MTK – Paks: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 17.
MTK
Teljesítmény:
V N D V N
  • Hidegkuti Nándor
  • December 19. 14:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Paks
Teljesítmény:
V V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Evezzünk egy picit hazai vizekre is, itt is volt egy forduló, amit tegnap, illetve tegnapelőtt játszottak le, és hát kéremszépen olyan eredmények születtek, amitől az ember csak a fejét fogja. Honvéd – Diósgyőr: 5-1? Vidi – Puskás: 1-1? Bár, ez utóbbi még nem is akkora meglepetés, de azért szerintem 10-ből 8 ember inkább Nikolicsék sikerére fogadott volna. Köztük én is.

Most viszont az MTK – Paks meccsről lesz szó. Az újonc igencsak bekezdett, nagyon szimpatikus játékosok alkotják a keretet, a focijuk is tetszik, újonc létükre a felsőházban tanyáznak, de ugyanez elmondható a Paksról is, akik a tavalyi esztendőben csak az utolsó fordulóban tudták bebiztosítani a bennmaradásukat, most meg – magukhoz képest – szárnyalnak.

Nagyon közel egymáshoz, csak egy pont választja el őket a tabellán, a győztes pedig jó eredmények esetén feljebb léphet a dobogóra is.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Zalaegerszeg – MTK

Alaposan meglepte a Zete a fővárosi kék-fehéreket, hiszen már az első pillanattól kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, agresszíven léptek fel az MTK támadásaival szemben, és a vendégek egyre jobban megzavarodtak ettől a helyzettől. Nem is kellett sok a vezetéshez, Varju Benedek óriási hibája és Zimonyi Dávid jó helyezkedése után utóbbi bombázott Mijatovics kapujába. És nem sokkal később már kettő volt közte: Lesjakot ugratták ki a leshatáron, középre passzolt labdájára a Fraditól kölcsönvett Szánthó Regő várt, majd könnyedén bepasszolta a hazaiak második gólját.

Michael Boris ezúttal nem lehetett ott a kispadon, talán ez is közrejátszhatott abban, hogy az MTK ennyire gyengén játszott. Mindenesetre a zala megyeiek bőven elintézhették volna nagyobb gólkülönbséggel is vendégeiket, de innentől kezdve semmi nem ment be. Hiába változtatott a megbízott vezetőedző, Farkas Attila, az MTK játéka nem sokban változott. Talán kicsit kiegyensúlyozottabbak lettek hátul, de ettől még elől Prosseren kívül sok veszélyt nem okoztak.

Abszolút megérdemelten nyerte a meccset a Zalaegerszeg, akik így zsinórban második hazai meccsükön gyűjtötték be a három pontot.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.26.OTP Bank Liga
paksi fc
4:0
mtk
OTP Bank Liga
2019.04.27.OTP Bank Liga
paksi fc
1:0
mtk
OTP Bank Liga
2019.02.02.OTP Bank Liga
mtk
1:2
paksi fc
OTP Bank Liga
2018.09.15.OTP Bank Liga
paksi fc
3:0
mtk
OTP Bank Liga
2017.05.27.OTP Bank Liga
paksi fc
1:1
mtk
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Paks – Ferencváros

Nem állt hadilábon a szerencsével a Fradi a Paks otthonában. Ha ránézünk a végeredményre, akkor azt hihetjük, hogy sima meccs volt, de ez azért nincs így. Annak ellenére sem, hogy a vendégek már a harmadik percben vezetést szereztek: Zubkov szögletét Holczer ütötte ki, de nem jó helyre, a Fradinál maradt a labda, az előre húzódó Frimpong pedig a paksi játékosok között is lőni tudott, egyenesen a kapuba.

Nagyon jó kis meccs volt egyébként, a szezon eddigi egyik legjobbja, ahol a Paks minimum egy pontot érdemelt volna. Azonban hiába támadtak már az első félidőben, a Fradi jól kontrázott és végül még két gólt találtak.

De előtte egy kisszögletet váltottak gólra Bognár György fiai: A félidő lefújása előtt Szabó János fejelte be Bertus beadását.

És ekkor jött a játékvezető, akinek döntése komolyan befolyásolta a meccs kimenetelét: A második félidő elején Laidouni ugratta ki Robert Makot, Holczer kifutott és – szerintem – elütötte a labdát. A játékvezető szerint azonban szabálytalanság történt, így jöhetett egy tizenegyes, amit szokásosan Haratin végzett el, és lőtt is be.

Ment tovább előre az egyenlítésért a Paks, a hajrában azonban jött a szerencse, Isael távoli lövése pattant meg egy paksi lábon, ami így Holczer mellett begurult a kapuba.

Remek meccset játszottak, és még egyszer mondom: Ennél többet érdemelt a Paks.

Összefoglalás

Mindketten tehát vereséggel érkeznek, de nem mindegy, hogy az a vereség hogy jött össze. Az MTK egy középcsapat otthonában gyenge játékkal kapott ki, míg a Paks az éllovas ellen rendkívül jó játékkal. Mindkettő fáj, mindkettő rossz, de menni kell tovább.

Kétlem, hogy az MTK-nak lesz még ennyire gyenge meccse a közeljövőben, bizonyára nagy fejmosást kaptak Boristól Geráék.

Bognár György viszont büszke lehet a játékosaira, egyedül a rengeteg elvesztegetett lehetőség miatt mérgelődhet.

Ugye, a szezonban már egy mérkőzést lejátszottak, még anno szeptemberben fogadta hazai pályán a Paks az MTK-t, és nagyon magabiztos játékkal nyert 4-0-ra. Mondjuk Baki kiállítása miatt több mint egy félidőt emberhátrányban játszottak Prosserék, de a 4 még gombócból is sok. Hahn János akkor mesterhármast rúgott.

Legutóbbi két bajnokijukat, amit a Hidegkuti Nándorban játszottak le megnyerte a Paks, előtte viszont háromszor is az MTK örülhetett a végén.

Ha csak az előző meccsből indulnánk ki, egyértelműen azt javasolnám, hogy a Paks győzelmére tegyetek, de azért nem ennyire egyszerű a dolog, és ahogy mondtam: Több ilyen gyenge teljesítménye nem hiszem, hogy lesz a hazaiaknak.

Mégis, valamennyire muszáj abból merítenünk, amit nemrég láttunk. A döntésem – miszerint a Paks fog nyerni – nem azért születik, amit most láttam, hanem főként a játékerő miatt. Mert bár jó futballisták alkotják a kék-fehérek keretét, de a Paksot erősebbnek érzem. Ha visszatérhet Böde és Hahn, akkor ez a tipp jó eséllyel be is fog jönni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső