MTK – Kisvárda: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 12.
MTK
Teljesítmény:
N D N V D
  • Hidegkuti Nándor
  • Augusztus 13. 20:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Kisvárda
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vigyázz, Fradi! Támad a Kisvárda! Bizony, az újonnan kinevezett Joao Janeiro eddig tökéletes meccseket hozott, és ezzel a Kisvárda hatpontos két fordulót követően, amely a tabella második helyéig repítette a borsodiakat. Előttük csak a szintén nagyszerűen startoló Mezőkövesd van jelen pillanatban.

A harmadik fordulóban az MTK lesz az ellenfél, akik szintén jól – vagyis nem rosszul – rajtoltak. Egy Gyirmót elleni döntetlen után egy nem túl közönségszórakoztató mérkőzésen múlták felül a Budapest Honvéd együttesét, négy pontjukkal a tabella negyedik helyén állnak.

Úgy soroltam fel ezeket a helyezéseket, mintha bármi komolyabb következtetést leszűrhetnénk belőle, de nem, két forduló után még felesleges számolgatni. Hogy jó alapot ad-e nekünk erre a mérkőzésre? Naná, de ennél többet nem kell és nem is lehet belelátni.

Folytassuk tehát a mai napot egy magyar bajnokival, két új edző, két élcsapat – jelenleg -, jöjjön az MTK – Kisvárda találkozó, amit péntek este nyolc órától rendeznek meg az új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

MTK – Budapest Honvéd

Sok kommentet olvastam különböző fórumokon a mérkőzéssel kapcsolatban. A legvisszafogottabb az volt, hogy a festék száradása vagy az alma barnulása nagyobb izgalmat hozott, mint ez a meccs.

A mérkőzés előtt a szurkolók, valamint a vezetőség köszöntötte két visszavonuló játékosát: Pintér Ádámot és Kanta Józsefet. Előbbi már az olasz mester segédjeként dolgozik, ahogy Kanta József is maradt az MTK kötelékein belül, ráadásul az ő általa viselt 19-es mezszámot visszavonultatta a klub a játékos iránt érzett tisztelet jeleként.

Giovanni Costantino az előző mérkőzéseken inkább a külföldi labdarúgókban bízott, a Budapest Honvéd ellen viszont több magyar is helyet kapott a csapatban: Nagy Barnabás és Kocsis Bence Máté első NB1-es meccsükön léptek pályára.

Horváth Ferenc is több helyen változtatott, az eltiltott Klemenz helyét Lovric vette át, valamint pótolni kellett a Nagy Gergő – Tamás Krisztián – Nagy Dominik hármast.

Honvéd helyzettel indult a meccs, Eppel Márton egy centerezett labdára sprintelt rá, és közelről, védője által szorongatva pörgetett fölé. A 19. percben az MTK végezhetett el szögletet, Kocsis Bence végezte el a sarokrúgást, Gheorghe Grozav pedig úgy fejelt a kapuba, hogy szinte fel sem kellett ugrania. Nagyon üresen hagyták.

Maradt támadásban a hazai csapat, Kocsis Bence nagyon élt és egyáltalán nem volt megilletődve, egyszer még talán túl nagy önbizalmat is mutatott, egy hagyományos, sima, mezei lövés helyett figurázni akart. Nem jött be.

A második félidőben is inkább az MTK játékosok dolgoztak ki lehetőségeket, a Honvéd pedig megtette azt a szívességet, hogy még meg is fogyatkoztak. Baráth Botond kapta meg a második sárga lapját, de előtte legalább három fehérmezes is hibázott, így ebben a kiállításban ők is nyakig benne voltak.

A kiállítás után szétszakadt a pálya, ám az MTK nem tudta lezárni a meccset egy második góllal. Így is nyertek viszont 1-0-ra. Összességében nem volt ez annyira rossz meccs, mint azt sokan állították, de tény és való, hogy a csapatoktól – főleg a Honvédtól – sokkal többet vártunk.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.21.OTP Bank Liga
mtk
0:1
kisvárda
OTP Bank Liga
2021.02.02.OTP Bank Liga
kisvárda
0:2
mtk
OTP Bank Liga
2020.10.24.OTP Bank Liga
mtk
1:1
kisvárda
OTP Bank Liga
2019.04.20.OTP Bank Liga
mtk
0:1
kisvárda
OTP Bank Liga
2018.12.15.OTP Bank Liga
kisvárda
1:0
mtk
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Kisvárda – Gyirmót

A Fradi legyőzése után a Kisvárdához az újonc Gyirmót FC Győr érkezett, Joao Janeiro pedig újra győzelemre vezette az övéit, ez volt az első hazai pályán szerzett három pont. Mivel most játszottak először hazai pályán…

Rögtön a harmadik percben dolga akadt Dombónak, egy fejest kellett a kapu fölé tolnia, a másik oldalon pedig a román légiós, Bumba lőtt távolról, de az meg mellé ment. A Gyirmót egyik legnagyobb lehetőségét Herjeczki Kristóf hagyta ki, miután a Zeke által a tizenhatoson belülre passzolt labdát a jobbszélső – jobb szó híján – kegyetlenül eltörte.

A 32. percben egy hasonlóan nagy ziccert a Kisvárda játékosa, Bogdan Melnyk már nem rontott el, vezetett a Kisvárda.

Tiszavirág életűnek bizonyult a vezetés, mert három perccel később a sárgamezes újonc egyenlített, Varga Barnabás csúsztatta kapuba Nagy Patrik szabadrúgását.

A félidő még hozott izgalmat, a hosszabbításban ugyanis a hazaiak megfogyatkoztak: Ötvös Bence taposta meg hátulról ellenfele vádliját, a VAR kiszúrta ezt, a játékos pedig megkapta a jogos piros lapját.

És a kiállítás ellenére a hazai együttes mégis meg tudta nyerni a találkozót, az 56. percben az egykori várdai, Ene egy veszélytelen beadást középre fejelt, ahol pont ott állt Claudiu Bumba, és nem erőből, hanem okosan, belsővel a bal alsóba gurított. Tavaly Cornel Enétől ez még gólpassznak minősült volna. Most meg kapitális hibának.

Hiába volt még két helyzete (Lencse és Medgyes révén) a vendégeknek, ezek kimaradtak, ismét nyert a Kisvárda. A Gyirmót két forduló elteltével egy döntetlennel és egy vereséggel a zsebben az utolsó bent maradó helyet, azaz a tizediket foglalja el.

Összefoglalás

Nagyon meglepő a két együttes örökmérlege. Összesen tíz alkalommal mérkőztek meg egymással, ezeken 2 döntetlen és 1 MTK győzelem mellett 7 kisvárdai siker született. Nem gondoltátok volna, igaz?

Márpedig ez a helyzet. Tavalyi három meccsükön 1-szer győztek a kék-fehérek, egyszer a várdaiak, egyszer pedig 1-1-re végződött a találkozó.

Amíg Costantino láthatóan még keresi kedvenc 11-ét, addig Joao Janeiro számára ez nem okozott problémát. Ez az ő malmukra hajthatja a vizet, főleg, hogy az MTK a Honvéd elleni győzelmet megelőzően márciusban tudott nyerni hazai pályán.

A Várdából Ötvös Bence játékára nem számíthat majd a portugál, az MTK esetén nem kell tartani eltiltottól.

A Miovszki – Grozav páros idővel összecsiszolódik, ebben biztosak vagyunk, ám egyelőre még döcög az a gépezet, míg a Kisvárda játékosainak többsége már évek óta együtt játszik.

Részünkről a találkozó kimenetelével kapcsolatos tippünket most skippelnénk, bár egy kósza, óvatos döntetlennel azért lehetséges, hogy megpróbálkozunk. Ami viszont jobbnak tűnik számunkra, az az, kevés gólos mérkőzést fogunk látni. A legutóbbi hat mérkőzésük mindegyike 2,5 gól alatt végződött, igazából az egész történelmük során csak két olyan meccset találtunk, ami sok gólt hozott. 0-0, 1-1, bármelyikkel kiegyeznénk…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső