazaiakat, egy jó döntetlen pedig remek szorzóval kecsegtet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső