MTK – Budapest Honvéd: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 06.
MTK
Teljesítmény:
D N V D V
  • Hidegkuti Nándor
  • Augusztus 07. 20:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Budapest Honvéd
Teljesítmény:
V D N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Idén is bajban lesz a Kispest Honvéd? Ha az eddigi egy forduló alapján kellene ítélni, akkor… Hát, nem túl biztató a kép, hiszen első mérkőzésén Horváth Ferenc együttese 4-1-re kapott ki az első bajnoki mérkőzésen. Nem is akárkitől, az újonc Debrecentől… Ráadásul – csak hogy még jobban fájjon -, ez volt az új Bozsik Stadion nyitómérkőzése, az első tétmeccs, amit az új arénában játszottak.

Persze, majd belenézünk a mérkőzésbe, oka volt annak, hogy Dzsudzsákék négyet vágtak végül a Honvédnak…

Az ellenfél az MTK együttese lesz, akik új felfogással és új vezetőedzővel vágnak neki a bajnokságnak. Eddig az volt rájuk a jellemző, hogy többségében fiatal, magyar labdarúgók alkotják a keretet – elvégre ott a Sándor Károly Akadémia, ami ontja magából a fiatalokat -, most viszont Marco Rossi egykori segítője, Giovanni Constantino csak két magyarnak szavazott bizalmat a kezdő 11-ben, a többséget a légiósok alkották.

Az eredmény nem jött, az újonc Gyirmót otthonában, félhomályban csak egy döntetlent – 1-1-et – tudtak elérni.

Bátran mondhatjuk, mert mindkét csapatra vonatkozik a következő: Lehet javítani!

Kezdjük a hét utolsó munkanapját egy MTK – Budapest Honvéd mérkőzéssel.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Gyirmót – MTK

Volt egy kis akadály a Gyirmót – MTK mérkőzésen, az egyik reflektor megadta magát, így a fényviszonyokra nem lehetett tíz pontot adni. De a meccs maga egyébként még így sem volt rossz, lesz miről beszélnünk.

Korábban már párszor megmérkőztek a másodosztályban, azonban azóta a két csapat – az MTK mindenképp – átalakult, így a múltban lejátszott meccseknek ezúttal sok hasznát nem vették a felek.

De az ismerkedést kihagyták, inkább szépen egymásnak mentek. Nem durván, nem fejjel a falnak, de azért azt sem lehetett mondani, hogy védekező felfogásban léptek volna pályára.

Már a harmadik percben hatalmas helyzet adódott a hazaiak legnagyobb örömére, ugyanis egy Palincsár hibát követően kettő az egyben rohamozhatott a Gyirmót. Talán a drukk, talán a bizonyítási vágy, de Varga Barnabás végül rossz megoldást választva majdhogynem kirúgta a stadionból a labdát, és ebben sokkal, de sokkal több volt.

Felfordult az élet az MTK-nál, a mindig fiatal, magyar játékosokra építő együttes ezúttal csak két hazai játékossal operált, ami első blikkre valóban nagyon furcsa. Változnak az idők…

Apró helyzetekkel, távoli lövésekkel folytatódott a csata, azonban egyik kapus sem fáradt el a nagy melóban.

Gólra a 26. percig kellett várnunk: Herjeczky kapott a jobbszélen labdát, jól tört be a tizenhatoson belülre, ahol egy-két biciklicsellel szépen megforgatta az előtte álló Herrerát, a középre lőtt labdába a menteni igyekvő Tiago Ferreira vetődött bele, Mijatovic képtelen volt menteni.

A 26. percben jött a következő helyzet, megint egy eladott labdából indult meg a Gyirmót, Herjeczky a jobbszélen hintába ültette Herrerát, majd a középre tartó labdába Tiago Ferreira tette bele a lábát, méghozzá olyan szerencsétlenül, hogy a labda a hálóban landolt, öngól.

A félidő vége előtt a meccs elején hibázó Palincsár Martin egyenlíthetett volna, Hársfalvi mellett el is tudta lőni a labdát, ám az a kapufáról kipattant, a Gyirmót pedig szögletre tisztázott.

Elkezdődött a második félidő, és az MTK tíz percen belül egyenlített: Dimitrov tette le a tizenegyespontnál a labdát, Bojan Miovszki megtolta, majd nem messze az alapvonaltól tökéletesen nyúlt alá, így az elterülő Hársfalvi kapus felett a kapuba hullott a játékszer.

Az egyenlítést követően sem kellett unatkoznunk, akkor már majdhogynem sötétben játszottak a felek a világítás meghibásodása miatt, de a kapusokban egy párduc és egy bagoly veszett el, mindent tudtak védeni. A végén azért a Gyirmót is rúgott egy kapufát, a lefújás előtti pillanatokban Tiago feltette a pontot az I-re, öngól után kiállították, mivel fejbe rúgta ellenfelét. 1-1-gyel fejeződött be a találkozó.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.02.OTP Bank Liga
budapest honvéd
3:2
mtk
OTP Bank Liga
2020.12.06.OTP Bank Liga
budapest honvéd
2:2
mtk
OTP Bank Liga
2020.08.21.OTP Bank Liga
mtk
3:1
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2020.05.26.Magyar Kupa
budapest honvéd
5:4
mtk
Magyar Kupa
2020.05.23.Magyar Kupa
mtk
0:0
budapest honvéd
Magyar Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Budapest Honvéd – Debreceni VSC

Két nagy szám kezdésnek: Hidi Patrik 250. elsőosztályú mérkőzését játszotta, a vendégeknél pedig Dzsudzsák Balázs egy híján 5000 nap után lépett pályára a magyar első osztályban. Az első félidő lefújásának pillanatában minden bizonnyal egyetlen játékos vagy szurkoló sem gondolta, hogy a végeredmény 4-1 lesz a vendégek javára, egyáltalán nem úgy állt a találkozó.

A Honvéd jól játszott, a 8. percben Eppel Márton révén vezetéshez is juthattak volna, a csatár közeli pöckölésébe azonban belevetődött Kosicky.

Viszonylag eseménytelenül peregtek a percek, azonban a félidő végéhez közeledve egy gyönyörű találattal a hazaiak a hálóba találtak. Nono végezte el a hetedik hazai szögletet, a hosszúra ívelte a labdát, ahol Bőle Lukács rákészült a lövésre, és parádésan helyezett a bal alsóba, még a kapufa is besegített egy kicsit, szépségdíjas találat volt.

A félidőre tehát előnnyel vonulhatott a Kispest, a második félidőben egyetlen apróság azonban mindent megváltoztatott. Történt ugyanis, hogy Klemenz egy távoli lövésbe belevetődött a félidő elején, a gond pedig az volt ezzel, hogy a játékszer a kezéről pattant szögletre. A VAR jelzett, hogy gond van, a játékvezető pedig felmutatta a védőnek a második sárga kártyát, megfogyatkozott a Honvéd, pluszban pedig tizenegyeshez jutottak a vendégek. Dzsudzsák Balázs, 4999 nappal utolsó magyar bajnokija után góllal tért vissza, ő értékesítette a tizenegyest.

Rá pár percre a védelem hozott össze egy gólt, konkrétan Eppel maradt le Bárány Donátról, már 2-1 volt a Debrecennek.

A 76. percben újabb gól született, a találkozó egyik legszebbje, Bévárdi Zsombor kilenc méterre a kaputól két védőből csinált bolondot, mielőtt a hálóba lőtt.

A hosszabbításban pedig az egykori Honvéd játékos, Ugrai Roland is csavart egy nagyon szép gólt, kiütés lett a vége. Egy buta kezezés miatt…

Összefoglalás

Horváth Ferenc elkötelezett, a mérkőzés után kifejtette ellenérzéseit a VAR-ral kapcsolatban, ám be kell látnia, hogy Klemenzet ki lehetett állítani. Nem derült ki sok a Honvédról, a kiállítás teljesen átírta a meccset, ezért van egy kicsit nehéz dolgunk. Az MTK-nál ez a paradigmaváltás egyelőre nem működött jól, a Gyirmót többször le tudta rohanni a pestieket, most pedig még Tiago Ferreirát is nélkülözni kell, ugyebár a védő eltiltását fogja tölteni.

Korábban jó kis meccseket játszottak egymás ellen, volt itt utoljára például egy 3-2-es Honvéd győzelem – faramuci módon a Hidegkutiban, azaz az MTK stadionjában nyertek „hazai pályán”.

Korábban is gólgazdag mérkőzéseket játszottak, ritka, amikor kevés gól születik.

Így mi most ezt nem is bonyolítanánk túl, a gólokra fogadunk, a Honvéd hajtani fog az első győzelméért, az MTK pedig szintén nem az defenzív gárda. 2,5-nél több gólt remélünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső