Motherwell – Hamilton: Fogadási Tippek és Premiership Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 21.
Motherwell
Teljesítmény:
D D V V V
  • Fir Park
  • Augusztus 22. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Hamilton
Teljesítmény:
V V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagyon nehéz az ember dolga, amikor skót első osztályú bajnoki megfogadására adja a fejét. Egyrészt azért, mert ha a Rangers vagy a Celtic játszik (és nem egymás ellen), akkor az odds valami nevetséges módon alacsony, 1.3 fölé soha nem megy szinte, másrészt azért, mert a többi csapat viszont annyira hektikusan szerepel, hogy ember legyen a talpán, aki ezeket jól meg tudja tippelni, foglalkozzon a mérkőzéssel bármennyit.

Itt van például a Motherwell, akik a tavalyi csonka bajnokságot harmadik helyen zárták, most pedig két döntetlennel és két vereséggel a tabella 10. helyén szerénykednek. A Hamilton már sokkal kiismerhetőbb, tavaly sem sokon múlt a bennmaradásuk, egyelőre pedig úgy tűnik, idén nincs menekvés, irány a másodosztály. Három forduló után így gondolod? – kérdezheted. Igen, kétség sem fér hozzá.

A skót Premiership 5. fordulójában Motherwell – Hamilton mérkőzést rendeznek.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Hibernian – Motherwell

Nincsenek könnyű helyzetben a vendégek, hiszen a bajnokságot két vereséggel és egy döntetlennel kezdték, míg a Hibernian hibátlanul szerepelt az első három fordulóban, még csak pontot sem veszítettek. Az odds ennek ellenére nem volt annyira egyértelmű, a zöld-fehérek győzelmére kétszeres pénzt fizettek a fogadóirodák.

És valóban, valamit megérezhettek, ugyanis a mérkőzés első félideje egyértelműen a Motherwellé volt. Sorra vezették a támadásokat, és bár a kaput csak egyszer sikerült eltalálni, sokkal jobbak voltak a narancsmezesek. Rájuk is fért volna a három pont, és közel is álltak ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, de White 16-ról leadott lövése hiába landolt a kapuban, Sherwin Seedorf lesen tartózkodott, ezzel pedig zavarta a kapust. A gólt a VAR visszafújta, maradt a 0-0. Sherwin Seedorf egyébként nem közvetlen rokona a legendás Clarence Seedorfnak, de rokoni kapcsolatban vannak.

Azért a Hibernian is próbálkozott a gólszerzéssel, előbb Boyle ziccerét védte lábbal Carson, majd egy perccel később Nisbet próbálkozását szögletre mentette az egyik védő.

A második félidő lényegesen kevesebb helyzetet és ezáltal kevesebb izgalmat hozott, így csak két mondatban összefoglalom. Gól nem esett, de a Hibernian itt már esélyeshez méltón játszott. Más kérdés, hogy igazi, nagy helyzetig nem jutottak el.

Ha ez egy pontozásos sportág lenne, akkor is döntetlenre hozták volna ki a döntő bírók, az első félidőben a vendégek, a másodikban a hazaiak játszottak jobban.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.22.Premiership
hamilton
0:0
motherwell
Premiership
2019.12.29.Premiership
motherwell
1:2
hamilton
Premiership
2019.08.24.Premiership
hamilton
1:3
motherwell
Premiership
2019.04.20.Premiership
hamilton
1:1
motherwell
Premiership
2019.03.09.Premiership
motherwell
3:0
hamilton
Premiership
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hamilton – St. Mirren

Ha a Motherwell nincs könnyű helyzetben, akkor mit mondjanak a Hamiltonnál? Három forduló elteltével már leszakadtak, hiszen egyetlen pontot sem sikerült összegyűjteniük, de az egy rúgott gól (és a mellette kapott hét) sokkal nagyobb kétségbeesésre ad okot. Oké, játszottak a Celtic-kel és jól meg is égették magukat, de azért mégis…

Ezúttal a St. Mirren látogatott a Hope CBD Stadionba, és el is sikerült rabolni a három pontot a hazaiaktól.

Hasonló meccset játszottak le, mint mostani ellenfelük az előző fordulóban. Itt az első félidő ugyancsak a vendégeké volt, több helyzetük volt, míg a Hamilton alig tudott veszélyes helyzetet kidolgozni. A nagyobb probléma az, hogy Obika a vezetést is megszerezte a St. Mirrennek. Egy kavarodás után Taithez került a labda, akinek lapos passzára érkezett az angol csatár és három méterről, becsúszva hálóba juttatta a játékszert.

A második félidő itt is fordulatot hozott, a St. Mirren teljesen átadta a területet a hazaiaknak, a Hamilton pedig fejvesztve támadott. Callachan egymaga megfordíthatta volna a meccset, de első próbálkozását lábbal védte Alnwick, másodszor pedig kapu mellé lőtt. Alnwicknek egyébként sokat köszönhet csapata, öt nagy védést is bemutatott.

Az eredmény nem változott, így kénytelenek voltak a hazaiak egy újabb vereséggel levonulni a pályáról.

Összefoglalás

Ha a Hibernian elleni első félidőből indulunk ki, akkor bőven van keresnivalója a Motherwellnek a Hamilton ellen, és most komolyan: Kit verjenek meg, ha nem a nulla pontos utolsó helyezettet? A Hamilton második félidőben bemutatott játéka viszont adhat reményt a szurkolóknak, ott nem sokon múlt az egyenlítés. Kellett ehhez az, hogy a St. Mirren teljesen visszaálljon, a kialakított ziccereket pedig illett volna berúgni. De nem így történt…

Nézzük, hogy szerepelnek egymás ellen. Ahogy említettem, tavaly a Motherwell harmadik lett, míg a Hamilton épphogy megúszta a kiesést, ennek ellenére három meccsből csak egyet tudtak behúzni egy döntetlen és egy Hamilton győzelem mellett.

A gólokat viszont el kellene kezdeni rúgni, mert eddig négy meccsen kétszer találtak be, beláthatjuk, ez nem túl jó teljesítmény. Tavaly ennél azért arányaiban jobban ment nekik, és érdekesség, hogy a házi gólkirályuk (megosztva) egy védő volt. Liam Donnelly hét gólt szerzett, az idei szezon négy meccséből viszont csak az elsőn szerepelt, azóta még a keretben sincs benne. Másik hét gólos játékosuk, Christopher Long viszont mind a négy meccsen szerepelt, gólt még nem szerzett.

Itt az idő tehát, hogy elinduljon a Motherwell felfelé a tabellán, erre pedig jó lehetőség az utolsó elleni meccs. Ha ezt is elbuknák, akkor valószínűleg még mélyebb gödörbe kerülnének, ami egy viszontagságos szezont vetíthet elő számukra. Ezt ők is tudják (remélem), így hazai győzelemmel számolok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső