MTK – Puskás Akadémia: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 27.
MTK
Teljesítmény:
D N V N D
  • Hidegkuti Nándor
  • Január 30. 12:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Puskás Akadémia
Teljesítmény:
D N D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szombaton folytatódik a magyar első osztályú bajnokság, és két felsőházi együttes csap össze, fél egytől az MTK – Puskás Akadémia mérkőzést rendezik. Mindkét csapat döntetlennel indította a tavaszi hadjáratot, de míg az MTK a másik újonc, Budafok otthonában játszott 2-2-t, addig Hornyák Zsolt csapata a címvédő, toronymagasan listavezető Fraditól rabolt el egy pontot.

Az MTK újonc létére a harmadik, ez azért meglepetés a javából, bár, ha hozzátesszük, hogy a tavalyi éllovasok (Honvéd, Mezőkövesd) sehol nincsenek, akkor már nem is akkora szó. A Puskás is jobban teljesített tavaly…

Ősszel, még októberben nagyon simán nyert az MTK a Pancho Arénában… Most jöhet a bosszú? Vagy Varga Rolandék behúzzák ezt a meccset?

Azért vagyunk, hogy ezt kiderítsük, de nem lesz könnyű dolgunk, közel azonos játékereje van a két csapatnak.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Budafok – MTK

Hosszú, nagyon hosszú kihagyás után tért vissza a Budafok az első osztályba, ahol meglepően jól kezdtek, ám az őszi szezon második felére elfáradtak, utolsó győzelmüket még októberben szerezték. Az MTK is pazarul kezdett, de ők a folytatásban is rendületlenül mentek előre, olyannyira, hogy végül az őszt a dobogó legalsó fokán zárták.

Michael Boris együttese a télen két játékost szerződtetett, Varga Roland a Ferencvárostól érkezett (Gera Dániel pedig távozott), míg Nikolai Aleksanteri Alho ingyen csatlakozott, róla annyit kell tudni, hogy finn válogatott volt és jobbhátvéd poszton bevethető.

Remekül indítottak a vendégek a meccsen, már a második percben ki kellett halászni a kapuból Pósernek egy labdát. Agresszíven letámadtak a vendégek, ennek meg is lett az eredménye, Varga Roland Schön Szabolcs elé ívelt, a támadó pedig jó 22-23 méterről bombázott a hosszú sarokba. Póser Dániel repült, de minek…

Gyorsan jött az egyenlítés, egy kapu előtti kavarodás után Zsóri Dániel még csak a kapufát találta el, de az onnan kijövő labda Skribek Alen elé került, ő meg az üres kapuba lőtt.

Még egy gól esett az első játékrészben, ezt a vendégek rúgták, az új igazolás, Varga Roland egy lépésről lőtt, miután Póser védte Mijovszki ziccerét. Másodszor már nem tudott segíteni a budafoki kapus.

A fordulás után aztán még egyszer sikerült egyenlíteni, Kovács Dávid szabadrúgása gólt érdemelt volna, 16 méterről, szabadrúgásból találta el előbb a baloldali, majd a jobboldali kapufát, de a labda csak nem akart bemenni. Csonka András viszont segített, a gólvonalon átsegítette a játékszert.

A 82. percben megfogyatkoztak a hazaiak, Nikolic a saját kapuja előtt vesztett labdát, majd Mijovszkit lerántotta, egyből villant a piros, az MTK viszont nem tudta kihasználni a bő tízperces emberelőnyt, maradt a 2-2.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.17.OTP Bank Liga
puskás akadémia
0:3
mtk
OTP Bank Liga
2019.03.16.OTP Bank Liga
puskás akadémia
3:2
mtk
OTP Bank Liga
2018.11.10.OTP Bank Liga
mtk
3:2
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2018.08.04.OTP Bank Liga
puskás akadémia
1:2
mtk
OTP Bank Liga
2016.04.20.OTP Bank Liga
mtk
0:1
puskás akadémia
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Puskás Akadémia – Ferencváros

Az első tavaszi fordulóban a Fradi a tökutolsó Diósgyőr ellen játszott, és a kiesés elől menekülő, új edzővel szerencsét próbáló, horvátokkal teletűzdelt borsodiak 1-0-ra nyertek a Groupama Arénában. Még mindig kényelmes előnnyel vezetik a MOL Fehérvár FC előtt a tabellát, de azért minden bizonnyal szerettek volna javítani a tavalyi bronzérmes ellen. Azonban a meccs megint nem úgy alakult, ahogy ők tervezték. Kisebb helyzetekkel, lövésekkel indult a meccs, aztán a Fradi rúgott egy kapufát Tokmac Nguen révén. Itt szerencséje volt a PAFC-nak, kevésen múlt a gól.

Ami nem sikerült Tokmacnak, az sikerült Slagveernek: A 42. percben Kiss Tamás húzta meg a pálya bal szélét, erőszakos volt, megverte védőjét, majd a beadását az érkező Luciano Slagveer Dibusz Dénes mellett belőtte.

A második félidő is Puskás helyzettel indult, méghozzá elég naggyal: Egy hosszú indításra lépett ki Dibusz a kapujából, de becsúszva saját emberébe lőtte a labdát, amire lecsapott Kiss Tamás, Blazsics azonban óriásit mentett.

Tokmac másodszor is nagy helyzetben hibázott a 60. percben, ezúttal még a kapufát sem sikerült eltalálnia, mellé ment a közeli kísérlet.

Az egyenlítő gól azért megszületett, Myrto Uzuni 17 méteres szabadrúgására moccanni sem tudott Tóth kapus, az albán góljával alakult ki az 1-1-es végeredmény.

Összefoglalás

Az MTK tehát a harmadik, a Puskás a hatodik, nevezhetjük ezt a meccset rangadónak. Az őszi meccsükön nagyon simán nyert az MTK, 3-0 lett az eredmény, Mijovszki, Gera és Prosser talált akkor a kapuba.

Az egyik legjobb idegenbeli mérleg a MTK csapatáé, bár tegyük hozzá, hogy a sorsolás miatt eléggé össze-vissza vannak és játszanak a csapatok.

Ami a kezdőket illeti, nem lennék meglepve, ha ugyanazok a játékosok lépnének pályára majd szombaton, mint a Budafok, illetve a Fradi ellen, esetleg az még benne van a pakliban, hogy Plsek ne a cserepadról szálljon be, hanem már kapásból a kezdőben kapjon helyet.

Az MTK-nál viszont tényleg semmiféle változtatásra nem számítok, hacsak nem sérül meg addig valaki.

Eddigi meccseiket a Hidegkutiban, ha szűken is, de általában az MTK nyerte, de a Budafok elleni döntetlen megijesztett. Ami viszont egy valószínű forgatókönyv, hogy mindkét csapat betalál. A Puskás Akadémia balszerencséjének köszönhetően nem nyert a listavezető ellen, az MTK-nál pedig ott van Mijovszki, Varga, Schön, szóval ott is számíthatunk gólokra.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső