MTK – MOL Fehérvár FC: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 27.
MTK
Teljesítmény:
N V V V D
  • Hidegkuti Nándor
  • április 29. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
MOL Fehérvár FC
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szabics Imre érkezése óta jöttek az eredmények a Vidinél, azonban a hétvégén, egy igazi hatpontos ütközetben elvéreztek a már az Újpest ellen bajnoki címet szerző Ferencváros ellen. Kár érte – gondolhatják a Videoton szurkolói -, hiszen a második helyen álló Puskás Akadémia ismét egy kiesőjelölt ellen kapott ki, így csökkenthették volna a hátrányukat két pontra. Ehelyett maradt az öt pont két fordulóval a vége előtt. Magyarul az ezüstérem egyre távolabb kerül.

De nem csak ez a probléma, hanem az, hogy a megtáltosodó Paks ott lohol Negoék nyomában, és még az is előfordulhat, hogy az a kiscsapat, akik tavaly csak az utolsó fordulóban biztosították be NB1-es tagságukat idén bronzérmesek lesznek. De hát… Így szeretjük a magyar focit, nem?

Az MTK újonc létére szintén volt bronzközelben, de a tavaszi hadjárat elég balul sült el. Ettől függetlenül megsüvegelendő a teljesítményük, a másik újonc csont nélkül esett ki az első osztályból… Mondjuk anyagiak terén egy „minimális” különbség bizonyára van a két csapat között.

Az utolsó előtti forduló következik az OTP Bank Ligában, a mi (első) meccsünk pedig az MTK – MOL Fehérvár FC lesz.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Újpest – MTK

Michael Oenning rengeteg változást hozott a lila-fehérek életébe, a kezdeti gyengélkedés után az Újpest biztonságosabb helyre került a tabellán. Azonban létezik még olyan szcenárió, hogy végül ők búcsúznak a legjobbak közül. Elég valószerűtlen, de matematikailag van rá esély…

Mikor ez a két együttes legutóbb – februárban – összecsapott, a lila-fehérek tudtak 3-1-re nyerni az Új Hidegkuti Nándor stadionban. Most ugyanezt kapták vissza Michael Boris együttesétől.

A 7. percben jártunk, amikor Prosser futott el a jobboldalon, és három védő is őt őrizte. Schön Szabolcs így teljesen üresen kaphatta a labdát 18 méterre a kaputól, és mire Ristevski odaért volna, a fiatal tehetség már kilőtte a bal alsót. Banai Dávid, az Újpest kapusa teljesen jogosan mérgelődött, nagyon elcsúszott a hazaiak védekezése.

Fél óra elteltével az Újpest is támadni kezdett, és Junior Tallo egy hatalmas ziccert hagyott ki a 31. percben. Két perccel később ismét ő volt a főszereplő, egy szöglet után fejelt mellé, majd – az MTK játékosok teljes megdöbbenésére – a játékvezető büntetőt ítélt meg Tallo lökése miatt. Lehet vitatkozni rajta, hogy jogos volt-e vagy sem… Tallo mindenesetre higgadtan értékesítette a tizit, a reklamáló Mijatovic meg egy sárgát kapott.

A félidő vége parázs jeleneteket hozott: Előbb Csongvai lőtt felsőkapufát, majd Schön fűzött be három védőt, passzához azonban nem fért oda Nagy Zsombor, Kastrati állította meg. A kék-fehérek egyből tizenegyest reklamáltak, de a bíró sípja most néma maradt. Istenem, mennyire kell már a VAR itthonra is.

A második félidőben javarészt az MTK dominált, és ez főként Palincsák Máténak volt köszönhető. A 22 éves középpályás nagyon jól szállt be a meccsbe, és 17 perc alatt 2 gólpasszal zárt. Mindkétszer Varga Roland volt a gólszerző, a hajrában és a hosszabbításban is betalált a Fraditól igazolt válogatott.

A 86. perctől egyébként megfogyatkoztak a hazaiak, Koutroubist állította ki a játékvezető.

Megérdemelt sikert aratott az MTK, egy három mérkőzésen át tartó vereségsorozatot hagytak maguk mögött Schönék.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.12.OTP Bank Liga
újpest
1:0
diósgyőr
OTP Bank Liga
2020.11.06.OTP Bank Liga
diósgyőr
3:0
újpest
OTP Bank Liga
2020.08.01.Barátságos Mérkőzés
diósgyőr
1:1
újpest
Barátságos Mérkőzés
2020.03.07.OTP Bank Liga
diósgyőr
2:1
újpest
OTP Bank Liga
2019.11.23.OTP Bank Liga
újpest
0:2
diósgyőr
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

MOL Fehérvár FC – Ferencváros

Húsz percig csak kerülgették egymást a csapatok, a már bajnok Fradi számára tétnélküli volt a találkozó. A Vidinek viszont úgy kellett volna a három pont, mint oázis a sivatag közepére. A 20. és 30. perc között kétszer villantak a hazaiak, két távoli lövést láthattunk. Előbb Budu Zivzivadze bombája suhant el a baloldali kapufa mellett, majd Dárdai Palkó lőtt Bogdán Ádám kezébe.

Erre a keveset mutató vendégek szerezték meg a vezetést, az ukrán Oleksandr Zubkov használta ki azt, hogy Kovács Dávid kapus nem bír megszabadulni a labdától. Elképesztő potyagól, de a másik oldalról nézve elképesztő szemfülesség…

A második félidőben újra a szélső villant: Remek labdát kapott a szélvészgyors szélső, majd a kifutó Kovács felett átemelte a bogyót, 0-2.

A Fehérvár a második gól után ment előre, és helyzetei is voltak, de Bogdán mindent fogott és ütött. Gondolok itt például Funsho Bamgboye kísérletére vagy Stopira fejesére. A szépítés azért összejött, egy jobboldali akció végén Nikolics Nemanja góljával alakult ki a végeredmény. Egyre távolodik a második hely a Vidi számára…

Összefoglalás

És ha az MTK ellen nem tudnak nyerni, akkor vége is a dalnak. Akkor már a bronzéremért kell hajtaniuk. A Puskás Akadémia pont a Vidi üldözőivel, a Pakssal játszanak majd, az is egy érdekes kis összecsapás lesz.

A Vidi az idegenbeli tabella második helyét foglalja el, ők inkább a Sóstóitól távol szerepelnek jól, az MTK viszont hazai környezetben nem túl ütős.

Nemrég egyébként a két csapat már megmérkőzött egymással a Magyar Kupa elődöntőjében, azon a meccsen Schön Szabolcs góljára Bolla Bendegúz és Nikolics Nemanja válaszoltak, így a Vidi készülhet a május 3-i döntőre, ahol majd az Újpest lesz az ellenfél.

A bajnokságban ebben a szezonban kétszer találkoztak: 2020. végén az MTK hazai környezetben nyert 3-1-re, majd idén, az év elején 2-1-es győzelmet arattak a Vidi otthonában.

Van miért visszavágni.

A pontokra inkább a vendégeknek van szüksége, ők fogják diktálni a tempót, de az MTK az Újpest ellen is megmutatta, hogy mélységi passzokkal, gyors kontrákkal pillanatok alatt az ellenfél kapujánál tudnak teremni.

Véleményem szerint most is láthatunk majd gólt mindkét oldalon, erre a múltbeli teljesítményük is következtetni enged: A legutóbbi öt meccsükön mindig volt 1-1 gól. Bízom abban, hogy nem szakad meg a sorozat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső