MTK – Puskás Akadémia: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 12.
MTK
Teljesítmény:
V N N V V
  • Hidegkuti Nándor
  • Október 15. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Puskás Akadémia
Teljesítmény:
N D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A válogatott szünet után mi is újra a klubfutball felé evezünk, és bevallom férfiasan, nekem rendkívüli módon hiányzott már, hogy újra a csapatokkal foglalkozzunk, a válogatott selejtezőkkel kapcsolatos félelmeimről és nehézségeimről már egy másik tipp alatt foglalkoztam, így ezzel nem untatnálak benneteket.

Örüljünk együtt, hogy pénteken MTK – Puskás Akadémia találkozót rendeznek, lényegében két középcsapat összecsapásáról beszélgetünk. Az MTK háza táján voltak változások, a szakmai stáb úgy ítélte meg, hogy Marco Rossi egykori segítője, Giovanni Costantino nem folytathatja a munkát a Hidegkuti Nándor Stadionban, a válogatott szünet alatt behívták, és elmondták, hogy mással képzelik el a jövőt.

Hogy mi lehetett a baj? Nehéz lenne megmondani, Costantino szerint az előzetes cél annyi volt, hogy a csapat maradjon bent az első osztályban. Ezt minden bizonnyal meg is fogják tenni, derült égből villámcsapásként érte az olaszt, hogy mennie kellett.

Ráadásul később kiderült, hogy Marco Rossival sem a legjobb viszonyban váltak el, nincs visszaút a válogatotthoz sem Costantinonak. Amikor megkérdezték Rossit az albánok elleni mérkőzés előtt, mi a véleménye Costantino menesztéséről, szimplán annyit mondott a szövetségi kapitány, hogy nem ismer ilyen nevű embert… Sokatmondó válasz.

A Puskás Akadémia eddig nem szerepel rosszul, ám ha belegondolunk, hogy tavaly ezüstérmesek voltak, akkor a mostani ötödik helyezés visszaesés. Hornyák Zsolték viszont már többször támadtak fel, most sem lehet csak legyinteni rájuk.

Kezdjük meg a napot!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Zalaegerszeg – MTK: 2-0

G.: Koszta (2)

Vajon mi történt volna, ha nem Gheorghe Grozav lövi a Zete elleni büntetőt 1-0-s hazai vezetésnél? Vajon akkor is menesztették volna Costantinot, ha a játékosa egyenlít? Vagy teljesen mindegy volt ez már? Egy biztos, az olasz mester bizonyára százszor elátKoszta ezt a találkozót. Én kérek elnézést…

A kezdők:

Zalaegerszeg:

Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi – Skribek, Halilovic, Spoljaric, Sankovic, Koszta – Borukov

MTK:

Mijatovic – Alho, Varju, Ferreira, Herrera – Kosznovszky, Weir, Dimitrov – Kovácsréti, Miovski, Grozav

A zalaiak rögtön az első lehetőségükből betaláltak, a mérkőzés 11. percében Bedi Bence lódult meg a balszélen, egy csellel megetette a finn válogatott Nikolai Alhot, majd középre ívelt. A labda nem volt jó Borukovnak, viszont a hosszún érkezett Koszta Márk és estében a hálóba továbbított. Nagyon le voltak maradva az MTK védői, Mijatovic pedig kiszolgáltatott helyzetben volt.

A 33. percben újra a zalaiak támadója veszélyeztetett, Skribek Alen szögletét fejelte nem sokkal mellé.

A félidő végén villant az MTK, de komoly helyzetre nem kell gondolni. Kovácsréti két ember között játszotta meg Alhot, aki betört a tizenhatoson belülre, lövése azonban méterekkel fölé szállt.

Már a második félidőben jártunk, amikor dupla esély adódott a Zete játékosai előtt. Koszta passzolt Josip Spoljarichoz, a középpályás kapura tört, lövését Mijatovic ütötte ki. A kipattanót Borukov szedte össze lövése után a felsőlécen csattant a játékszer. És az akciónak még mindig nem volt vége, Skribek Alen nem hagyta veszni a labdát, egy csellel megverte Alhot, a Herrera és és Varju sem támadta meg, az utánpótlás-válogatott játékos beadását ismét Borukov küldhette kapura, a bogyó a háló tetején táncolt, gól tehát ezúttal sem született. Micsoda tűzijáték volt…

A meccs 80. percében jutott tizenegyeshez az MTK, a bosnyák Halilovic rendkívül buta módon hátulról lökte fel ellenfelét, nem volt kérdés, hogy ebből büntető lesz. A történetet már ismeritek, Gheorge Grozav nem tudott túljárni Demjén eszén, a hálóőr szögletre mentett.

Öt perccel később pedig lezárták a hazaiak a meccset, a csereként beállt Tajti Mátyás beadására ismét berobbant Koszta Márk, most nem lábbal, hanem fejjel mattolta Mijatovicot.

Ennyi fért a találkozóba, a meccs utóéletét ismerjük…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.18.OTP Bank Liga
puskás akadémia
3:0
mtk
OTP Bank Liga
2021.01.30.OTP Bank Liga
mtk
0:1
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2020.10.17.OTP Bank Liga
puskás akadémia
0:3
mtk
OTP Bank Liga
2019.03.16.OTP Bank Liga
puskás akadémia
3:2
mtk
OTP Bank Liga
2018.11.10.OTP Bank Liga
mtk
3:2
puskás akadémia
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Puskás Akadémia – Mezőkövesd: 2-0

G.: Lakvekheliani (ög), Baluta

Azóta már azt is tudjuk, hogy a Mezőkövesd is edzőt váltott, a PAFC-tól elszenvedett 2-0-s vereséget követően a vezetőség megvált Pintér Attilától. Pedig milyen szépen indult ez a kapcsolat, és milyen csúnya vége lett… Az új edző egyébként Supka Attila lett, aki tavaly még Kisvárdán edzősködött. De most foglalkozzunk a Puskás Akadémiáva, végtére is ez a tipp róluk szól.

A kezdők:

Puskás Akadémia:

Tóth – Csirmaz, Nunes, Stronati, Deutsch – Plsek, Favorov – Slagveer, Baluta, Nagy – Kozák

Mezőkövesd:

Piscitelli – Farkas, Kocsis, Szépe, Lakvekheliani – Cseke, Karnitskiy, Besirovic – Calcan, Drazic, Madarász

Mielőtt belevágnánk egy mondatot hadd említsek meg, de esküszöm, nincs ebben rossz szándék, maximum csalódottság. Szóval adott egy Akadémia nevű csapat, amelynek kezdőjében saját nevelésű játékos nincs, közben pedig a kezdőből heten még csak nem is magyarok. Abszolút nincs bajom a Puskás Akadémiával, de ez csak nekem szúrja a szemem? No mindegy…

A Kövesd elleni meccsen majdnem a vendégek szereztek vezetést, a harmadik percben Stefan Drazic szólója gólt érdemelt volna, két hazai játékost is elküldött szotyiért, Tóth Balázst viszont nem tudta megverni.

A 19. percben aztán váratlanul megzörrent a vendégek hálója, okozója pedig Luka Lakvekheliani, azaz a Kövesd balbekkje volt. Alexandru Baluta szögletébe a röviden belecsúsztattak, a menteni szándékozó grúz hátvéd pedig valahogy saját kapujába lőtt.

Két perccel később viszont épp Lakvekheliani volt az, aki megakadályozta a második hazai gólt, Slagveer lövése Piscitelli mellett elment, a becsúszó védő viszont odaért és szögletre rúgta a labdát.

A lefújás előtti pillanatokban Stefan Drazic egyenlíthetett volna, ajtó-ablak helyzetben rosszul találta el a labdát, ami így fölé ment. Pedig Drazic kábé hat méterre állt a kaputól, oldott meg ő már ennél nehezebb szitukat is…

Nagyon megnyomta a PAFC a második félidő elejét, Slagveer lövését még Piscitelli védte, Alexandru Baluta első kísérlete a felsőlécen csattant, de a második – a 62. percben – már a hálóban kötött ki.

Sok helyzetet puskázott el mindkét csapat, lehetett volna más a végeredmény… De nem lett. Ez pedig Pintér állásába került.

Összefoglalás

Abban igaza volt Costantinonak, hogy az MTK talán elhamarkodott döntést hozott. Legalábbis azt gondoljuk, hogy a hetedik helyen való tanyázás nem olyan rossz, amennyiben a cél a bent maradás kivívása volt. De azt is hozzá kell tennünk, hogy az irány merőben eltért attól, amihez a Hungária körúton hozzászoktak. A Sándor Károly Akadémia évről évre kitermel az MTK számára új, fiatal futballistákat, Costantino viszont nekik nem igazán adott lehetőséget, többségbe kerültek a légiósok a kezdőben, előfordulhat, hogy ez nem tetszett a vezetőségben egyeseknek.

Megbízott vezetőedzőként egyébként Teodoru Vasilis veszi át a gyeplőt, elsőre pedig pontot vagy pontokat kéne csenni a tavalyi ezüstérmestől.

Tavaly a PAFC-ot idegenben egyszer elverték, viszont kétszer kikaptak tőlük.

Hornyák Zsolt együttese idén még nem kapott ki idegenben: Győzelem Zalaegerszegen, Győrben (meg Siófokon a kupában), illetve döntetlen Fehérváron.

Szerintünk most sem fognak vereséget szenvedni, igazság szerint három pontot várunk tőlük. Az odds remek, ami egyébként folyamatosan csökken. Ha biztosabbra szeretnétek menni, még az X2 is vállalható szorzót kínál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső